HIRDETÉS

21 internetező, aki nem mindennapi felfedezésre lett figyelmes

Az élet tele van meglepetéssel. Amikor már azt hinnénk, hogy mindent tudunk, amit tudnunk kell, mindig jön valami, ami teljesen felborítja a világról alkotott képünket. El tudod képzelni például, hogy lehet, hogy egész életünkben rosszul ettük az ananászt? Vagy azt, hogy vannak olyan alapvető funkciók a mobiltelefonunkban, amikre álmunkban sem gondoltunk volna?


 1. 8 ,,Ma megtanultam, hogyan készül az üvegtészta."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 9 Hasznos lehet azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekei szeretnek szökőkutat csinálni a dobozos üdítőkből.


 3. 10 ,,Ma rájöttem, hogy a kenyérpirító alja nyitható, így gyorsan kirázhatjuk belőle a morzsákat."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 11 A rómaiak többször is módosították a ,,naptár projektet".


 5. 12 ,,Ma véletlenül rájöttem a Google egyik titkos funkciójára, amivel meghallgathatjuk, hogy melyik állat milyen hangot ad ki."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 13 ,,A pillanat, amikor rájöttem, hogy a töltő végén található kampók nem véletlenek."


 7. 14 ,,Ma megtudtam, hogy Pringles tésztát is gyárt."


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
11
17 hozzászólás, 11 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • A 21. félig igaz. Sejteink oxidálódnak (lebomlanak) oxigénnel való érintkezéskor. Ez nagyrészt a bőrre igaz, mert ez érintkezik a legtöbbet oxigénnel, de sejtjeink cserélődnek. De az is igaz, hogy az oxidáció miatt alakulnak ki a ráncok, és az öregedésben is részt vesz. Szóval, az oxigén technikailag tényleg öl.
  • Nem az oxigén miatt öregszünk. A ráncok a kollagenszint csökkenése miatt vannak, a bőr sejtjei ez elszarusodas miatt halnak el és azért nem vagyunk halhatatlanok mert a sejtjeink DNS-e minden osztodásnál megrövidül, mert leszakad a vége. A ráksejtek ezt kiküszöbölik magas telomeráz aktivitással, ezért halhatatlanok. És az oxigén csak egyatomos formaban, O, veszélyes, O2 formában már nem reaktív, csak akkor ártana ha állandóan 100% O2-t lélegeznénk. De a levegőben csak 21% van.
  • Nem, azokat egyszerűen átnevezték a korábbi nevükről - Quintilis, Sextilis - amelyek egyszerűen az ötödik és a hatodik hónapot jelentették. Az év a máricussal kezdődött (amit Mars istenről neveztek el), szóval a két plusz hónap tényleg a január és a február.
 • 21. Az oxigén egy atomos formában a tökéletes oldószer,  az egyetlen olyan kémiai elem ami mindent, még az aranyat is feloldja. (Szerencsénkre az egy atomos Oxigén csak a királyvízben keletkezik /sósav és kénsav elegye/ és legtöbb O1-ból azonnal O2 lesz.)
 • A rómaiak semmilyen plusz hónapot nem toldottak be, ez ostobaság. Egyszerűen náluk március volt az év első hónapja, ezért volt pl. szeptember a 7.
 • 21. Akkor már a vízre is mondjad azt,hogy mérgező :D az égést és a mérgezést mg ne komplikálja már ide senki azért mert értelmes választ akar valaki adni egy hülye kérdése attól még hülyeség az égés égés a mérgezés mérgezés :D Egyébként a TISZTA oxigén valóban halálos. Mivel a levegő se tiszta oxigén csak 21%-ban.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!