HIRDETÉS

21 furcsa tény azok számára, akiket régóta nem lepett már meg semmi

  Az ősrobbanás óta eltelt közel 14 milliárd évben bizony történt egy s más ezen a Földön. Bár igaz, hogy az emberiség egyelőre csak egy apró homokszem a Föld létezésének homokórájában, ettől még ugyanúgy a kötelességünk újra és újra egyre szélesebb körben tágítani az ismereteinket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál éppen ezért 21 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a világról, melyekről valószínűleg csak nagyon kevesen hallottak korábban.

  Hitler és unokaöccse

  1. Adolf Hitler unokaöccse, William Patrick Hitler az amerikai haditengerészetnél szolgált a második világháború idején. Rangjának betöltéséhez az akkori amerikai elnök, Franklin Roosevelt személyesen járult hozzá.

  2. A ,,bojkott” szó a brit farmer, Charles Boycott nevéből származik, aki először megtagadta a munkavállalók jogait védő törvényt, majd később a szomszédokat és más földbirtokosokat meggyőzve el is töröltette azt.

  3. Amíg a gyerekek csontjainak növekedése meg nem áll, nem érzik rendesen az ételek édességét. Épp ezért, ha extra cukrot adunk az ételeikhez, finomabbnak fogják érezni azokat.

  4. Az angol nyelvű Wikipédia oldalakon található képek összesen körülbelül 58 gigabájtnyi helyet foglalnak el.

  5. Az Egyesült Államok törvényei alapján a hollywoodi filmekhez használt pénzeknek az eredeti pénz méretének 75%-ánál kisebbnek vagy 150%-ánál nagyobbnak kell lenniük. Emellett csak a bankjegyek egyik oldalára nyomtathatnak, illetve csak és kizárólag egy színű tintával.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Eredeti dollár vs filmes

  6. Az emberi nyál egyik ,,természetes narkotikuma” az úgynevezett opiorfin, ami egy nagyon erős fájdalomcsillapító vegyület. Csak viszonyításképpen: hatszor erősebb, mint a morfium.

  7. Az eddig ismert fizikai törvények csak az univerzum összes anyagának körülbelül 4%-ára alkalmazhatók, a fennmaradó 96% ugyanis úgynevezett sötét anyag, amiről gyakorlatilag semmit sem tudunk.

  8. Az emberi gyomor és a belek idegsejtekkel vannak bélelve, melyek száma eléri a 100 milliót. (ez több, mint amennyi egy macska fejében található) A tudósok úgy vélik, hogy ezeknek az idegsejteknek köszönhető az, hogy a gyomrunk tulajdonképpen egy “második agyként” funkcionál, így például ha éhesek vagyunk, az hatással van a hangulatunkra és érzelmeinkre.

  Emberi idegsejtek a hasban

  9. A Messier 100 nevű galaxis 55 millió fényévnyire van a Földtől, így ha valaki onnan egy “hatalmas távcsővel” a Földre nézne, még épp láthatná kihalni a dinoszauruszokat.

  10. A világ “legbűnösebb” helye a Vatikán, legalábbis a statisztikák szerint. Az egy lakosra jutó bűncselekmények száma ugyanis minden évben meghaladja az 1-et, mivel csak alig 450-en lakják ezt az ‘országot’. Ezeket a bűncselekményeket természetesen nem a Vatikán lakossága, hanem az ott megforduló turisták követik el, és főként lopásokból áll.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!