HIRDETÉS BEZÁRÁS

Nemrég tanultam meg, hogy mire való a reszelő minden oldala. Megosztom veletek a felfedezésemet

Korábban sosem gondoltam bele, hogy milyen egyéb módokon lehet használni a reszelőt azon kívül, hogy sajtot reszelünk vele.

    HIRDETÉS

    Maximum akkor vettem még elő, ha például répát kell reszelnem. De mint kiderült, a reszelőnek sokkal több funkciója van, és erről sokan nem is tudnak.

    főzés, galéria, gyors konyha, konyha, konyhai eszközök, konyhai reszelő, konyhai tippek, konyhai trükkök, kreatív felhasználás, praktikus tippek, reszelő

    Nem mindig jó függőlegesen.

    Szerintem nem csak én, de sokan közületek is mindig függőlegesen állítják a reszelőt a tányérra, hogy használni tudják. De kiderült, hogy nem feltétlenül kell így tenni. A reszelőt vízszintesen is elhelyezheted. És akkor reszelés közben a hozzávaló benne marad, nem kell tányért használnod. Szerintem ez nagyon praktikus.

    Sajthoz, répához és…

    főzés, galéria, gyors konyha, konyha, konyhai eszközök, konyhai reszelő, konyhai tippek, konyhai trükkök, kreatív felhasználás, praktikus tippek, reszelő
    A reszelő közepes fogazatú oldala.
    HIRDETÉS

    Talán a legnépszerűbb oldala a reszelőnek a közepes fogazatú. Én is leginkább ezen reszelem a répát a levesbe és más ételekbe. Ezen szoktam a sajtot is apróra reszelni a salátákhoz.

    Ha folpackkal betekered a reszelőt, akkor ezen az oldalon remekül apríthatsz fokhagymát. Így a reszelő tiszta marad, és az összes fokhagyma a fólián landol. Ez a tipp jól jöhet, ha nem szeretsz a mosogatással időt tölteni.

    Tekerj be fóliával egy reszelőt, és reszelj fokhagymát!

    De mire jók a kidomborodó fogazatú oldalak?

    Őszintén szólva, ez az oldal volt számomra a legkihasználatlanabb. Mindig feltettem magamnak a kérdést: vajon ez mire jó egyáltalán?

    Mint kiderült, ezzel az oldallal remekül lehet citromhéjat reszelni, de a halpikkelyek eltávolításához is jól jöhet. Sőt, akkor is hasznát veheted, ha például odaég a süti. Ezzel ugyanis le tudod kaparni a felső, odaégett réteget.

    főzés, galéria, gyors konyha, konyha, konyhai eszközök, konyhai reszelő, konyhai tippek, konyhai trükkök, kreatív felhasználás, praktikus tippek, reszelő
    A reszelő kidomborodó fogazatú oldala. Reszelj vele citromhéjat!
    HIRDETÉS

    Zöldfűszerekhez.

    A legnagyobb lyukakkal rendelkező oldalt én elég ritkán használtam. Milyen kár! Láttam egy petrezselymes ötletet az interneten, és úgy döntöttem, kipróbálom.

    A lyukba helyeztem a petrezselyem szárát, és határozottan áthúztam. A levelek fennakadtak a felületen. Így milyen egyszerűen leválaszthatók a levelek a szárról, kés nélkül és időt spórolva! Nekem nagyon bejött ez a módszer!

    Illeszd a petrezselymet a lyukba!

    De mire való a két vágat?

    Nekem mindig is ez a felület volt a legrejtélyesebb. Két lyuk – mire jó, és miért van ott? De rájöttem, hogy nagyon egyszerű a magyarázat.

    főzés, galéria, gyors konyha, konyha, konyhai eszközök, konyhai reszelő, konyhai tippek, konyhai trükkök, kreatív felhasználás, praktikus tippek, reszelő
    Két vágattal rendelkező oldal.
    HIRDETÉS

    Ez az oldal segít vékony szeleteket készíteni. Például uborkát, vagy burgonyát a chipszhez, esetleg rakott krumplihoz. Én is ezzel az oldallal szoktam sajtot és sonkát szeletelni az ünnepi asztalra. Gyors és mutatós megoldás.

    főzés, galéria, gyors konyha, konyha, konyhai eszközök, konyhai reszelő, konyhai tippek, konyhai trükkök, kreatív felhasználás, praktikus tippek, reszelő
    Vékonyra szeletelt sajt és sonka.

    Kell-e élezni egy reszelőt?

    Számomra az egyik legnagyobb meglepetés az volt, hogy a reszelőt bizony élezni is kell! Erre aztán tényleg nem számítottam. Én a konyhában mindig csak a késeket éleztem, meg néha az ollót. De hogy reszelőt is kelljen… soha nem gondoltam volna.

    Aztán megtudtam, hogy többféleképpen is megélezheted a reszelőt: késélezővel, smirglivel. De nekem jobban tetszenek a házias módszerek. Hogy élesebb legyen a reszelő, elég, ha csak áthúzod egy bögre alján, vagy átdörzsölöd egy összegyűrt alufóliával.

    főzés, galéria, gyors konyha, konyha, konyhai eszközök, konyhai reszelő, konyhai tippek, konyhai trükkök, kreatív felhasználás, praktikus tippek, reszelő
    A reszelőt egyszerűen megélezheted egy bögre aljával.

    És te hogyan használod a reszelőt? Tanultál valami újat ebből a cikkből? Meséld el hozzászólásban!

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Beszélgetés indítása

Jelentkezz be!

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!

    Iratkozz fel a hírlevelünkre,

    hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

    *heti egy e-mailt fogunk küldeni