HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Ezeknek az embereknek a nevét mindenki ismeri a világon, de látni csak kevesen látták

  Mindannyian láttunk már Barbie babát, Boeing repülőgépeket vagy Swarovski köveket, de vajon hányszor fordult meg a fejünkben, hogy miről, egészen pontosan kiről kaphatták ezek a cégek és termékek a nevüket? Valójában egytől-egyig élő emberekről, általában a feltalálójukról kapták a nevüket, és csak nagyon kevesen látták, hogyan is néznek ki ezek az emberek.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most utánajártunk, hogyan is néznek ki azok az emberek, akiknek a nevét valószínűleg mindenki ismeri a világon, de arcukat és történetüket már jóval kevesebben.

  1. 12 Barbie

   1630351102 1

   Kevesen tudják, de a híres babának teljes neve van: Barbara Millicent Roberts. Nevét az alkotójának Ruth Handlernek a lányáról kapta. A nő a Mattel játékcég alapítójának felesége volt, és a lányával babázva találta ki a Barbie baba ötletét.

  2. 11 Boeing

   1630351089 2

   A cég a nevét William Boeing repülőgépgyártóról kapta, aki 1916-ban építette meg az első hidroplánját, majd később az erdészeti iparban dolgozott, ahol a fával történő munka közben egyúttal a repülőgépek gyártásába is besegített.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Swarovski

   1630351175 3

   A cég a nevét az alapítójáról, Daniel Swarovski-ról kapta, aki egy cseh kristályvágó családba született. 1892-ben találta fel az első olyan vágógépet, amely lehetővé tette az apró kövek és strasszok készítését. 1895-ben indította el a tömeggyártást.

  4. 9 Laсoste

   1630351106 4

   A márkát Rene Lacoste, francia teniszező alapította. Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik versenyre egy saját kezűleg varrt pólóban lépett pályára, ami jelentősen eltért a teniszezők akkori sportruhájától. A krokodil logó az edzője ötlete volt, mert mindig azt hangoztatta, hogy úgy harcol a pályán, mint egy ragadozó.

  5. 8 Mercedes-Benz

   1630351178 5

   A Benz szó a német mérnökre, Karl Benz-re utal, aki sok más egyéb mellett feltalálta a benzinmotort. Hasonló projekten dolgoztak azonban a Daimler és Maybach mérnökök is. Ők egy forradalmi sportautót akartak létrehozni egy üzletember részére, akinek kérésére a lányáról, Mercedes-ről nevezték el az autót. Amikor a két cég egyesült, az autó Mercedes-Benz néven vált ismertté.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 7 Harley Davidson

   1630351142 6

   A világhírű motorkerékpár-gyár William Harley és gyermekkori barátja, Arthur Davidson neve alapján született, akik motorkerékpár gyártással kísérleteztek.

  7. 6 Tiffany

   1630351123 7

   A ma már híres céget Charles Lewis Tiffany és John Young alapította 1837-ben.  Eleinte John Young neve is benne volt a cégben, de amikor Tiffany lett a cég vezérigazgatója, a cég már csak a "Tiffany and Company" nevet viselte.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.