A világ 10 legdrágább gyümölcse


Nincs olyan közöttünk, aki a boltban sétálva ne csodálkozott volna már el azon, hogy milyen magas egyes gyümölcsök, például a málna vagy az áfonya ára. Nekünk, egyszerű hétköznapi embereknek már ez is sok lehet, ám ezek értéke még mindig köszönőviszonyban sincs a világ 10 legdrágább gyümölcsével, melyek többségét ráadásul kizárólag korlátozottan bocsájtják a vásárlók részére.

HIRDETÉS
 1. 10 Gokusen banán: 1700 forint/darab


  A Gokusen banánok mindegyike külön dobozba csomagolva, egyedi sorszámmal érkezik. A Fülöp-szigeteken termesztik őket, ízük pedig édesebb, lágyabb, és aromásabb, mint a hagyományos banáné. Súlyuk pontosan 200 gramm, és kizárólag korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.

 2. 9 Buddha-alakú körte: ~2600 forint/darab


  Kilenc dollárért már akár egy darab Buddha alakú körtét is vásárolhatunk, amit Kínában úgy készítenek, hogy a körtét egy Buddhát formázó átlátszó műanyag formába teszik, majd a növekvő körte kitölti a rendelkezésére álló Buddha-alakú teret, s így kialakul a jellegzetes, Buddha-alakú körte.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 8 Dekopon mandarin-narancs: 4 ezer forint/darab


  A mag-nélküli, édes Dekopon a japán Kiyomi és ponkan fajták hibridje, s 1972-ben hozták létre Japánban. Jellegzetessége, hogy a gyümölcsgerezdek közti hártya egészen vékony, a szájban szinte szétolvad. Ízét a jól kiegyensúlyozott savak és cukrok teszik népszerűvé.

 4. 7 Sekai-ichi almák: 6 ezer forint/darab


  A Sekai-ichi szerényen annyit tesz: “a világ legjobbja”. A stratégia itt is a tökéletességre törekvés, sok kézi munkával, ami közül néhány, mint az almák mézzel való mosogatása, teljesen feleslegesnek tűnhet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 6 Sembikiya Queen eper: 25 ezer forint/12 darab


  A Sembikiya Queen eperrel Tokióban találkozhatunk. Tökéletes, szinte teljesen egyforma, kézzel válogatott eprek.

 6. 5 Szögletes görögdinnye: 230 ezer forint/darab


  Ez is műanyag formákban készül, akárcsak a Buddha-alakú körte, különösebb exkluzivitása nincs, ám mindig akad, aki hajlandó érte sok pénzt fizetni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
3 hozzászólás, 6 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Hát nem tudom, a legtöbb japán gyümölcsön ott a yen, hogy mennyibe kerül, és bőven nem annyi, mint ami a cikkben írva van.....4.) 10800 yen az kb 27.ezer forint, nem 440 ezer ft.... 2.)5800 yen (magán a dinnyén a vonalkódon is ennyi van) az kb 16 ezer ft,nem 1,8 millió ft...... 1)az egyik dinnyén 15750 yen van ami kb 43000 forint, nem 4 millió ft... Még pár képen ott volt a yen, szóval nem nagyon értem. Vagy a képek csak random képek, vagy valami nagyon el lett írva... 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!