HIRDETÉS BEZÁRÁS

20+ hihetetlennek tűnő tény a világról, amit valószínűleg sosem gondoltál volna

Elolvashatsz rengeteg könyvet, nézhetsz csomó dokumentumfilmet és akár több ezer órányi podcastot is hallgathatsz, mégsem fogod tudni például, hogy a bálnák az emberekhez hasonlóan képesek lebarnulni, vagy hogy miért is olyan különleges az éjjel 03:44 perc az emberek életében. A koppenhágai székhelyű Ferdio Infographic ügynökség ezért létrehozta a Factourism névre keresztelt különleges projektet, melynek lényege, hogy különleges érdekességeket gyűjtsenek össze a világunkról.
🔥 7 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mindig igyekszünk tanulni valami újat, ezért természetesen a Factourism projekt Instagram és Facebook oldala az egyik kedvenc információs-raktárunkká vált. Most is innen gyűjtöttünk össze nektek 20+ hihetetlennek tűnő érdekességet.

  1. 1 A tehenek képesek tájékoztatni egymást az érzelmi állapotukról.


   Sydney-i tudósok 5 hónapig tanulmányoztak egy tehénállományt, míg végül arra a következtetésre jutottak, hogy ezek az állatok a hangjuk magasságának változtatásával képesek kommunikálni egymás felé az érzelmeiket.

  2. 2 Ahhoz, hogy a tudósok megtudják, hogyan járhattak a dinoszauruszok, mű farkat tettek a tyúkokra és azokat tanulmányozták.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A legtöbb gyermeket szült nő egy orosz paraszt, Fedor Vasziljev felesége volt, aki 1725 és 1765 között mintegy 16-szor szült ikreket, hétszer hármasikreket, 4-szer pedig négyesikreket – így összesen 69 gyermeknek adott életet.


  4. 4 A Vatikánban az 1 négyzetkilométerre jutó pápák száma kettő, mivel a Vatikán területe csak 0,49 négyzetkilométer.


  5. 5 Kína egyes területein a rendőrségi kutyákat libákra cserélték. A libáknak kiváló a hallásuk, nagyon jó a látásuk, ráadásul agresszívek és hangosak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A bálnák képesek lebarnulni.


   Brit tudósok megállapították, hogy a bálnák bőre sötétebbé válik, ha magas UV fénynek van kitéve.

  7. 7 A nőknek magasabb hőmérsékleten jobb a produktivitásuk, a férfiak épp ellenkezőleg. A nők 20-30°C-on tudnak kellemesen dolgozni, a férfiak inkább 20°C alatt.


  8. 8 A Windows 95 üdvözlő zenéjét egy Mac számítógépen írta Brian Eno.


  9. 9 1977-ig megengedték a turistáknak, hogy felmásszanak a Stonehenge-re.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Egy kalória elégetéséhez 10 milliószor kell kattintanunk a számítógépes egérrel.


   A Lousianai Egyetem professzorát, Rhett Alleyn-t egyszer azzal kereste meg a lánya, hogy az iskolában azt mondták neki, hogy egy egérkattintással 1 kalóriát égethetünk el. A tudós szkeptikus volt az ügyben, ezért kutatásokba kezdett, és kiderült, hogy egyetlen kalória elégetéséhez csaknem 10 millió kattintás szükséges.

  11. 11 A Samsung egyik első terméke a szárított hal volt.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Leonardo da Vinci egyszerre tudott írni az egyik kezével, és rajzolni a másikkal.


  13. 13 Egy doboz diétás kóla lebeg a vízen, még egy doboz hagyományos kóla elsüllyed. Ennek oka a bennük található eltérő cukormennyiség.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A mai okostelefonoknak nagyobb a teljesítményük, mint a számítógépes rendszernek, amivel az amerikaiak a Holdra szálltak.


   Az akkori számítógépeknek körülbelül 400 MB memóriájuk volt, míg az újabb okostelefonoknak már 4-10 GB, vagyis több, mint 10-szer annyi.

  15. 15 A legrégebbi ismert vásárlói panasz 4000 éves, és egy agyagtáblára írták az akkori Mezopotámiában. A vásárló az áru minőségére és a késedelmes kézbesítésre panaszkodott.


  16. 16 A kezdő sofőrök több hibát követnek el vezetés közben, amikor a kedvenc zenéiket hallgatják, mint amikor ismeretlen zenéket hallgatnak a rádióban.


  17. 17 A tudósok Pompeii maradványainak vizsgálatakor bizonyítékot találtak rá, hogy már akkor is léteztek elvihető ételekre szakosodott éttermek. Ezek lehettek a ma ismert gyorséttermek elődjei.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 Az ébrenlétünk körülbelül 10%-ában csukva van a szemünk. Ez főként annak köszönhető, hogy percenként 15-20 alkalommal pislogunk.


  19. 19 A ketchupot az 1830-as években találták fel az emésztőrendszeri panaszok enyhítése végett.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  20. 20 Könnyebben emlékszünk vissza a kék tintával írt szövegre, mint amit feketével írtak. Egy kísérlet során a résztvevőket arra kérték, hogy jegyezzék meg a különböző színű tintával írt szavakat. Kiderült, hogy a kék színű tintával írt szöveget sokkal könnyebben jegyzik meg az emberek, mint a fekete tintával írtat, de ha valami nagyon fontos dologról van szó, a legjobb, ha piros tintával írjuk – ezt a legnehezebb elfelejteni.


  21. 21 A banán bogyós gyümölcs.


   A botanika szerint a bogyós gyümölcsök olyan gyümölcsök, amiknek egy magháza van, több maggal. Ennek megfelelően tehát bogyós gyümölcs a paradicsom, az uborka, a padlizsán és a banán is.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  22. 22 03:44 - ez az az időpont, amikor a leggyakrabban ébrednek fel az emberek éjszakánként.


  23. 23 A férfiak, akiknek az életkoruk 9-esre végződik, nagyobb eséllyel csalják meg a párjukat.


   Ehhez a tanulmányhoz egy társkereső oldal 8 millió felhasználóját elemezték, akik olyan házas férfiak voltak, akik egy kis „kalandra” vágytak a házasság mellett. A 8 millió felhasználóból több mint 950 ezer férfinak 9-esre végződött az életkora, ami 18%-kal magasabb arányt jelent, mint a többi szám esetén.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

7 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 15. Egy vásárló hogy tud az ügyfél minőségére panaszkodni? Ez teljesen értelmetlen.
  • 2,718
   Javítottuk! Köszönjük.
 • a 10. pontnál a címben 10 millió kattintás van írva , a leírásban pedig csak 1 millió
  • 2,718
   Javítottuk, köszönjük!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.