HIRDETÉS

20 makacs háztulajdonos, aki keresztbe húzta a kivitelező cégek számításait

Egy nagyobb építkezés nem csak megelőző vizsgálatokból, tervrajz-készítésből és magából a tervek megvalósításából áll, sokszor váratlan problémákkal is meg kell küzdeniük a kivitelező cégek embereinek. Ilyenek például a makacs háztulajdonosok, akiket noha senki sem kötelezhet az otthonunk elhagyására, azért egy bizonyos összeghatár felett már illik igent mondaniuk az ajánlatokra.


HIRDETÉS

Az alábbi tulajdonosok makacssága azonban filmbe illő, hiszen több százmilliókért cserébe sem voltak hajlandóak elhagyni otthonaikat. Így a tervezőknek más megoldást kellett találniuk.

 1. 1 Edith Macefield nem volt hajlandó eladni az otthonát, pedig 1 millió dollárt is kínáltak érte. Ő belőle merítettek inspirációt később a ,,Fel!" című film készítői.


    

 2. 2 Mary Cook is hasonlóan járt, az ő társasházának szomszédai azonban eladták az otthonukat, így neki csak egy szűk házikója maradt a magasba tornyosodó emeletes házak között.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Vera Coking házának helyére először kaszinót szerettek volna építeni, ám ő nemet mondott a bőkezű ajánlatokra. Később Donald Trump is bepróbálkozott nála, de a nő neki sem engedett.


 4. 4 Egy háztulajdonos, aki nem volt hajlandó eladni a házát az ausztráliai Melbourne-ben.


 5. 5 Egy torontói lakos, aki nem volt hajlandó eladni a házát, ezért nemes egyszerűséggel félbevágták azt.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Ennek a gótikus-stílusú háznak a helyére egy nagy egybefüggő emeletes házat szerettek volna felhúzni, a tulajdonos azonban nem volt hajlandó megválni tőle. Így végül két különálló emeletes házat kellett építeni köré.


 7. 7 A kínai kormány egy autópályát szeretett volna építeni ennek a háznak a helyére, a makacs háztulajdonos azonban nem engedett.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 8 Randal Acker nem volt hajlandó eladni a viktoriánus korabeli házát Portlandben, így köré voltak kénytelenek építeni a portland-i egyetem épületét.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 A kínai Kanton városban körbe kellett építeni ezt az emeletes házat, mert 3 család nem volt hajlandó eladni az otthonát.


 10. 10 Ennek a washingtoni háznak a tulajdonosának 3 millió dollárt kínáltak, de ő nemet mondott rá. Később 4 millió dollárért adta el otthonát, melyből utána vendéglátósegységet csináltak.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!