HIRDETÉS BEZÁRÁS
DivatÉrdekességek

9 tény, amit nem tudtál a történelem leghíresebb divattervezőiről

  A konfekciótól a haute couture-ig a legnagyobb divattervezők, mint például Chanel, Yves Saint Laurent, Louist Vuitton vagy Jean Paul Gaultier óriási hatást gyakoroltak a nemzetközi divatiparra a múltban és a jelenben egyaránt.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk nektek 10 érdekes tényt ezekről a történelmi jelentőségű divattervezőkről, amiket valószínűleg nem ismertetek korábban.

  9 Coco Chanel: az apja elhagyta

  Divattervezők 042

  Gabrielle Chanel, becenevén Coco Chanel, jól ismerte az árvaházi életet. 12 évesen bevitték egy apátságba Corrèze -be, a Nouvelle-Aquitaine régióban.

  Az árvaházban aztán varrni tanult, és hat évig nagyon szigorú életet élt. Életének ez a szakasza mélyen rányomta a bélyegét a jövőjére, és arra késztette, hogy mindenki által ismert tervezővé váljon.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Louis Vuitton: a híres LV-t a fia tervezte

  Divattervezők 043

  A Louis Vuitton ikonikus kézitáskáin található híres „L” és „V” betűket 1896-ban Georges Vuitton, Louis Vuitton fia alkotta meg, aki akkoriban a márka kereskedelmi irányvonalát irányította.

  Ma a Louis Vuitton ikonikus betűi a világ egyik legismertebb luxusmárka jellemzői, olyan divatházak logói mellett, mint a Chanel-féle dupla „C”, a Hermès calèche vagy a Gucci-féle dupla „G”.

  7 Karl Lagerfeld: Soha nem zuhanyozott

  Divattervezők 044

  Karl Lagerfeld soha nem zuhanyozott, mert göndörödött tőle a haja, amit utált. Nagyon figyelt a megjelenésére és a kinézetére, ezért nem engedhette meg magának, hogy begöndörödött hajjal mutatkozzon. A híres divattervező ezért inkább kádban fürdött.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Jeanne Lanvin: babákat árult a vásártéren

  Divattervezők 045

  Jeanne Lanvin életrajza kalapokkal kezdődött, de hosszú ideig babákat is készített, amelyeket aztán vásárokon árult.

  Az irodájában van egy babakészlet, amely a Lanvin logót ábrázolja. Ez utóbbi Jeanne Lanvin és lánya, Marguerite fényképének sziluettjét illusztrálja.

  5 Pierre Balmain: építészhallgató volt

  Divattervezők 046

  Pierre Balmain építészetet tanult az Ecole des Beaux-Artsban. Ez a szakválasztás azonban nem tartott sokáig, hiszen ahelyett, hogy házakat kezdett volna rajzolni, inkább a ruhák rajzolása és tervezése kötötte le, ezzel pedig visszatért családja eredeti foglalkozásához. Végül Pierre be sem fejezte a tanulmányait és inkább otthagyta az iskolát, hogy a divattal foglalkozhasson.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.