HIRDETÉS

21 őrült dolog Dél-Koreából, ami még titokzatosabbá és érdekesebbé teszi ezt az országot

2019-ben Dél-Korea végzett az első helyen a leginnovatívabb gazdaságokat felsorakoztató ranglistán, megelőzve például Szingapúrt, az Egyesült Államokat, és Japánt. Aki járt már Dél-Koreában az pontosan tudja, hogy az ottani életmód eltér a többi országétól: ez hol meglepetést, hol zavarodást, hol pedig csodálatot okozhat.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szerencsénkre már személyesen is láttuk, hogy milyen nagyszerű ez az ország, most pedig az internetezők közösségi oldalakon megosztott villám-élménybeszámolói segítségével szeretnénk nektek is bepillantást nyújtani ebbe a nem mindennapi kultúrába.

 1. 1 Amikor a panelházakat újrafestik, az összes környéken parkoló autót fóliával borítják be, hogy megvédjék őket a festékcseppektől.


 2. 2 Ez minden más helyen is így működik: ha a közelben parkoló autók mellett poros vagy éppen festékes munkát végeznek, akkor a munka megkezdése előtt a munkások gondosan "becsomagolják" a gépjárműveket.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Ez egy koreai bevásárlóközpont pelenkázója, ami annyira komfortos és jól felszerelt, hogy akár bele is költöznénk.


 4. 4 Dél-Koreában a futárok fotóval bizonyítják, hogy leszállították a csomagot, és természetesen nem kell aggódni: az ajtó előtt hagyott csomagokat itt senki sem fogja ellopni.


 5. 5 Mindenhol bónuszokat és ajándékokat adnak. Ezeket például egy drogériában kapta a vásárló, de az éttermekben is harapnivalókat adnak a főételek mellé, ingyen, és annyiszor, amennyiszer csak kérünk.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Vacsoránál mindig hatalmas mennyiségű tányér van az asztalon, még akkor is, ha csak egy ételt rendeltünk.


 7. 7 Az üzletekben népszerűek az ilyen háztartási-ajándék csomagok, melyekben minőségi termékek találhatók, és direkt olyanok, melyekre tényleg szükségük van az embereknek.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

11 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • 16: Évek óta rendelek Holika holika maszkot az Ebayről, eszméletlenül jó, bár nekem a munka előtti felfrissülés a kedvencem. Az alapozóm is onnan van, 1300 forint, de úgy fed, mint a max factorból 3 réteg. :D
  • Egyrészt valószínűleg így van, de talán fontosabb, hogy sokkal nagyobb eséllyel kerül veszélyes helyzetbe, mert a támadó is így gondolja.
   • Én azért cáfolnám ezt a nők nem tudják megvédeni magukat dolgot . A nővéremmel történt a következő, 23 éves korában vagy 24, régen volt már . Megy haza a munkahelyéről télen, túlórázott, már sötét van . Megy a parkoló felé amikor egy pasas elkezdte követni . Egy ideig a nővérem még ment, hogy biztos követi e. Aztán mikor a parkolóhoz értek a pasas rátámadt, valószínűleg az erőszakolós típus volt . Nővérem úgy fejbecseszte a táskájával hogy kidőlt a pasas . Szóval amit írtál nem feltétlen hülyeség . Vannak nők akik nem tudják megvédeni magukat, és vannak akik meg igen . De aki tudja hogy meg tudja védeni magát az meg hagyja hogy a védtelenek álljanak azokra a helyekre .
    • Ja persze, mert a nők feláldoznak a kedvenc gucci táskájukat... előbb hagyják hogy megerőszakolják őket minthogy a kinézetükkel valami baj legyen....
  • nem csak a védelem én például mindig próbálok szélre parkolni mert a kisfiamat nehéz berakni a gyerekülésbe mikor totál rád állnak. Szóval az szerintem tök pozitív hogy nagyobb a hely és a babakocsival se kell sokat menni a kocsik között mert közel van a kijárat...
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!