HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A pszichológusok elmagyarázzák, hogy miért tehet boldogabbá, ha korán feldíszíted a házad karácsonyra

Te mikor szoktad elkezdeni feldíszíteni az otthonod?

  Hóesés, ajándékok, forralt bor, ünnepi zene – a karácsony az évnek azon időszakainak egyike, amit nehéz nem élvezni. A legtöbben azért szeretjük, mert ez az az időszak az évben, amikor találkozhatunk a szeretteinkkel, amikor újra együtt vacsorázunk a gyermekeinkkel és szüleinkkel, ez pedig már önmagában, ajándékok nélkül is nagy örömet okoz.

  HIRDETÉS

  A témát vizsgálva azonban a pszichológusok arra a felfedezésre jutottak, hogy azok az emberek, akik jó előre feldíszítik a házukat, sokkal boldogabbak és érzelmesebbek, mint mások. A Liked.hu-nál most bemutatjuk, miért fontos és milyen előnyökkel járhat korán feldíszíteni az otthonunkat a karácsonyi ünnepekre.

  Ez az ünnep a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe

  Karácsonyi díszítés 013
  © Home Alone / 20th Century Fox

  Steve McKeown angol pszichoanalitikus szerint azok az emberek, akik jó előre elkezdik felrakosgatni az ünnepi dekorációt az otthonukban, azok nosztalgiából teszik mindezt. Ez egy furcsa és elsöprő érzelem, de erős pozitív hatása van. Olyan idők emlékeit idézi fel, amikor szabad és boldog voltál, például a gyermekkorodat. Ezeknek az időszakoknak az izgalmát az otthonunk feldíszítésével könnyen újraélhetjük.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Keressük a boldogságot

  Karácsonyi díszítés 012
  © Miracle on 34th Street / 20th Century Fox

  Sok ember számára az ünnepi időszak az év legjobban várt időszaka. Bármi legyen ennek az oka, Steve McKeown ragaszkodik hozzá, hogy az egész mögött egy kulcsfontosságú érzés áll, mégpedig az, hogy a dekoratőr a gyerekkori izgalmat, örömöt és szórakozást szeretné újra átélni.

  A karácsony évről-évre olyan ünnep, amelyet az emberek értékesnek és egyedülállónak tartanak. Azt hisszük, hogy a sok dekoráció és díszítés miatt olyan különleges, de ezek valójában csak egy hidat képeznek számunkra a tiszta boldogság érzéséhez.

  Felkeressük a szeretteinket

  Karácsonyi díszítés 011
  © Four Christmases / New Line Cinema

  Amy Morin pszichoterapeuta kifejtette, hogy sokan a karácsonyi időszakban kerülnek közelebbi kapcsolatba a szeretteikkel, különösen olyan közös programok közben, mint például a díszítés. Mindannyian kellemes nosztalgiával tekintünk vissza a közös dekorálás élményére, különösen akkor, ha ez egy olyan szerettünkhöz kapcsolódik, aki már nincs velünk. Miközben feldíszítjük az otthonunkat, akaratlanul is arra a szerettünkre gondolunk, aki oly sokat jelentett nekünk. A távollét fájdalmas, de annak a pillanatnak a felidézése, amikor együtt voltunk, segít feleleveníteni a régi emlékeket és érzéseket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Társaságkedvelőbbek leszünk

  Karácsonyi díszítés 010
  © Elf / New Line Cinema

  Egy új, a ScienceDirect-en közzétett tanulmány bemutatta, hogy a feldíszített otthon milyen társadalmi hatással bírhat. Véletlenszerűen kiválasztott embereket kértek meg arra, hogy magyarázzák el, milyen érzéseket okoznak nekik a különféle helyek. A karácsonyra feldíszítetteket barátságosnak és mások felé nyitottnak írták le. Egy ilyen tér előkészítése vonzza az embereket, és mindenki számára meghitt, meleg helyet teremt.

  Te szereted a karácsonyt? Netán azok közé tartozol, akik jó előre feldíszítik az otthonukat? Oszd meg velünk hozzászólásban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.