HIRDETÉS
Érdekességek

A németországi hétköznapok 12 jellemzője, ami felforgatja a világod, ha nem vagy helyi

Németország az egész világon ismert a megbízható autóiról, a sebességkorlátozás nélküli autópályáiról, az ínycsiklandozó kolbászokról és a minőségi termékekről. Sokan azt hihetnénk, hogy olyan jól informáltak vagyunk ennek az országnak az életével kapcsolatban, hogy semmi sem képes meglepetést okozni Németországban, de valójában bizonyos helyi szokások még azokat az embereket is lenyűgözik, akik jó pár éve élnek az országban.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál alaposan tanulmányoztuk a németországi élet sajátosságait, és némelyik dolgok még minket is zavarba ejtett. Ez az ország tényleg tele van meglepetésekkel.

  1. 1 A németek ragaszkodnak az "inkább többször, mint sokáig" elvhez

   d31fa65d4eb4f022e3be0be115

   A németek nagyon érzékenyek a tisztaságban. Annyira, hogy még egy kissé furcsa kifejezés is létezik náluk: "Finom illatod van". A helyiek általában meglehetősen nyíltan közlik a véleményüket másokkal, így például a külső megjelenésük mellett az illatukat is előszeretettel dicsérik.

   Németországban az emberek körülbelül 10 percig fürdenek, vagy még addig sem. Mivel drága a víz és nem szeretnek pazarolni, ezért nagyon takarékoskodóak. Általában az emberek először leöblítik magukat, majd elzárják a vizet a szappanozáshoz és ha végeztek vele, ismét megnyitják és lemossák magukról a habot.

   Egyes házakban átfolyós vízmelegítők találhatók, ezért időbe telik, míg a mechanizmus működésbe lendül, előtte pedig óvatosnak kell lenni, mert melegre állítva is jéghideg víz folyik a csapból.

  2. 2 Fürdőrózsa helyett kesztyűt használnak

   Nemetek mososzivacs

   A németek az egész világon megszokott fürdőrózsák vagy fürdőszivacsok helyett puha pamutrongyokat használnak, amik első ránézésre törülközőnek tűnnek. A kemény bőrradírok itt nem túl népszerűek, mivel úgy tartják az emberek, hogy azok csak károsítják a bőrt. Szappant is elég nehéz találni a boltokban, a németek inkább a tusfürdőket és a folyékony szappanokat részesítik előnyben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A WC-re járásnak számos szabálya van

   Nemetorszag WC

   Németország területén szigorú szabályok vonatkoznak a WC-használatra. A legfontosabb dolog a kefe. Miközben a szomszédos Franciaországban tilos vécékeféket tenni a nyilvános illemhelyekhez higiéniai okok miatt, addig a németeknél egy gyakorlatilag kötelező, épp, ahogy a használata is. Fontos szabály, hogy a nyilvános WC-nek ugyanolyan tisztának kell lennie, amikor elhagyjuk, mint amikor beléptünk.

   A német férfiak és nők élvezik a WC-n töltött időt. Annyira, hogy különféle beceneveket is kitalálnak az illemhelynek, mint például "dupla nulla" vagy "porcelán részleg". Ha egy németországi ismerősöd a "csendes helyet" keresi a lakásban, akkor ne az irodába vagy hálószobába kísérd, szegény a WC-t keresi.

  4. 4 A higiéniai termékek kiválasztásakor a nők az illatukat részesítik előnyben

   Tampondolog nemetorszag

   A női higiéniai termékek választéka kissé szűkösebb, mint más országokban, viszont nagyon népszerűek Németországban az illatosított higiéniai termékek, amikkel más országokban viszont ritkán lehet találkozni. A német nők gyakran a termékek illata alapján döntik el, hogy melyiket veszik meg és melyiket nem.

   A felhelyező applikátorral ellátott tamponok szintén ritkaságnak számítanak Németországban. Ez nagyrészt annak a ténynek köszönhető, hogy a németek nagyon érzékenyek a környezetvédelemre, és igyekeznek minimálisra csökkenteni a műanyagfogyasztást.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 A környezetbarát termékek a német kozmetika részét képezik

   6b52ed5cd78bc41b16d930c457

   Néhány évvel ezelőtt a koreai kozmetikumok és testápolási technikák világszerte népszerűvé váltak. Most a német termékek kerültek előtérbe. Németországban sok mindenben körültekintően és aprólékosan járnak el az emberek, ez alól pedig a kozmetikai szerek sem kivételek. Az ország épp ezért a 6. helyen álla az ilyen termékek gyártásának és értékesítésének rangsorában.

   Németországban a fő hangsúly a termékek összetételében van - környezetbarát összetevőket használnak. A különféle problémák kezelése helyett ők inkább a megelőzésre, vagyis a bőr tisztítására és hidratálására összpontosítanak. A németek hetente egyszer általában otthon is kényeztetik magukat különféle szépségápolási kezelésekkel, például egy gyógyfürdő keretén belül.

  6. 6 Nem feltétlenül kell fürdőruha a fürdőkbe

   b1f9c15174b93164913b9772fd

   Németországban népszerűek a melegvizes források és gyógyfürdők, de minden intézményben szigorú etikett szabályozza az öltözködést és viselkedést. Egyes fürdőkben például csak a medence környékén lehet fürdőruhákban lenni, a többi részén - szauna, gőzfürdő, masszás, stb - pedig mindenféle ruha nélkül, egy törölközőben vagy köntösben kell tartózkodni. Más helyeken épp ellentétesen még egy fürdőruha is túl kirívónak tűnhet, ezért szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy hol és miként lehet ezeket hordani, illetve sok helyen például csak törülközőre lehet leülni vagy lefeküdni - az emberek bőre nem érintkezhet azzal a felülettel, amit utána másvalaki is használni fog.

  7. 7 A németek az aktív életmódot részesítik előnyben

   32574851f7a52a37b091b151bf

   Németországban nem oszlik sportrajongókra és kanapén heverőkre a társadalom, itt hétvégente mindenki kimozdul kicsit, hogy biciklizzen vagy játsszon valamit a parkokban. A németek a szabadtéri tevékenységek iránti szeretetükről híresek, ezért sok időt töltenek mozgással. A sport itt az élet elengedhetetlen része. Ez anyagilag sem megterhelő számukra, mivel egy havi kondibérlet körülbelül 15 euróba kerül. A kocogást egyébként nem tekintik sportnak, ez számukra egy mindennapos gyakorlat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 Gyógyszertabletták helyett népi gyógymódok

   4efe1d5641962f7fd51c95df9f

   Minden német lakosnak olyan biztosítással kell rendelkeznie, mely részben vagy egészben fedezi az egészségügyi költségeket.

   Annak ellenére, hogy Németország messze földön híres a világvezető gyógyszerészeti termékeiről (itt állítják elő a legtöbb gyógyszert Európában), sok német továbbra is inkább a jól bevált hagyományos eszközök segítségével, például nyers hagymával, hideg borogatással, meleg sállal és fokhagymával igyekszik felvenni a harcot a különféle megbetegedésekkel.

  9. 9 A német nők nem viszik túlzásba a kozmetikumokat

   Nemetorszag reggel

   A német hölgyek rendkívül óvatosan használják a kozmetikumokat. Ez nem azt jelenti persze, hogy egyáltalán nincsenek kifestve, egy minimum mennyiséget mindig használnak magukon. Számukra a legfontosabb sminkeléskor, hogy elrejtsék az apró hibákat, nem pedig az, hogy az egész arcukat élénk színekkel dekorálják ki. A nők itt inkább igyekeznek természetesnek tűnni. Ezzel sok időt és pénzt takarítanak meg más európai, például a spanyol hölgyekhez képest.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Fodrászhoz menni bonyolult

   Nemet fodrasz

   Egy német fodrásznál tett látogatás nagy meglepetésként képes érni a felkészületlen embereket. Amikor a fiatal hölgyek megtalálják a számukra tökéletes fodrászt, általában (kis túlzással) életük végéig hűségesek maradnak hozzá, és meg sem fordul a fejükben annak a gondolata, hogy másik fodrászt keressenek.

   A fodrászatok árai itt elég borsosak tudnak lenni, a hajszárítás és formázás például két külön tételnek számít, és tabu a hajvágás közbeni üres beszéd, a fodrászok szép csendben vagy zene kíséretében dolgoznak és nem szívesen beszélgetnek az ügyfelekkel, ami a más országból érkezett emberek számára kissé barátságtalannak tűnhet.

  11. 11 A gazdagok sem vetik meg a használt ruhát

   Gazdag ruha

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

   A német nőket erős túlzással sem lehet divatosnak nevezni, ők inkább a praktikus és kényelmes ruhák hívei. Még a gazdag németek sem vetik meg a turkálókban és használt ruhaboltokban vett ruhákat, hiszen ezzel nemcsak pénzt takaríthatnak meg, hanem a környezetet is óvják.

   Németországban a hagyományos ruhák mellett gyakorlatilag minden színt szívesen hordanak az emberek, ahogy a lederhosen is nagyon népszerű még mindig az országban. Sajnos. Na jó, nem.

  12. 12 Nincsenek kemény sörtéjű fogkefék

   5b1d0e5765913d005ec9c2cb9b

   A németek úgy vélik, hogy a napi kétszeri fogmosás az ideális, bár sokan ezt is rosszul végzik, mivel a fogorvosok megállapították, hogy a németek általában körkörös mozdulatokkal mosnak fogat, ami bizonyos esetekben nemhogy nem csökkenti a szájban történő fertőzések kialakulását, de még hozzá is járulhat ahhoz.

   Németországban egyébként lehetetlen kemény sörtéjű fogkefét találni. Itt minden fogkefe annyira puha, hogy ha felkészületlenül érkezünk az országba és itt akarunk fogkefét vásárolni, akkor egy német fogkefétől olyan érzésünk lehet, mintha nem is mosnánk, hanem inkább gyengéden simogatnánk a fogainkat.

   Mi a véleményed Németországról? Téged melyik német vonás nyűgözött le leginkább?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.