HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

21 izgalmas tény azoknak, akiket rég ért már valódi meglepetés

Belefásultál a monoton hétköznapokba? Szeretnél látni végre valamit, ami lenyűgöz? Akkor a lehető legjobb helyen jársz, az alábbi listán ugyanis 21 olyan izgalmas és meglepő tényt gyűjtöttünk most össze, melyektől még a sokat látott emberek szeme is garantáltan nagyra kerekedik majd.

  HIRDETÉS

  Gondoltad volna például, hogy egy ananász képes ,,megenni” egy embert? Hát azt, hogy Izland az egyetlen olyan ország a Földön, ahol nem élnek szúnyogok? Nem?! Akkor az alábbi lista számodra is tartogat újdonságokat…🧐

  1. 1 Senki sem tudja, hogy ki nevezte el a bolygónkat Földnek.


  2. 2 Az esővíz B12-vitamint tartalmaz.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Írország (ha szigorúan vesszük) valójában északabbra fekszik, mint Észak-Írország.


  4. 4 Az 1994-es nagy Los Angeles-i áramszünet idején a hatóságok több tucat telefonhívást kaptak a lakosoktól egy ,,rejtélyes égi jelenségről". Ez a 'jelenség' nem volt más, mint a Tejút.


  5. 5 A mangó fogyasztása felerősíti, meghosszabbítja a marihuana hatását.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Egy ember életmódja nagyban függ az IQ-jától.


   A stockholmi Karolinska Intézet kutatócsoportja egy tanulmányban kimutatta, hogy az emberek életútját és az életben meghozott döntéseit nagyban befolyásolja az intelligenciaszintjük. Különösen igaz ez a férfiak alkoholfogyasztására, melynél egyértelműen kimutatható, hogy az alacsony IQ-val rendelkező férfiak sokkal több alkoholt fogyasztanak, mint a magas IQ-val rendelkező társaik.

  7. 7 Egy esetleges III. világháború kitörése esetén (a mai haditechnikával) a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a háború során az emberiség 80%-a életét vesztené, míg a maradék 20% az elkövetkezendő években hunyna el a sugárszennyezés következtében.


  8. 8 2012-ben a világon összesen mintegy 1735 milliárd dollárt költöttek hadiköltségekre, míg a globális szegénység felszámolásához csak 135 milliárd dollárra lett volna szükség.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Norvégiában a diákok ingyenesen tanulhatnak az állami egyetemeken. Nem, nemcsak a norvég diákok, a világ összes országának diákja.


  10. 10 Az agyunk valójában átver minket amikor tükörbe nézünk, melynek eredményeképpen átlagosan ötször vonzóbbnak látjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 A liftekben helyezett tükrök valójában egy pszichológiai trükk részét képezik. Az emberek ugyanis szeretik nézegetni magukat benne, így pedig könnyebben elviselik a zárt, szűkös helyet az utazás során.


  12. 12 Ha egy ananászt tennénk a szánkba és hosszú ideig otthagynánk, az ananász szépen lassan elkezdene megenni bennünket. Nem vicc. Az ananász ugyanis bromelánt tartalmaz, egy olyan enzim-keveréket, amely konkrétan proteint “fogyaszt”.


  13. 13 Nepálban minden évben egy Kukur Tihar nevű fesztivált tartanak a kutyáknak, hogy így köszönjék meg nekik az emberek iránti hűségüket és barátságukat.


  14. 14 Egy Chicagói férfi vett egy autót az ex-barátnője nevére, majd leparkolt vele a városi repülőtér parkolójában. Az autóra összesen 678 parkolóbírságot szabtak ki, összesen több, mint 27 millió forint értékben, melyet az ex-barátnőnek kellett kifizetnie.


  15. 15 Tanulmányok kimutatták, hogy minél többet költ egy házaspár az eljegyzési gyűrűre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy később elválnak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  16. 16 Izland az egyetlen olyan ország a Földön, ahol nem élnek szúnyogok.


  17. 17 Afrikában ezekben a pillanatokban is egy új óceán van kialakulóban, a most még ,,csak" 56 kilométeres repedést ugyanis egyszer elárasztja majd a víz.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 Tanulmányok kimutatták, hogy sokkal boldogabb lehet az életünk, ha a megkeresett pénzünket nem anyagi javakra, hanem élményekre költjük.


  19. 19 Egy átlagos nő kétszer annyi ruhát visz magával nyaralni, mint amennyire szüksége van. Egy 2000 nőt megvizsgáló tanulmány során kiderítették, hogy egy egyhetes nyaraláshoz átlagosan 34 ruhára van szüksége egy nőnek, azonban mégis 60-at visz magával „a biztonság kedvéért”.


  20. 20 A talpunk mérete pontosan akkora, mint a csuklónk és a könyökünk között található távolság.


  21. 21 Egy sakkjátszma akár két lépésből is megnyerhető. Ennek a mozdulatnak neve is van, úgy hívják: ,,bolondmatt".


   Bónusz: az emberek 99%-a biztos, hogy kipróbálta az előbb említett talpméretes tényt...😜

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

13 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 12. Tanúsítom.Imádom az ananászt és egy ideig elég rendszeresen is ettem.Aztán egy napon "túlzásba" vittem 3 egész ananász után azt vettem észre mintha hámlana a szám belül arról nem is beszélve hogy a fogaimat is meg gyalázta kissé. :D 
  • 2,760
   Beszélgetésindító
   Igen. De egyébként a legtöbb gyümölcsön érezni, hogy van benne valami érdekesen savas, de az édes íz elnyomja. A nem annyira édes gyümölcsökön meg pláne észrevenni (pl. egres, ribizli).
 • A 6-hoz minek kellett tanulmányt folytatni? Józan paraszti ésszel érthető. 
  • Ez kamu, mert a magasabb iq-val rendelkező emberek, pl.: orvosok, ügyvédek, tanárok inkább otthon piálnak, minthogy a kocsmákba mennének. Sokkal több alkeszt talász köztük %-os arányban! 
 • A tükör a liftben arra is szolgál, hogy a tolószékes emberek ki tudjanak egyedül tolatni.
  • 2,760
   Beszélgetésindító
   Arra is. Meg hogy nagyobbítsa a teret, csökkentse a klausztrofóbiás szorongást. Plusz a reggeli rohanásban, ha valamit elfelejtettél rendbetenni magadon, akkor ez az utolsó esélyed rá, mielőtt belépsz az irodába.
  • 2,760
   Beszélgetésindító
   First world problem.
 • 1. Ráadásul gyakorlatilag elhanyagolható azok száma,  akik Földnek hívják (alig 1 ezreléke az emberiségnek). Viszont azt sem tudja senki, ki nevezte el ennek az 1 ezreléknek a kedvéért az asztalt asztalnak, a Soros!-t Soros!-nak, a reszelt sajtos bundáskávé töpörtyűvel-t pedig reszelt sajtos bundáskávé töpörtyűvel-nek.
 • 8. Ezt vajon hogyan számolják ki? Mert első blikkre ez egy teljes bullshit, gyanús, hogy valójában nagyságrendekkel többe kerül(ne) "felszámolni a szegénységet", mint amennyire egy évtizedben rúgnak a hadiköltségek.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.