HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

8 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a férfi testről

  A férfi test számos izgalmas meglepetést hordoz magában, melyek többsége nemhogy a nők, de még maguk a férfiak számára is ismeretlen. Hogy egy kicsit javítsunk ezen a tendencián, az alábbi cikkben 8 érdekes tényt gyűjtöttünk össze a férfi testről, melyek egyszer és mindenkorra segítenek lerántani a leplet az erősebbik nem titkairól. Garantálhatom, hogy a cikk végére teljesen más szemmel fogsz majd nézni a férfiakra.

  HIRDETÉS
  1. 1 Lassú öregedés.

   A férfi arc sokkal tovább képes megőrizni fiatalos megjelenését, mint a női. Ennek oka, hogy a mert a bőrük sokkal lassabban veszíti el a kollagént, a rugalmasságért, frissességért felelős anyagot – vagyis sokkal tovább ellenáll a ráncosodásnak és a megereszkedésnek.

   Mivel azonban a férfiak általában kevésbé  törődnek a bőrükkel, mint a nők, ezért ezt az Isten adta előnyt többnyire elpazarolják.

  2. 2 Rendelkeznek tejtermelő mirigyekkel.

   Igen, jól olvastad. Elméletileg a férfiak is képesek tejet termelni, a mellükben ugyanis minden ehhez szükséges mirigy megtalálható. Az már más kérdés, hogy az említett mirigyek csatornái vakon végződnek - akiknek mégsem, és mondjuk, tej csorog a mellükből (előfordul, sajnos), azok nagy valószínűséggel a prolaktinoma néven ismert betegségben szenvednek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Kopaszság.

   Általános tévhit, hogy a kopaszodásra való genetikai hajlam kizárólag az anya X-kromoszómáiból származik. Valójában sok más, kevésbé fontos tényező is közrejátszik.

   Ha egy férfi apja kopasz, akkor 60%-al megnő az esélye annak, hogy egyszer majd valamikor ő is elveszíti a hajkoronáját. A férfi hormonok ugyanis képesek befolyásolni a hajhagymákat, melyek így fokozatosan elveszítik az új haj előállításának képességét. A stressz és az egészségtelen étrend szintén növeli a kopaszodás kockázatát.

  4. 4 Ők is premenstruációs szindrómától szenvednek.

   Bármilyen meglepő is, a férfiak 26%-a szenved premenstruációs szindrómában. Ilyenkor havi rendszerességgel görcsölnek, fáradtak, ingerlékenyek, zaklatottak – vagyis pontosan ugyanazokat a tüneteket tapasztalják, mint a nők.

  5. 5 Nőként kezdik az életüket.

   A világ összes embere nőként kezdte meg a létezését. Tudni illik, hogy az X és az Y kromoszómák felelősek egy ember nemének meghatározásáért. Ha két X kromoszóma találkozik a fogantatás során, akkor lány; ha egy X és egy Y kromoszóma találkozik, akkor fiú születik. A terhesség első 5-6 hetében azonban az Y kromoszóma inaktív, így amíg meg nem kezdi a működését, az embrió lányként fejlődik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Vékonyodó bőr.

   A tesztoszteron hormonnak köszönhetően a férfiak bőre körülbelül 25%-kal vastagabb, mint a nőké – de csak kezdetben. A kor előrehaladtával a férfiak bőre folyamatosan vékonyodik, míg a nőknél ugyanolyan vastag marad egészen a menopauzáig.

  7. 7 Ádámcsutka.


   Gondolkodtál már rajta valaha, hogy miét van szükségünk ádámcsutkára, és hogy a férfiaké miért nagyobb, mint a nőké? Az ádámcsutka tulajdonképpen tulajdonképpen egy gégeporc, ami védi a gégét és a hangszálakat.

   Egészen serdülőkorig mindkét nemnél nagyjából ugyanakkora ez a porc, ám a fiúknál a tesztoszteronszint emelkedése után elkezd növekedni. A hang mélységében is van szerepe: minél nagyobb az ádámcsutka, annál mélyebb egy ember hangja.

  8. 8


   A férfiak sokkal kevesebb színárnyalat megkülönböztetésére képesek, mint a nők – ennek oka pedig nagyon egyszerű. A színérzékelést a retina kúpsejtjei határozzák meg, az ehhez szükséges örökítő anyagok pedig az X-kromoszómában találhatók. Mivel a nőknek két X-kromoszómájuk van, ezért magától értetődő, hogy a kúpsejtjeik száma is kétszer olyan magas, mint a férfiaké. Ha tehát legközelebb a pasid képtelen lesz segíteni egy rúzs vagy ruha színének a kiválasztásában, jusson eszedbe, hogy milyen hátránnyal indul szegény.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Biztos én vagyok felettébb introvertált, de igazán átnézhetnétek a cikkeket nyelvtanilag, mielőtt kiteszitek. Apróság, de sokkal igényesebbnek tűnne az oldal.
 • Ugyanaz a génkészlet, nem eredményez kétszer annyi extra sejtet. Akit érdekelnek mélyebben a szinek, az megkülömbözteti őket, a többi meg leszarja és ennyi.
  • Ja, a hivatkozott tanulmány (bár itt a cikkben pont nem hivatkoznak rá, hanem "magától értetődő" tényként említik) a nők EGY RÉSZÉRŐL beszél, akiknek több retina kúpsejtje van, nem általános törvényszerűségként jelentik ki.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.