HIRDETÉS

Egy orvos megmutatta, hogy mi történik, ha különböző védőmaszkokat viselünk


Noha a járvány lassulása után a mindennapi életünk normalizálódni kezdett, mégis úgy tűnik, hogy sok országba ismét visszatér a vírus, a fertőzések napi száma pedig folyamatosan növekszik. Nem kétséges, hogy ennek egyik fő oka az, hogy az emberek abbahagyták a maszkok viselését és a fertőtlenítőszerek használatát.

HIRDETÉS

A leggyakoribb érv, amire hivatkozva az emberek elutasítják a maszkviselést, hogy állítólag „nem kapnak benne levegőt” és „nem jut elegendő oxigénhez” a szervezetük. Az angliai orvos, Dr. Megan Hall ezért úgy döntött, hogy készít egy kis kísérletet, amivel bebizonyítja az embereknek, hogy mennyire hülyeséget beszélnek.

A doktornő 4 különböző védőmaszkot vett fel, és mindegyiket 5 percig viselte, majd megmérte a pulzusát és a véroxigénszintjét. Az eredményeket ezután a közösségi médiában publikálta.

„Helló, Barátaim! Számtalan hozzászólást láttam és hallottam, miszerint az emberek azért nem akarnak maszkot viselni, mert egyszerűen nem kapnak bennük levegőt. Állítólag a véroxigénszintjük ilyenkor drasztikusan csökken. Másokat aggasztja, hogy maszkhasználat közben a kilégzett széndioxidot lélegzik be újra.

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt komolyan átgondolták, hiszen köztudott, hogy még a Covid-19 is képes átjutni a védőmaszkokon, szóval nem tudom, hogy miből gondolják, hogy a szén-dioxid nem képes távozni rajta keresztül.” – írta a doktornő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

„A védőmaszkok viselésének fontosságát célzó megjegyzésem kiegészítéseként egy kis kísérletet végeztem, melynek eredményeképpen 4 forgatókönyvet láthattok. Mindegyik maszkot 5 percig viseltem, majd ellenőriztem az oxigéntelítettséget (százalékban megadva), valamint a percenkénti pulzusszámot. Fontos tudni, hogy a kísérletet megelőzően 5 teljes órán át sebészi maszkot viseltem.” – folytatta a doktornő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Eredmények:

  • Nincs maszk: 98%, 64/perc
  • Sebészi maszk: 98%, 68/perc
  • N95 maszk: 99%, 69/perc
  • N95 maszk + sebészi maszk: 99%, 69/perc

„Jól látható tehát, hogy egyik maszk sem befolyásolja a véroxigénszintet vagy a pulzusszámot. Bár kényelmetlen lehet őket hordani, lélegezni így is lehet bennük. Orvosként arra kérem Önöket, hogy mindenki viseljen maszkot, hiszen csak így védheti meg magát és azokat, akik nem viselhetnek maszkot, például a csecsemőket.” - zárta bejegyzését Dr. Megan Hall.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
2 hozzászólás, 16 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

  • Ez a cikk egy oriasi marhasag! Bizonyitott teny, hogy a maszk 4 orai viselese utan a szervezet oxygen ellatasa csokken. Mivel a kilelegzett levegot lelegezzuk vissza ami kihat a vernyomasra is! Az emberek nem 5 percig viselik a maszkokat! 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!