Diána hercegné szabályszegései

7 alkalom, amikor Diána hercegné megszegte a királyi család szigorú szabályait


A néhai Diána hercegnét mindenki arról ismerte, hogy egy rendkívül lázadó, ugyanakkor mégis tiszteletreméltó és inspiráló tagja volt a királyi családnak. Egy interjúban ő maga is elmondta, hogy előbb törné el mindkét kezét, minthogy az anyai szereppel kapcsolatos királyi protokollokat betartsa, ezért sok édesanya a mai napig egyfajta példaképként tekint rá.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most szeretnénk megosztani veletek a brit királyi család azon szabályait, melyek ellen Diána nyíltan fellázadt, és amelyeket fia és menye hozzá hasonlóan elutasít.

 1. 1 Kórházban szült

  Diana korhazban szult

  Diána hercegné volt az első a brit királyi család történelmében, aki hátat fordított az otthonszülés hagyományának. Ahelyett, hogy királyi földön szült volna, a hercegné Vilmos és Henrik herceget is a londoni Szent Mária Kórházban szülte, második fia, Henrik esetében pedig úgy döntött, hogy fájdalomcsillapítót sem hajlandó bevenni a szülés alatt. Ennek köszönhetően Diána hercegné fiai az első olyan gyerekek voltak a királyi család történelmében, akik egy teljesen átlagos, helyi kórházban születtek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 2 Kötelességei helyett inkább a gyermekeit tartotta szem előtt

  256e5b5a418b1de90298542db4

  Diána hercegné semmit sem szeretett volna jobban, mint anyának lenni. Apja, John Spencer egy interjúban elmondta, hogy lánya már kiskorától kezdve rajongott a babákért és a gyerekekért. Ellentétben a királyi család többi tagjával, akik mindig a feladataikat és a munkájukat tartották szem előtt, Diána esetében mindig a gyermekei foglalták el az első helyet, és ebből nem volt hajlandó engedni. Épp ezért, bár a protokoll tiltja a szeretet nyilvános helyen történő kimutatását, Diána hercegnő sosem riadt vissza attól, hogy megmutassa a nyilvánosságnak, mennyire szereti a gyerekeit, és folyamatosan fogta és ölelgette őket.

 3. 3 Fiait iskolába küldte

  Diana hercegne iskola

  Diána kiharcolta, hogy a brit királyi család történelmében először, a fiait állami iskolába küldhesse. Vilmos herceg volt az első királyi trónörökös a történelem során, aki nem otthoni oktatással tanult.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 4 Hivatalos utakra vitte a fiait

  cb1c195f6eaaf00854f8f4b234

  Diána hercegnő azzal indította ezt a szokást, hogy a mindössze 9 hónapos Vilmos herceggel Ausztráliába és Új-Zélandra utazott. Korábban a királyi családnál szigorúan otthon hagyták a gyerekeket az ilyen utak esetén, amikor a szülők hivatalos ügyeket intéztek. A gyermekei követték az édesanyjuk szokását, és napjainkban Vilmos, illetve Henrik herceg is mindenhová viszik magukkal a gyerekeiket, legyen szó hivatalos vagy nem hivatalos utazásról.

 5. 5 Szemmagasságban beszélt a gyerekekkel

  Diana hercegne gyerekekkel

  Diána hercegné a gyermekek iránti szeretetét nemcsak hangoztatta, hanem éreztette is. Nem habozott leguggolni a gyerekek közé, hogy beszélgessen, sőt ölelkezzen velük. Ő volt az első a királyi család tagjai közül, aki hajlandó volt erre a nyilvánvalóan a protokollal szembemenő gesztusra, ma pedig a fiai is ugyanígy állnak a gyerekekhez.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Hétköznapi életnek tette ki a hercegeket

  16a85c554b9f774f9996f90ffc

  Bár Diána hercegnő maga is nemesi családban született, és később feleségül ment a királyi család egyik tagjához, azt akarta, hogy a gyermekei a lehető leghétköznapiabbak legyenek. A királyi személyzet tagjainak beszámolói szerint a hercegnő mindent megtett annak érdekében, hogy a fiai hétköznapi körülmények között élhessenek, és például bármikor járhassanak moziba, vagy állhassanak sorba az átlagemberekkel például a vidámparkban, vagy mondjuk a McDonald's-ban.

 7. 7 A világ anyukái példaképként tekintettek rá

  d45c32590095e2ccb5a0c38b29

  Diána hercegné igazi példakép volt. Akár arra gondolunk, hogy a születésüktől kezdve szoptatta a gyermekeit, akár arra, hogy bármikor kirándulni vitte őket, ha a gyerekek úgy akarták, Diána a modern és érinthetetlen anya megtestesítőjévé vált emberek millióinak a szemében. Egyik híres idézete így szól: ,,Ne gondolj rám ikonként. Én csak egy anya vagyok, aki segíteni próbál."

  Szerinted jogosan sértette meg Diána a királyi család szigorú szabályait, vagy inkább neki is követnie kellett volna őket, mint előtte mindenkinek a történelem során?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
2 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

2 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!