HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A világ 10 legkisebb országa, amiről a legtöbben azt sem tudják, hogy létezik

Vannak olyan faluk, amikben többen laknak, mint ezekben az országokban.

  Kétszáznál is több ország található a Földön, ezért egyáltalán nem csoda, ha néhányról még sosem hallottunk életünkben. Akadnak azonban olyan mikronemzetek és miniállamok, melyekről azt sem tudtuk, hogy léteznek. Ez persze nem is csoda, hiszen aprócska területet foglalnak el, némelyikükben pedig szó szerint csak néhány család él.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán összegyűjtöttük a világ 10 legkisebb országát, melyek többségének népessége kisebb, mint egy átlagos magyar falué.

   1. 1 Palau

    flickr

    Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportjain helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyből csupán 12 lakott. Bár kevesen tudnak róla, de Palau a Föld egyik legcsodálatosabb helye: tele őserdőkkel, egyedülálló növényekkel és madárfajokkal. Az ország legnagyobb látványossága a Ongeim’l Tketau tó, melyben több mint 2 millió medúza él.

   2. 2 Niue

    flickr

    Niue egy szigetállam a Csendes-óceán déli részén. Nem rendelkezik teljes függetlenséggel, Új-Zéland társult állama, államfője II. Erzsébet brit királynő. Sok csodálatos látnivalója ellenére nem túl élénk a turizmusa, ezért az ország sorsa nagyban függ a külföldi, elsősorban Új-Zélandtól kapott segélyektől. Niue fővárosa tulajdonképpen csak egy kis falu, melynek lakossága kevesebb mint 600 fő. Ennek ellenére a szigetnek saját repülőtere és szupermarkete van – igaz, mindkettőből csak egy-egy található az egész állam területén.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Saint Kitts és Nevis

    flickr

    Ez a Karib-tengeri szigetállam két szigetből áll: Saint Kitts-ből és Nevis-ből. Egyik fő jövedelemforrása a sajátos állampolgársági programja, mely lehetővé teszi, hogy bárki, aki legalább 250 ezer dollárral rendelkezik, az befektethessen a helyi cukoriparba, ezzel pedig megszerezze Saint Kitts és Nevis állampolgársági státuszát. Az állampolgársági státusz megszerzésének egyik másik módja, ha a két sziget valamelyikén legalább 400 ezer dollár értékű ingatlant vásárolunk.

   4. 4 A Hutt-folyó Hercegsége

    wikimedia

    A Hutt folyó Hercegsége egy mikronáció, amely Ausztráliában található. Ezt a hercegséget Leonard Casley alapította, aki farmját új és független államnak nyilvánította. Bár az országot egyetlen állam sem ismerte el, még mindig saját pénznemmel, bélyegekkel és útlevelekkel rendelkezik. A fejedelemség különböző részeiben a turisták megtekinthetik az ő királyi fensége, Hutt Leonard I. herceg mellkasszobrát.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Tuvalu

    flickr

    Tuvalu az egyik legkisebb és legszegényebb ország a világon. Az apró állam gazdasági helyzete még katasztrofálisabb lenne, ha Tuvalu nem kapta volna meg a ‘.tv’ internetes domain nevet, amely évente több millió dollárt hoz az ország költségvetésébe.

   6. 6 Nauru

    wikimedia

    Nauru a világ legkisebb független köztársasága és a legkisebb szigetállama. Naurunak sem hivatalos tőke, sem tömegközlekedési rendszere nincs, és 25 mérföldnyi úthálózatát a helyi gépjárművezetők használják. A környezeti problémák miatt a köztársaság nagyon népszerűtlen a turisták körében. Egy másik „rekord”, hogy Nauruban az elhízott emberek száma igen magas, az ország elhízási aránya több mint 70%.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

9 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
   • A felsorolás tele van hasonlóan nem különálló országokkal. Az önjelölt köztársaságok, hercegségek, királyságok, stb. csak ún. mikronemzetek, úgy nevezik magukat, ahogy akarják, de hivatalosan nem ismeri el őket egyetlen állam sem, a lakóikra ugyanúgy annak az országnak a törvényei vonatkoznak, ahol az "ország" található. 
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Hutt folyó Hercegsége, ahol Jabba a hutt uralkodik
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.