HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TV

20 izgalmas tény a Harry Potterről, ami még a legnagyobb rajongóknak is képes meglepetést okozni

A Harry Potter filmek/könyvek csodája, hogy akár szeretjük őket, akár nem, biztos, hogy mindannyian tisztában vagyunk a történetükkel, a szereplőikkel, és a legfőbb kifejezéseikkel, mint amilyen például a szállóigévé vált ,,mugli" szó.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most egy kicsit még mélyebbre próbáltuk ásni magunkat a varázslat világában és egyúttal felkutatni azokat a Harry Potterrel kapcsolatos érdekességeket, melyeket a legtöbben valószínűleg még sosem hallottunk korábban.

  1. 1 Harry Potter és Ron Weasley sosem végezte el a Roxfortot.


   Miután Voldemortot megölték és a halálfalókat az Azkabanba küldték, sem Harry, sem Ron nem fejezte be a tanulmányait a Roxfortban. Egyedült Hermione volt az, aki sikeresen teljesítette az összes vizsgát és részt vett a diplomaosztó ünnepségen. Ettől függetlenül később mind a hárman a Mágiaügyi Minisztériumban kaptak állást, Harry és Ron aurorokká váltak, míg Hermione a mágikus törvényhozás osztályán kapott állást.

  2. 2 Gondolkodtál már rajta valaha, hogy vajon hány éves lehetett Dumbledore és Voldemort, amikor meghalt?


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Harry, Ron és Hermione is megjelent a csokibéka kártyákon.


   J.K. Rowling elmondása szerint Ron egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor meglátta a saját portréját egy csokibéka kártyán. Harry, Ron és Hermione a Voldemort ellen tett erőfeszítéseikkel érdemelték ki ezt a megtiszteltetést.

  4. 4 A 14 éves Hisztis Mirtill szellemét alakító színésznő, Shirley Henderson valójában 40 éves volt.


  5. 5 Hagridnak nem volt saját patrónusa.

   J.K. Rowling egy interjú során elmondta, hogy Hagrid nem lett volna képes patrónus-bűbáj varázslatra, így tulajdonképpen védtelen lett volna a rá támadó dementorok és a lethifoldok ellen.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Rupert Grint nem lehetett jelen, amikor Harry és Hermione csókját forgatták.


   Pontosan a mai napig sem világos, hogy miért nem lehetett jelen a Ron-t megformázó színész a csókjelenet forgatása közben, de a rendező jobbnak tartotta, ha Rupert Grint a jelenet felvételének befejezéséig nem engedik be a forgatásra.

  7. 7 A Roxfort egy ,,államilag finanszírozott" Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola.

   Erre azután derült fény, hogy valaki kiszámolta, mekkora tandíjra lett volna szükség ahhoz, hogy a diákok önköltséges oktatásán keresztül fedezni tudják a Roxfort működését. J.K. Rowling ezután kiadott egy közleményt, melyben elmondta, hogy a Roxforton való tanulás teljes egészében ingyenes, az iskola működéséhez szükséges pénzt pedig a Mágiaügyi Minisztérium biztosítja az iskolának.

  8. 8 A filmben látható Roxfort modelljét 40 ember 7 hónapon keresztül építette a valóságban.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A 11 év alatti varázslóknak otthon kell tanulniuk.

   A 'Nemzetközi titoktartási törvény' előírja, hogy minden 11 éves kor alatti varázslónak otthon, teljesen hétköznapi körülmények között kell tanulnia 11 éves koráig. Ezt a törvényt azért kellett meghozni, mert a fiatal varázslók képtelenek lennének kordában tartani az erejüket, és nagy lenne a kockázat, hogy lebuktatják magukat a hétköznapi emberek előtt.

  10. 10 6-2-4-4-2 = MAGIC


   A számkód, amit Arthur Weasley, Ron apja a Mágiaügyi Minisztériumban biztonsági kódként beüt, az a 6-2-4-4-2. Ez a Magic, azaz a Varázslat szó betűzése a telefon billentyűzetén.

  11. 11 Daniel Radcliffe kedvenc kelléke a Harry Potter szemüveg volt.


   A Harry Potter filmek forgatása közben összesen 160 ilyen szemüveget használt el.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 J. K. Rowling kedvenc mitikus teremtménye a főnix.

   Hűségesek, a könnyeik gyógyítják a sebeket, ráadásul akár 1000 évig is élhetnek. Nem tökéletes teremtések mindannyiunk számára?!

  13. 13 Dumbledore legnagyobb álma a saját családjának egyesítése volt.


   Emlékeztek még az Edevis tükrére, amiben mindenki azt látja, amire a szíve mélyén a legjobban vágyik?! Amikor Dumbledore az Edevis tükrébe nézett, a saját családját látta: az édesapját, édesanyját, a nővérét és a bátyját.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Dean Thomas abban a tudatban nőtt fel, hogy a szülei muglik.


   Harry, Ron és Hermione osztálytársa, Dean Thomas mindig is abban a tudatban élt, hogy muglik gyermeke. Ez az édesanyjára és a mostoha apjára igaz is, ám az ő valódi édesapja igazából egy nagy varázsló volt, aki azért titkolta Dean édesanyja előtt ezt az egészet, mert féltette az életét. Dean vér szerinti édesapjával végül halálfalók végeztek, akik azért gyilkolták meg, mert nem akart hozzájuk csatlakozni.

  15. 15 A hétköznapi emberek csak egy vár romjait láthatták ott, ahol a Roxfort valójában állt.


   A muglik, mint olyanok, nem láthatták a varázsvilághoz kapcsolódó dolgokat, így a Roxfortot sem. Az iskola helyéhez érve ők csak egy vár romjait láthatták. Hmm, legközelebb jobban szemügyre kell majd vennünk az elhagyatott várakat... 😛

  16. 16 J.K. Rowling varázsigéit klasszikus latin szavak ihlették.

   A szerző egyetemi tanulmányai nagy hasznára váltak a könyv megírása közben, többek között a varázsigék részletesebb megalkotását is az egyetemi latin óráinak köszönhette. Példának okáért, az Expelliarmus (lefegyverző bűbáj) varázslat két latin szó kombinációja: expellere (kijárat) és arma (fegyver).

  17. 17 Szándékosan esett a választás a londoni King’s Cross pályaudvarra.

   Ez egy szimbolikus és roppant szívmelengető gesztus volt, mivel Rowling szülei itt találkoztak először. A 9 és ¾-ik vágánynak köszönhetően pedig szigorúan nézve az egész varázsvilág története innen indul.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 Hermione valójában a szerző önarcképe.


   J.K. Rowling több interjúban is elmondta, hogy Hermione karakterét a 11-éves önmaga ihlette. Rowling persze azt is kifejtette, hogy Hermione sokkal bölcsebb a fiatalkori önmagánál, de a tudás iránti vágy és a furcsa viselkedés egyformán meghatározta mindkettőjüket.

  19. 19 Melyik kérdéstől félt legjobban J.K. Rowling?!

   ,,Miből készült Dumbledore pálcája?" - szerencsére soha senki nem kérdezte meg tőle élőben. De miért is olyan félelmetes ez a 'Pálcák urával' kapcsolatos kérdés? Nos azért, mert a Pálcák Ura a Halál ereklyéinek egyike, így a rajongóknak nem tudott volna mit mondani az utolsó részek megjelenése előtt anélkül, hogy tudatosan félrevezette volna őket vagy esetleg elspoilerezi a későbbi végkifejletet.

  20. 20 Nagyon mély üzenete volt annak, hogy Molly Weasley megölte Bellatrix Lestrange-t.


   Bellatrix egy nagyon erős és sötét boszorkány volt, nem mellesleg Voldemort egyik legelhivatottabb követője is volt egyben. Bellatrix számos jó varázslót gyilkolt meg, ám a történetben mégis Molly Weasley-nek sikerült őt megölnie, akinek nem voltak különösen erős mágikus képességei, egyszerű háziasszony volt és sok-sok Weasley gyerek anyja. Akkor mégis hogyan sikerült neki végeznie Bellatrix-el?! A válasz egyszerű: az író így akarta bemutatni, hogy az anyai szeretet és védelem, a saját gyermekeink iránti törődés bármit képes legyőzni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

15 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 11. Ha minden frinc-franc megoldható varázslattal, akkor Harry miért visel szemüveget, és miért nem gyógyítják meg a szemét egy varázslattal?
  • Harry szemüvege valójában egy szimbólum ami azt ábrázolja hogy ő is csak egy sebezhető ember. Ezért szemüveges a karaktere:)
  • Igen . Ott röhögött miközben próbálták felvennj a jelenetet és a rendező úgy volt vele hogy oké, Rupert, menjél innen kifele, szólunk ha visszajöhetsz
 • Ezek hol izgalmas tények ? Ezt még az is tudja aki csak a filmeket látta ... 😒🙄
 • a mai napig sokan tartják, hogy lopott ötlet, méghozzá békési pál által írt kétbalkezes varázsló című magyar könyvet lopta az író és azt dolgozta fel a potter könyvekhez...
  • 9,809
   10 hozzászólásTizedik reakcióSzavazatszámlálóVeterán reagálóKvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásLétrejött!BeszélgetésindítóTizedik szavazatIgazságosztóElső reakció
   Én még arról is olvastam, hogy az 1986-os Troll horror filmből is lehet lenyúlása, hiszem a főhős neve ott is Harry Potter, és ott is vannak nimfák, goblinok, manók, varázslók, és boszorkányok... https://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(film)
 • 9,809
  10 hozzászólásTizedik reakcióSzavazatszámlálóVeterán reagálóKvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásLétrejött!BeszélgetésindítóTizedik szavazatIgazságosztóElső reakció
  6. Csak azt nem értem, ha ezt a jelenetet VALÓBAN felvették, akkor miért komputeres 3D-s animációnak hatott??? Ahogy az is, amikor a halhatatlanság köve felemelkedett Harry kezéből. Tisztán lehetett látni, hogy az nem a színész keze, hanem modern animációs technika. 
  • Mert ez már régi tény, amiről valszeg az is tud aki nem is ismeri annyira a Harry Potter univerzumot, akkora port kavart a hír

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.