HIRDETÉS

8 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a férfi testről

  A férfi test számos izgalmas meglepetést hordoz magában, melyek többsége nemhogy a nők, de még maguk a férfiak számára is ismeretlen. Hogy egy kicsit javítsunk ezen a tendencián, az alábbi cikkben 8 érdekes tényt gyűjtöttünk össze a férfi testről, melyek egyszer és mindenkorra segítenek lerántani a leplet az erősebbik nem titkairól. Garantálhatom, hogy a cikk végére teljesen más szemmel fogsz majd nézni a férfiakra.

  HIRDETÉS
  1. 8 Lassú öregedés.


   A férfi arc sokkal tovább képes megőrizni fiatalos megjelenését, mint a női. Ennek oka, hogy a mert a bőrük sokkal lassabban veszíti el a kollagént, a rugalmasságért, frissességért felelős anyagot – vagyis sokkal tovább ellenáll a ráncosodásnak és a megereszkedésnek.

   Mivel azonban a férfiak általában kevésbé  törődnek a bőrükkel, mint a nők, ezért ezt az Isten adta előnyt többnyire elpazarolják.

  2. 7 Rendelkeznek tejtermelő mirigyekkel.


   Igen, jól olvastad. Elméletileg a férfiak is képesek tejet termelni, a mellükben ugyanis minden ehhez szükséges mirigy megtalálható. Az már más kérdés, hogy az említett mirigyek csatornái vakon végződnek - akiknek mégsem, és mondjuk, tej csorog a mellükből (előfordul, sajnos), azok nagy valószínűséggel a prolaktinoma néven ismert betegségben szenvednek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 6 Kopaszság.


   Általános tévhit, hogy a kopaszodásra való genetikai hajlam kizárólag az anya X-kromoszómáiból származik. Valójában sok más, kevésbé fontos tényező is közrejátszik.

   Ha egy férfi apja kopasz, akkor 60%-al megnő az esélye annak, hogy egyszer majd valamikor ő is elveszíti a hajkoronáját. A férfi hormonok ugyanis képesek befolyásolni a hajhagymákat, melyek így fokozatosan elveszítik az új haj előállításának képességét. A stressz és az egészségtelen étrend szintén növeli a kopaszodás kockázatát.

  4. 5 Ők is premenstruációs szindrómától szenvednek.


   Bármilyen meglepő is, a férfiak 26%-a szenved premenstruációs szindrómában. Ilyenkor havi rendszerességgel görcsölnek, fáradtak, ingerlékenyek, zaklatottak – vagyis pontosan ugyanazokat a tüneteket tapasztalják, mint a nők.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
3 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Biztos én vagyok felettébb introvertált, de igazán átnézhetnétek a cikkeket nyelvtanilag, mielőtt kiteszitek. Apróság, de sokkal igényesebbnek tűnne az oldal.
 • Ugyanaz a génkészlet, nem eredményez kétszer annyi extra sejtet. Akit érdekelnek mélyebben a szinek, az megkülömbözteti őket, a többi meg leszarja és ennyi.
  • Ja, a hivatkozott tanulmány (bár itt a cikkben pont nem hivatkoznak rá, hanem "magától értetődő" tényként említik) a nők EGY RÉSZÉRŐL beszél, akiknek több retina kúpsejtje van, nem általános törvényszerűségként jelentik ki.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!