HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A németországi hétköznapok 12 jellemzője, ami felforgatja a világod, ha nem vagy idevalósi

  Mindenki tudja, hogy Németország a megbízható autóiról, a sebességkorlátozás nélküli autópályáiról, az ínycsiklandozó kolbászokról és a minőségi termékeiről ismert. Sokan azt hihetnénk, hogy olyan jól informáltak vagyunk ennek az országnak az életével kapcsolatban, hogy semmi sem képes meglepetést okozni Németországban, de valójában bizonyos helyi szokások még azokat az embereket is lenyűgözik, akik jó pár éve élnek az országban.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál alaposan tanulmányoztuk a németországi élet sajátosságait, és némelyik dolgok még minket is zavarba ejtett. Ez az ország tényleg tele van meglepetésekkel.

   1. 1 A németek ragaszkodnak az „inkább többször, mint sokáig” elvhez

    d31fa65d4eb4f022e3be0be115

    A németek nagyon érzékenyek a tisztaságban. Annyira, hogy még egy kissé furcsa kifejezés is létezik náluk: „Finom illatod van”. A helyiek általában meglehetősen nyíltan közlik a véleményüket másokkal, így például a külső megjelenésük mellett az illatukat is előszeretettel dicsérik.

    Németországban az emberek körülbelül 10 percig fürdenek, vagy még addig sem. Mivel drága a víz és nem szeretnek pazarolni, ezért nagyon takarékoskodóak. Általában az emberek először leöblítik magukat, majd elzárják a vizet a szappanozáshoz és ha végeztek vele, ismét megnyitják és lemossák magukról a habot.

    Egyes házakban átfolyós vízmelegítők találhatók, ezért időbe telik, míg a mechanizmus működésbe lendül, előtte pedig óvatosnak kell lenni, mert melegre állítva is jéghideg víz folyik a csapból.

   2. 2 Fürdőrózsa helyett kesztyűt használnak

    Nemetek mososzivacs

    A németek az egész világon megszokott fürdőrózsák vagy fürdőszivacsok helyett puha pamutrongyokat használnak, amik első ránézésre törülközőnek tűnnek. A kemény bőrradírok itt nem túl népszerűek, mivel úgy tartják az emberek, hogy azok csak károsítják a bőrt. Szappant is elég nehéz találni a boltokban, a németek inkább a tusfürdőket és a folyékony szappanokat részesítik előnyben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 A WC-re járásnak számos szabálya van

    Nemetorszag WC

    Németország területén szigorú szabályok vonatkoznak a WC-használatra. A legfontosabb dolog a kefe. Miközben a szomszédos Franciaországban tilos vécékeféket tenni a nyilvános illemhelyekhez higiéniai okok miatt, addig a németeknél egy gyakorlatilag kötelező, épp, ahogy a használata is. Fontos szabály, hogy a nyilvános WC-nek ugyanolyan tisztának kell lennie, amikor elhagyjuk, mint amikor beléptünk.

    A német férfiak és nők élvezik a WC-n töltött időt. Annyira, hogy különféle beceneveket is kitalálnak az illemhelynek, mint például „dupla nulla” vagy „porcelán részleg”. Ha egy németországi ismerősöd a „csendes helyet” keresi a lakásban, akkor ne az irodába vagy hálószobába kísérd, szegény a WC-t keresi.

   4. 4 A higiéniai termékek kiválasztásakor a nők az illatukat részesítik előnyben

    Tampondolog nemetorszag

    A női higiéniai termékek választéka kissé szűkösebb, mint más országokban, viszont nagyon népszerűek Németországban az illatosított higiéniai termékek, amikkel más országokban viszont ritkán lehet találkozni. A német nők gyakran a termékek illata alapján döntik el, hogy melyiket veszik meg és melyiket nem.

    A felhelyező applikátorral ellátott tamponok szintén ritkaságnak számítanak Németországban. Ez nagyrészt annak a ténynek köszönhető, hogy a németek nagyon érzékenyek a környezetvédelemre, és igyekeznek minimálisra csökkenteni a műanyagfogyasztást.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 A környezetbarát termékek a német kozmetika részét képezik

    6b52ed5cd78bc41b16d930c457

    Néhány évvel ezelőtt a koreai kozmetikumok és testápolási technikák világszerte népszerűvé váltak. Most a német termékek kerültek előtérbe. Németországban sok mindenben körültekintően és aprólékosan járnak el az emberek, ez alól pedig a kozmetikai szerek sem kivételek. Az ország épp ezért a 6. helyen álla az ilyen termékek gyártásának és értékesítésének rangsorában.

    Németországban a fő hangsúly a termékek összetételében van – környezetbarát összetevőket használnak. A különféle problémák kezelése helyett ők inkább a megelőzésre, vagyis a bőr tisztítására és hidratálására összpontosítanak. A németek hetente egyszer általában otthon is kényeztetik magukat különféle szépségápolási kezelésekkel, például egy gyógyfürdő keretén belül.

   6. 6 Nem feltétlenül kell fürdőruha a fürdőkbe

    b1f9c15174b93164913b9772fd

    Németországban népszerűek a melegvizes források és gyógyfürdők, de minden intézményben szigorú etikett szabályozza az öltözködést és viselkedést. Egyes fürdőkben például csak a medence környékén lehet fürdőruhákban lenni, a többi részén – szauna, gőzfürdő, masszás, stb – pedig mindenféle ruha nélkül, egy törölközőben vagy köntösben kell tartózkodni. Más helyeken épp ellentétesen még egy fürdőruha is túl kirívónak tűnhet, ezért szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy hol és miként lehet ezeket hordani, illetve sok helyen például csak törülközőre lehet leülni vagy lefeküdni – az emberek bőre nem érintkezhet azzal a felülettel, amit utána másvalaki is használni fog.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.