HIRDETÉS BEZÁRÁS

A világ 10 legdrágább gyümölcse

🔥 3 hozzászólás

  Nincs olyan közöttünk, aki a boltban sétálva ne csodálkozott volna már el azon, hogy milyen magas egyes gyümölcsök, például a málna vagy az áfonya ára. Nekünk, egyszerű hétköznapi embereknek már ez is sok lehet, ám ezek értéke még mindig köszönőviszonyban sincs a világ 10 legdrágább gyümölcsével, melyek többségét ráadásul kizárólag korlátozottan bocsájtják a vásárlók részére.

  HIRDETÉS
  1. 10 Gokusen banán: 1700 forint/darab


   A Gokusen banánok mindegyike külön dobozba csomagolva, egyedi sorszámmal érkezik. A Fülöp-szigeteken termesztik őket, ízük pedig édesebb, lágyabb, és aromásabb, mint a hagyományos banáné. Súlyuk pontosan 200 gramm, és kizárólag korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.

  2. 9 Buddha-alakú körte: ~2600 forint/darab


   Kilenc dollárért már akár egy darab Buddha alakú körtét is vásárolhatunk, amit Kínában úgy készítenek, hogy a körtét egy Buddhát formázó átlátszó műanyag formába teszik, majd a növekvő körte kitölti a rendelkezésére álló Buddha-alakú teret, s így kialakul a jellegzetes, Buddha-alakú körte.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Dekopon mandarin-narancs: 4 ezer forint/darab


   A mag-nélküli, édes Dekopon a japán Kiyomi és ponkan fajták hibridje, s 1972-ben hozták létre Japánban. Jellegzetessége, hogy a gyümölcsgerezdek közti hártya egészen vékony, a szájban szinte szétolvad. Ízét a jól kiegyensúlyozott savak és cukrok teszik népszerűvé.

  4. 7 Sekai-ichi almák: 6 ezer forint/darab


   A Sekai-ichi szerényen annyit tesz: “a világ legjobbja”. A stratégia itt is a tökéletességre törekvés, sok kézi munkával, ami közül néhány, mint az almák mézzel való mosogatása, teljesen feleslegesnek tűnhet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Sembikiya Queen eper: 25 ezer forint/12 darab


   A Sembikiya Queen eperrel Tokióban találkozhatunk. Tökéletes, szinte teljesen egyforma, kézzel válogatott eprek.

  6. 5 Szögletes görögdinnye: 230 ezer forint/darab


   Ez is műanyag formákban készül, akárcsak a Buddha-alakú körte, különösebb exkluzivitása nincs, ám mindig akad, aki hajlandó érte sok pénzt fizetni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Hát nem tudom, a legtöbb japán gyümölcsön ott a yen, hogy mennyibe kerül, és bőven nem annyi, mint ami a cikkben írva van.....4.) 10800 yen az kb 27.ezer forint, nem 440 ezer ft.... 2.)5800 yen (magán a dinnyén a vonalkódon is ennyi van) az kb 16 ezer ft,nem 1,8 millió ft...... 1)az egyik dinnyén 15750 yen van ami kb 43000 forint, nem 4 millió ft... Még pár képen ott volt a yen, szóval nem nagyon értem. Vagy a képek csak random képek, vagy valami nagyon el lett írva... 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.