HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 furcsa és érdekes lelet, amit a saját udvarukon találtak az emberek

Néha tényleg megéri a kertben dolgozni.

  A kertészkedés nem csak a növényekről és a friss levegőről szól. Néha a leghihetetlenebb kincsekre bukkanhatunk a földben turkálva! Képzeld el, hogy ásol egy gödröt egy új bokornak, és egy ősi temetőre bukkansz! Vagy találsz egy elrejtett Ferrari versenyautót, ami évtizedek óta a föld alatt pihent!

  HIRDETÉS

  Ebben a cikkben bemutatunk néhány lenyűgöző leletet, amikre az emberek a kertjükben bukkantak. Biztosan leesik az állad, ha meglátod, mit találtak!

  1. Sugárvédelmi óvóhely

  Kertben talalt dolgok 010

  A wisconsini Ninából származó Zwick család évek óta hallotta a szomszédaitól, hogy a területükön régen radioaktív hulladéklerakó volt, állítólag egy fémkapu alá elrejtve. Sokáig nem hittek a pletykáknak, amíg egy napon el nem határozták, hogy felfedezik a kertjüket.

  2010-ben a család felfedezett egy rejtélyes bunkert élelemmel, szerszámokkal, elemlámpákkal, gyertyákkal, gyógyszerekkel, toalettcikkekkel, vadászati felszereléssel és egy Geiger-számlálóval a sugárzásszint méréséhez.

  Úgy gondolják, hogy a minibunkert az 1960-as években építették, a hidegháború csúcspontján. A kis helyiségben, amit hamarosan múzeummá alakítottak, ágyak és WC-k is voltak. Ken Zwick, aki felfedezte a menedéket, azt mondja, hogy az élelmiszerkészlet körülbelül két hétre lett volna elegendő.

  2. Szép, ismeretlen eredetű ásvány

  Kertben talalt dolgok 009

  Egy napon két Kitchenerből, Kanadából származó lány a kertjükben ásott gilisztákat a közelgő horgászathoz. Hirtelen a lányok valami sokkal nagyobbra bukkantak – ismeretlenre, titokzatosra és meglepőre.

  A lányok egy hatalmas, áttetsző kőre bukkantak, amely a napon csillogott, és nem hasonlított egyetlen ismert ásványhoz sem. Később kiderült, hogy nemcsak a lányok, de a szakértők sem tudták meghatározni, mi ez a kő.

  „Ez nem meteoritdarab, nem kvarc, nem üveg, nem gyémánt és nem rubin” – mondja Gary Winkler, a Kitcheneri Kövek és Ásványok Klubjának tiszteletbeli tagja. „Még soha nem láttam ekkora nagy és csillogó követ.”

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. 14 millió éves bálnamaradványok

  Kertben talalt dolgok 008

  1978-ban Gary Johnson egy nagy sziklát talált a kertjében. Miután megvizsgálta a leletet, egy tapasztalt barátja elmagyarázta neki, hogy nem értékes, ezért otthagyta a követ.

  Évtizedekkel később, 2014-ben Gary Johnson a tévében egy riportot látott a szomszédjáról. Azt mondták, hogy a férfi udvarán egy régi állat maradványait találták. Ezután Gary egy másik szakértőt hívott a kő megvizsgálására. A hipotézis beigazolódott: a hétköznapi kő egy ritka bálna maradványa volt, amiről úgy gondolják, hogy 14-17 millió éve lehetett a földben.

  4. 400 éves templomi harangok

  Kertben talalt dolgok 007

  2013-ban Csehországban 400 évesre becsült templomi harangokat találtak. A felfedezés egy helyi lakos véletlen szerencséje volt, aki a kertjében ásott árkot a csövek lefektetéséhez, amikor belebotlott a harangokba.

  Azt mondják, hogy a harangokat tíz évvel korábban lopták el a szomszédos templomból, és valószínűleg a gyanútlan férfi udvarán rejtették el őket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. Középkori kincs

  Kertben talalt dolgok 006

  Azt mondhatnánk, hogy senki sem gazdagszik meg egyik napról a másikra a kertjében ásott kincsek révén. De ahogy láthatjuk, néha ez mégis megtörténik. 2007-ben például osztrák lakosok 1300 éves értékes gyűrűket, brossokat és érméket találtak a földben.

  6. Bronzkori sírkő (i. e. 25. századból)

  Kertben talalt dolgok 005

  2001-ben egy brit ember, Steven Davis úgy döntött, hogy megvizsgál egy furcsa követ, ami már régóta eltemetve pihent a birtokán. Történészhez fordult, hogy megtudja a rejtélyes tábla történetét.

  Kiderült, hogy Davis kertjében lévő kő nem egy hétköznapi kő, hanem egy bronzkori sírkő. A leletet alaposan megvizsgálva a szakértő megállapította, hogy körülbelül az i.e. 25. században készülhetett.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.