HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TV

A Pixar mesefilmek rendkívül mély pszichológiai tanulságai, melyeket csak a felnőttek érthettek meg

A rajzfilmeket nem csak azért szeretjük annyira, mert kedves és aranyos történeteikkel órákon át tartó szórakozást képesek nyújtani, hanem mert a bennük elrejtett mély pszichológiai tanulságoknak köszönhetőn olyan értékes leckét tanulhatunk, melyeknek az életben is nagy hasznát vehetjük.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál újranéztük és alaposan szemügyre vettük kedvenc Pixar-os mesefilmjeinket és most megosztjuk veletek a belőlük leszűrt értékes pszichológiai tanulságokat és következtetéseket.

  1. 1 Szenilla nyomában (2016)


   Mindannyian különbözőek vagyunk, és mindannyiunknak tiszteletben kell tartanunk mások sajátosságait.

   Ennek a mesének a főszereplője Szenilla, aki egy nagyon feledékeny hal. Rég elvesztett családja megtalálásáról álmodik, csak egy a baj: nem emlékszik rá, hogy kik is ők pontosan. Szenilla folyamatos emlékezetkiesései egy veleszületett betegségnek köszönhető, és a film pontosan ezzel tanítja meg nekünk, hogy bármennyire is különbözik tőlünk valaki, nem szabad kevesebbnek tartanunk őt azért, és mindenkit olyannak kell elfogadnunk, amilyen.

  2. 2 Dínó tesó (2015)


   Az igaz barátság valódi szuper-erővel bír!

   Ez az animációs film nem csak a kisfiú és a dínó között szövődő barátságról szól, hanem egy olyan világról, melyben nem a civilizáció hódította meg a természetet, hanem fordítva. Miközben a gyerekek élvezik a történetet és a különleges karaktereket, a felnőttek számára is tartogat üzenetet a mese: a félelmeit legyőző dínó és az igaz barátság erejét felfedező szereplők helyébe ugyanis könnyedén bele tudják képzelni magukat, mely egyúttal az ő mindennapi küzdelmeikre nézve is tanulságos lehet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Agymanók (2015)


   Ne félj az érzelmeidtől!

   Ez az egyik legerőteljesebb Pixar rajzfilm, amit ráadásul pszichiáterek is jóváhagytak. A főhősnő Riley, egy kislány, aki az érzelmeivel (öröm, bánat, félelem, harag, undor) – és persze a kamaszodók számos problémájával – küzd. Riley életének ez a kis szakasza a felnőttek és gyermekek számára is egyaránt fontos tanulságot hordoz: teljesen normális, hogy az ember különböző érzelmeket tapasztal. A lényeg, hogy kordában tudjuk őket tartani.

  4. 4 Merida, a bátor (2012)


   Tedd félre az előítéleteket és légy önmagad!

   Merida, a bátor kislány a bizonyíték arra, hogy nem kell mások elvárásainak megfelelnünk. Miközben Merida és édesanyja kapcsolatát követjük, egyértelművé válik, hogy a lányka jövőjének legapróbb részletét is előre megtervezték. Merida azonban nem hercegnő, hanem kalandor szeretne lenni, ami meg is adatik neki, hiszen bőven lesz része hajmeresztő izgalmakban.

  5. 5 Fel! (2009)


   Sosem túl késő, hogy megvalósítsuk az álmainkat.

   Egy szomorú és megható történet a magányról és az öregkorról. Carl minden nap néhai feleségére gondol, és arra a rengeteg kalandra, amiről együtt álmodoztak. Végül elhatározza, hogy saját repülő házával utazza be a világot, de egy kedves kisfiú keresztülhúzza a számításait. Ez a film megmutatja, hogy néha szükség van tündérmesékre az életben, akárhány évesek is vagyunk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 WALL-E (2008)


   Felelősek vagyunk a bolygónkért.

   Ez a rajzfilm nem csupán a mély érzelmekről szól. Rávilágít arra, hogy nagyobb a felelősségünk, mint gondolnánk. A kedves robotos mese megtanít bennünket, hogyan gondoskodjunk a Földről és megmutatja, hogy hol köthetünk ki, ha bolygónk erőforrásait felelőtlenül elpazaroljuk.

  7. 7 L’ecsó (2007)


   Kövesd az álmaidat még akkor is, ha mások azt mondják, nem vagy elég jó.

   Remy arról ábrándozik, hogy szakács lesz. Az egyetlen probléma, hogy Remy nem ember, hanem egy patkány. Bár senki sem hisz a benne rejlő képességekben, kitart elhatározása mellett. A L’ecsó arra ébreszt rá, hogy nem fontos, honnan jöttünk, ha elég bátrak vagyunk az álmuk megvalósításához.

   Még nincs vége, a lista a következő oldalon folytatódik!

  8. 8 Verdák (2006)


   Ne felejtkezz el azokról, akikre mindig számíthattál!

   Villám McQueen tipikus önző autóversenyző, akinek nehéz lecke árán kell megtanulnia, hogy a csapatmunkát nem szabad alábecsülni. Munkatársai, edzői, barátai és rajongói mind arra ösztönzik, hogy célba érjen.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A hihetetlen család (2004)


   Nem lehetünk önmagunk, ha rejtegetjük a képességeinket.

   A történet főszereplői egy család tagjai, akik teljesen átlagosan néznek ki. A felszín alatt azonban szupererővel rendelkező emberek rejtőznek, akik depressziósak és szomorúak, mert el kell rejteniük azt, amiben igazán tehetségesek. Az animációs film üzenete egyszerű: használjuk a bennünk rejlő képességeket, mert ha parlagon hagyjuk őket, önmagunkat tagadjuk meg.

  10. 10 Némó nyomában (2003)


   Mindenkinek joga van hibázni és a saját útját járni.

   Pizsi, a bohóchal egy nagyon gondoskodó apuka. Még a széltől is óvja egyetlen gyermekét, Némót, aki éppen emiatt a túlzott óvatosság miatt válik csak igazán dacossá és kíváncsivá. Meg kell értenünk, hogy a gyerekeknek szükségük van a támogatásunkra, de arra is, hogy saját maguk fedezhessék fel a körülöttük levő világot.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 Szörny Rt. (2001)


   Gyakran a legijesztőbb személyek félnek a legjobban.

   Ebben a Pixar animációs filmben a szörnyek feladata az, hogy a világ összes gyermekét megijesszék. A megfélemlítés azonban a lehető legrosszabb fegyver, amit egy társadalom használhat. A történet hősei hamar rájönnek, hogy a kölcsönös egyetértés, a tisztelet és a jóakarat erősebb a félelemnél.

  12. 12 Toy Story – Játékháború (1995)


   Az idő elrepül, de az önfeláldozó barátság örökké tart.

   Ez egy hihetetlen történet egy olyan világban, melyben a játékok a saját életüket élik, amikor senki sem látja őket. Vannak érzelmeik: irigyek, honvágyuk van, barátokat szereznek. Hasonlítanak a gazdáikra abban is, hogy szeretik, ha kényeztetik őket és gondoskodnak róluk.

  13. 13 Egy bogár élete (1998)


   Ne hagyd, hogy a félelem uralja az életedet!

   Ez a rajzfilm a rovarok és bogarak különleges életét mutatja be. Közöttük is hierarchikus viszony van. Egy bátor hangya, Fürge úgy dönt, hogy szembemegy az árral, és nem adja meg magát a szöcskehaddal szembeni bénító félelemnek. Ez a mesefilm, fontos tanulságul szolgálhat minden felnőttnek és gyereknek, akiket társaik igyekeznek megfélemlíteni.

   Végezetül egy kis bónusz:

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10,394
  20 hozzászólásElső hozzászólásÖregmotorosBeszélgetésindítóLétrejött!Első reakcióTizedik reakcióMozinéző10 hozzászólás
  Ahelyett, hogy a bolyhokkal vacakolnának, inkább az arcokra kéne több energiát fordítani, mert olyanok, mintha kb. egy 3 éves rajzolta volna őket.
  • Ahelyett, hogy s**fej kommenteket írnál, mehetnél vissza játszani. Vagy nem három éves vagy?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.