HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

9 ok, amiért Párizs gyakran csalódást okoz a turistáknak

A fények városa sokszor alulmúlja a várakozásokat.

  Franciaország fővárosa a világ egyik legszebb városa, ami évről-évre több millió turistát vonz, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindenki elégedetten távozik. Olyannyira, hogy a tudósok „Párizs-szindróma” néven jelölik azt az első sorban Ázsiából ide látogató turistákat sújtó jelenséget, amikor az emberek rájönnek, hogy Párizs valójában köszönőviszonyban sincs a képeken és filmekben látott mesebeli hellyel.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most azt a 9 legfőbb okot gyűjtöttük össze, ami miatt Párizs a világ minden városa közül talán a legnagyobb csalódást szokta okozni a turistáknak.

   1. 1 Hatalmas embertömeg és kopott gyep az Eiffel-torony előtt.

    14259 0 d4168b803c4202a931c48b0e72111c8a

    Szinte minden Párizsba érkező turista első dolga, hogy meglátogatja az Eiffel-tornyot. A kiábrándulás már itt elkezdődik, hiszen az interneten látott képeken a szerelmes párok sokszor romantikusan piknikeznek a torony előtt található füves részen – a valóságban erre azonban esélyük sincs.

    A torony előtti füves placcon szinte egymást tapossák a turisták, a gyep pedig olyan kopott, hogy attól is elmegy az ember kedve, hogy egyáltalán leüljön rá.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 2 Hatalmas tömegek a Louvre előtt.

    Louvre kint

    A Louvre Párizs második leglátogatottabb helye. Ha anélkül érkezel ide, hogy előtte online jegyet vásárolnál magadnak, akkor jobb ha felkészülsz, hogy hosszú órákon át kell sorban állnod, mielőtt bejuthatsz a múzeumba.

   3. 3 Nagyon sok ember próbálja meg fényképezni a golyóálló üveg mögött megbúvó Mona Lisát.

    14259 2 a6e637cb216f735f61f6264a1b16b606

    Ha sikerül bejutnunk a Louvre-ba, akkor valószínűleg előbb-utóbb eljutunk a múzeum fő attrakciójához, a Mona Lisához. Leonardo da Vinci festménye messze földről vonzza a turistákat, ezért ha annak reményében jövünk ide, hogy majd a tökéletes szögből egy látványos fotót tudunk készíteni a műalkotásról, akkor jobb ha nem is költünk pénzt a belépőjegyre.

    Turistaszezonban akkora itt a tömeg, hogy örülhetünk, ha valaki másnak a kameráján át meg tudjuk nézni és le tudjuk fényképezni a világhírű festményt.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 4 Sokszor a látnivalókat eltávolítják, vagy felújítás alatt állnak.

    14259 3 a6e637cb216f735f61f6264a1b16b606

    A párizsi Pont des Arts híd a világ minden tájáról vonzotta a szerelmespárokat, akik a híd korlátjára akasztott lakattal igyekeztek kifejezni szerelmük örökkévalóságát. Sajnos, miután a lakatok össztömege meghaladta a 45 tonnát, a hatóságok kénytelenek voltak eltávolítani a lakatokkal teli korlátokat, mivel komolyan veszélyeztették a híd állapotát. Ma már üveg plexi borította korlátok vannak, hogy a turisták ne tudjanak lakatokat aggatni a korlátjára.

   5. 5 Nem beszélnek angolul.

    14259 4 a6e637cb216f735f61f6264a1b16b606

    Félreértés ne essék, nem azért, mert nem tudnak angolul, hanem mert a francia büszkeségük nem engedi. Sajnos nemcsak Párizsra, de a legtöbb Francia városra jellemző, hogy a helyi lakosok egyszerűen nem hajlandók megszólalni más nyelven, annyira büszkék rá, hogy ők franciák.

    Például egy étterembe betérve persze a pincéreknek nemigen van választásuk, de jobb ha felkészülünk rá, hogy nagyon körülményes lesz az egész.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Az 5.et annyiban cáfolnám meg, hogy ha németül szolalsz meg, örülhetsz ha nem köpnek le. Viszont angolul szíves örömest kiszolgálnak. 
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  bezeg ha bantu nyelven szólsz örülnek

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.