HIRDETÉS
ÁllatvilágÉrdekes

Ezért nem szabad a tűző napon álló autónkban hagyni az állatainkat

Annak ellenére, hogy már kismilliószor figyelmeztettek bennünket, még mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy ujjnyira lehúzott ablakkal minden gond nélkül a kocsiban hagyhatjuk négy lábú kedvenceinket, amíg mi beszaladunk a boltba vagy éppen a intézni az ügyes-bajos dolgainkat. Ez azonban nem így van...nagyon nem, és ahogy a saját gyermekünket sem hagyjuk a kocsiban a tűző napon, úgy egy állatot benne hagyni is felér egy kínzással. Hogy pontosan miért? Arra a következő képek adnak majd választ.

  A képeket egy Reddit-felhasználó készítette, aki ezzel szerette volna felhívni a közösségi oldal felhasználóinak figyelmét, hogy miért is akkora kínzás egy háziállatot a tűző napon álló autóban hagyni. A még tökéletesebb szemléltetés céljából egy hőmérőt is a kocsiban hagyott, az azonban már másfél percen belül elérte az (maximális) 50 fokot, így tulajdonképpen hasznavehetetlenné vált a továbbiakban.

  1. 1


  2. 2 Éppen ezért egy serpenyőt és egy tojást is a műszerfalon hagyott, hogy így szemléltesse, miként kúszik felfelé a hőmérséklet a kocsiban. Három perc után már 90 °C uralkodott az autó utasterében, ami elég is volt hozzá, hogy a tojás fehérje sülni kezdjen.


  3. 3 5 perc múltán már 100 és 120 °C között volt a hőmérséklet a kocsiban, de ez még mindig nem a csúcs, az immáron sütőként funkcionáló gépjármű ugyanis még tovább melegedett.


  4. 4 Maximális hőmérsékletét végül 160 °C-on sikerült elérnie, körülbelül 10 perc elteltével. Ez elég is volt ahhoz, hogy az utastérbe rejtett tojás elkészüljön.


  5. 5 Ilyen körülmények között egy állatnak (vagy embernek) már 15 perc is elég ahhoz, hogy visszafordíthatatlan agykárosodást és/vagy hőgutát kapjon, rosszabb esetben pedig akár halállal is járhat.


  6. 6 Vannak, akik persze már rohadtul unják az ehhez hasonló figyelmeztetéseket, de ha valamikor, akkor nyár elején egyszer azért mindig illik felhívni rá a figyelmet, hiszen (ahogy a szomorú tények is mutatják) mindig van egy-két idióta, aki megfeledkezik erről és komoly sérüléseket okoz ezzel a háziállatának vagy éppen saját gyermekeinek.


  7. 7 Zárásként pedig egy kis tanulság: nem mindig azért rongálják meg az autó utasterét, mert ,,rosszalkodnak”, könnyen lehet, hogy éppen az égő sütő fogságából próbáltak meg szabadulni kedvenceink…


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni