21 érdekes részlet a dél-koreaiak életéről, ami nagy meglepetésként szokta érni a turistákat

Dél-Korea nem a legnépszerűbb turisztikai célpont, legalábbis a környező országokhoz, például Kínához vagy Japánhoz képest. Talán ezért is sikerült fenntartani a koreai lakosoknak azokat az egyedi hagyományokat és szabályokat, amik igazán különlegessé teszik ezt az országot. Az országban érkező turistákat ez természetesen nagy meglepetésként szokta érni, néha annyira, hogy a közösségi oldalakon keresztül is elmesélik a világnak, hogy milyen különleges hely Dél-Korea.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most felkutattuk a közösségi oldalak ezen fényképeit, hogy a turisták szemén keresztül nézhessük meg, milyen szerencsések azok az emberek, akik életük során legalább egyszer eljutnak ebbe a nagyon különleges országba. 

 1. 1 ,,3 hónapot töltöttem Dél-Koreában egy diákcsere program keretén belül. Míg ott voltam, mindennap küldtem egy képet a szüleimnek arról, hogy milyen ételeket kapnak a gyerekek az iskolában."


 2. 2 ,,A tíz órás repülőút előtt ennek a 4 hónapos csecsemőnek az édesanyja minden utasnak osztott egy bocsánatkérő csomagot a gyermek esetleges sírásáért."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 ,,Dél-Korea olyan biztonságos, hogy nyugodtan az utcán hagyhatjuk a csomagjainkat, nem kell félnünk attól, hogy valaki elviszi őket."


 4. 4 A gyerekekért mindent.


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Koreában holnap kezdődnek az érettségi vizsgák, ezért ebben az időszakban megtiltják a repülőgépek le- és felszállását, a katonai repülőgépek nem kapnak engedélyt, valamint megtiltják a vizsgák helyínén történő hangoskodást.

  Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek minél jobban tudjanak koncentrálni.

 5. 5 ,,A boltban a banánokat érettség szerint csomagolják, mert tudják, hogy nem egyszerre fogjuk megenni az összes banánt."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 ,,Ebben az országban a mozijegyek lenyűgözően szépek."


 7. 7 Akárcsak maguk a mozik.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
22
17 hozzászólás, 22 pont

Szólj hozzá!

17 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  Csodas dolgokat mutattal,  meseltel,  mi europaiak fergek vagyunk hozzajuk kepest. 😩😰😧
 • 1 éve
  Hát ezek azért elég egyedi példák többségében... Én egyszer nem láttam a banánt igy csomagolva vagy a buszos párnát. A hernyó is egyedi, hisz ez az egyetlen rovar amit a koreaiak esznek. Gondolom többsége Seoulban készített kép. Pl a lépcsös piktogrammot sem láttam sehol.Termeszetesen vannak furcsa, szokatlan dolgok, de a fentiek nagy része egyaltalan nem általánosítható
 • 1 éve
  nagyon szép, csak sajnos még mindig eszik szerencsétlen kutyákat és macskákat, akárcsak a kínaiak
  • 1 éve
   Nem mindenki eszik. Ti esztek libamájat. Az kulturáltabb? Amit tesznek a zsirosabb finomabb libamájért, ugyanúgy állatkinzás sajnos. 
 • 1 éve
  Az egyik legnagyszerűbb dolog náluk - azon kívül, hogy ingyenes és tiszta minden wc - hogy a piszoárok előtt van egy polc kialakítva, ahová leteheted a táskád. Illetve még az is nagyon jó megoldás, hogy postai küldeményeket a szinte minden sarkon található boltokban is fel lehet adni. 
 • Én szívesen körülnéznék. Sok jó dolog van náluk,de semmire nem irigykedem,bár sok dolog van amit nálunk is bevezethetnének.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!