HIRDETÉS BEZÁRÁS

7 alkalom, amikor Diána hercegné megszegte a királyi család szigorú szabályait

🔥 2 hozzászólás

  A néhai Diána hercegnét mindenki arról ismerte, hogy egy rendkívül lázadó, ugyanakkor mégis tiszteletreméltó és inspiráló tagja volt a királyi családnak. Egy interjúban ő maga is elmondta, hogy előbb törné el mindkét kezét, minthogy az anyai szereppel kapcsolatos királyi protokollokat betartsa, ezért sok édesanya a mai napig egyfajta példaképként tekint rá.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most szeretnénk megosztani veletek a brit királyi család azon szabályait, melyek ellen Diána nyíltan fellázadt, és amelyeket fia és menye hozzá hasonlóan elutasít.

  1. 1 Kórházban szült

   Diana korhazban szult

   Diána hercegné volt az első a brit királyi család történelmében, aki hátat fordított az otthonszülés hagyományának. Ahelyett, hogy királyi földön szült volna, a hercegné Vilmos és Henrik herceget is a londoni Szent Mária Kórházban szülte, második fia, Henrik esetében pedig úgy döntött, hogy fájdalomcsillapítót sem hajlandó bevenni a szülés alatt. Ennek köszönhetően Diána hercegné fiai az első olyan gyerekek voltak a királyi család történelmében, akik egy teljesen átlagos, helyi kórházban születtek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Kötelességei helyett inkább a gyermekeit tartotta szem előtt

   256e5b5a418b1de90298542db4

   Diána hercegné semmit sem szeretett volna jobban, mint anyának lenni. Apja, John Spencer egy interjúban elmondta, hogy lánya már kiskorától kezdve rajongott a babákért és a gyerekekért. Ellentétben a királyi család többi tagjával, akik mindig a feladataikat és a munkájukat tartották szem előtt, Diána esetében mindig a gyermekei foglalták el az első helyet, és ebből nem volt hajlandó engedni. Épp ezért, bár a protokoll tiltja a szeretet nyilvános helyen történő kimutatását, Diána hercegnő sosem riadt vissza attól, hogy megmutassa a nyilvánosságnak, mennyire szereti a gyerekeit, és folyamatosan fogta és ölelgette őket.

  3. 3 Fiait iskolába küldte

   Diana hercegne iskola

   Diána kiharcolta, hogy a brit királyi család történelmében először, a fiait állami iskolába küldhesse. Vilmos herceg volt az első királyi trónörökös a történelem során, aki nem otthoni oktatással tanult.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Hivatalos utakra vitte a fiait

   cb1c195f6eaaf00854f8f4b234

   Diána hercegnő azzal indította ezt a szokást, hogy a mindössze 9 hónapos Vilmos herceggel Ausztráliába és Új-Zélandra utazott. Korábban a királyi családnál szigorúan otthon hagyták a gyerekeket az ilyen utak esetén, amikor a szülők hivatalos ügyeket intéztek. A gyermekei követték az édesanyjuk szokását, és napjainkban Vilmos, illetve Henrik herceg is mindenhová viszik magukkal a gyerekeiket, legyen szó hivatalos vagy nem hivatalos utazásról.

  5. 5 Szemmagasságban beszélt a gyerekekkel

   Diana hercegne gyerekekkel

   Diána hercegné a gyermekek iránti szeretetét nemcsak hangoztatta, hanem éreztette is. Nem habozott leguggolni a gyerekek közé, hogy beszélgessen, sőt ölelkezzen velük. Ő volt az első a királyi család tagjai közül, aki hajlandó volt erre a nyilvánvalóan a protokollal szembemenő gesztusra, ma pedig a fiai is ugyanígy állnak a gyerekekhez.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Hétköznapi életnek tette ki a hercegeket

   16a85c554b9f774f9996f90ffc

   Bár Diána hercegnő maga is nemesi családban született, és később feleségül ment a királyi család egyik tagjához, azt akarta, hogy a gyermekei a lehető leghétköznapiabbak legyenek. A királyi személyzet tagjainak beszámolói szerint a hercegnő mindent megtett annak érdekében, hogy a fiai hétköznapi körülmények között élhessenek, és például bármikor járhassanak moziba, vagy állhassanak sorba az átlagemberekkel például a vidámparkban, vagy mondjuk a McDonald's-ban.

  7. 7 A világ anyukái példaképként tekintettek rá

   d45c32590095e2ccb5a0c38b29

   Diána hercegné igazi példakép volt. Akár arra gondolunk, hogy a születésüktől kezdve szoptatta a gyermekeit, akár arra, hogy bármikor kirándulni vitte őket, ha a gyerekek úgy akarták, Diána a modern és érinthetetlen anya megtestesítőjévé vált emberek millióinak a szemében. Egyik híres idézete így szól: ,,Ne gondolj rám ikonként. Én csak egy anya vagyok, aki segíteni próbál."

   Szerinted jogosan sértette meg Diána a királyi család szigorú szabályait, vagy inkább neki is követnie kellett volna őket, mint előtte mindenkinek a történelem során?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.