HIRDETÉS
Érdekességek

20+ váratlan tény a Dominikai Köztársaságról, ami megmutatja, hogyan élnek az emberek a paradicsomban

A Dominikai Köztársaságban megtalálható minden, amiről egy dolgozó ember álmodik: fehér homokos strand, pálmafák, és gondtalan élet, távol a világ problémáitól. Ádám és Éva paradicsomja sem lehetett ennél tökéletesebb, de nagyon sok olyan érdekesség is található a Dominikai Köztársaságban, amiről bizony nem tesznek említést az útikalauzok.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál örömmel tártuk fel ennek a különleges országnak az életét és kultúráját, hogy aztán megoszthassuk veletek azokat a dolgokat, amikről a legtöbben még valószínűleg sosem hallottak korábban.

  Helyi sajátosságok, amit sosem gondoltunk volna magunktól

  Dominikai köztársaság tengerpart

  • Annak ellenére, hogy a Dominikai Köztársaságot majdnem minden oldalról víz veszi körül, szinte egyik helyi lakos sem tud úszni. A dominikai emberek ritkán úsznak a tengerben, ők inkább a sekély folyókat, tavakat és medencéket részesítik előnyben, ahol nem feltétlenül kell tudni úszni, mivel a saját lábukon állva is tudnak hűsölni.
  • A lakosok már szeptemberben elkezdenek készülődni az újévre, és mesterséges karácsonyfát készítenek mindenből, ami csak a kezük ügyébe kerül. A legnépszerűbb műfenyőalapanyagok náluk az üres műanyag palackok.
  • Ebben az országban bármilyen üres terepen elkezdhetsz házat építeni, ami ha senkié, vagy a tulajdonos 5 éven belül nem nyújt be panaszt, akkor a földterület hivatalosan is a tiéd lesz.
  • A falusi épületeken általában nincsenek ablakok, mivel az országban egész évben nyár van. Ugyanebből az okból nincs melegvíz a csapokban, és fűtés sem. A leggazdagabb házakban vannak ugyan kazánok, de azok is csak elvétve. Itt a legmagasabb közüzemi számla a villanyszámla, ami havonta akár a 300 dollárt is meghaladhatja.
  • A helyi törvények szerint egy motorkerékpáron egyszerre maximum 5 ember utazhat, ami nagyon soknak tűnik, de a lakosok mégis sokszor megsértik ezt a szabályt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Dominikai köztársaság motorozás

  • A buszokon, az üzletekben, a bankokban és irodákban a légkondicionálók miatt mindig őrülten hideg van. Egy felkészületlenül érkező ember könnyen megfagyhat itt.
  • A helyiek a munkát kissé szégyenteljesnek tekintik. Kedvenc mondatuk: „jobb szegénységben élni, mint dolgozni”.
  • Az idő fogalma minden dominikai lakos számára relatív. Az 5 perc náluk körülbelül egy óra, és ha azt mondják, hogy egy óra múlva érkeznek, akkor valószínűleg ma már nem látjuk őket. A „holnap” náluk azt jelenti, hogy „egy héten belül” – nagyon nehéz hozzászokni ehhez a mentalitáshoz.

  A dominikai családok élete

  Dominikai köztársaság nők

  • A dominikai nők általában már 15-16 éves korukban férjhez mennek, de csak szülői hozzájárulással. Az esküvő után az ifjú házasok még sokáig a szüleikkel élnek. A családokban általában 8-10 gyermek születik, az abortusz pedig tiltott az országban. Éppen ebből kifolyólag ritka itt az olyan 18 év körüli lány, akinek nincs legalább egy vagy két gyermeke.
  • A Dominikai Köztársaságban az embereknek nem jár nyugdíj, sem egyéb szociális juttatás, a gyermekeknek itt kötelességük gondoskodni a szüleikről idős korukban. A szülők akár be is perelhetik a saját gyereküket, ha ezt elmulasztják. Ez azonban ritka, mivel az idősebb generáció nagy tiszteletnek örvend a fiatalok körében, a gyerekek és unokák gyakran kézcsókkal köszöntik a szüleiket és nagyszüleiket.

  Dominikai köztársaság élet

  • Itt senki sem aggódik a túlsúly miatt: bármilyen testalkatú nő bátran húz magára szűk ruhát. A nők büszkék a megjelenésükre, még akkor is, ha azt sem tudják, hol található a közelben konditerem.
  • Ha a Dominikai Köztársaságban egy lány több mint 6 hónapig él együtt egy férfival, és ezt a szomszédok is megerősítik, akkor automatikusan a feleségévé válik. Ezzel egyúttal a férje teljes vagyonának felére is szert tesz.
  • A helyi lakosok csúnyának tartják a vékony nőket, ezért azok a nők, akik egyszerűen nem képesek hízni, gyakran speciális, push-up ruhákkal teszik vonzóbbá magukat a helyi férfiak szemében.

  Még nincs vége, a cikk a következő oldalon folytatódik!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 8,733
  Beszélgetésindító
  A helyiek a munkát kissé szégyenteljesnek tekintik. Kedvenc mondatuk: „jobb szegénységben élni, mint dolgozni”. De akkor miből élnek? Főleg, ha "az embereknek nem jár nyugdíj, sem egyéb szociális juttatás". "A nők büszkék a megjelenésükre, még akkor is, ha azt sem tudják, hol található a közelben konditerem." Öööö, miért is kellene tudni? A mai fiatalok is jobban tennék, ha inkább azt tudnák, merre van a könyvtár, vagy a könyvesbolt. Csak sajnos a könyvről azt hiszik, hogy valami dísznövény! TISZTELET A KIVÉTELNEK!
  • 14 éves lány vagyok, tele van a szobám könyvekkel és mindet legalább 2x olvastam, és én érzem magam rosszul az osztálytársaim helyett, amikor múltkor egyik órán valamelyik nagyokos megszólalt hogy : "Ki az a Nemecsek ?"Én süllyedtem el szégyenemben basszus, ennyire izé embereket ... pedig a PUF pont hogy nagyon jó volt, rendesen megsiratott, a musical meg egy isteni csoda, főleg a színészek
 • 8,733
  Beszélgetésindító
  "Paradicsomja"....Sokszor elgondolkozom, hogy ti magyarok vagytok egyáltalán?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.