HIRDETÉS

20 híd a nagyvilágból, amitől egyszerre marad tátva a szád és kezd el remegni a lábad

A világ tele van olyan ember alkotta csodákkal, melyek puszta nézése is szavakkal leírhatatlan örömet tud okozni. Gondoljunk csak például a mesébe illő olasz falukra, az amerikai nagyvárosok hatalmasságára vagy épp a Távol-Kelet semmi máshoz sem fogható épületkülönlegességeire. Akadnak azonban olyan ember alkotta csodák is, melyek azontúl, hogy ámulatba ejtenek, még a lábainkat is megremegtetik.


HIRDETÉS

A most következő 20 lélegzetelállító híd éppen ilyen, ezért aki fél a magasságtól, az jobb, ha néhány lépést hátrébb lép a képernyőtől.

 1. 1 Ghánai erdei függőhíd


  Mindannyian szeretjük a nagy erdei sétákat, de mit szólnátok hozzá, ha mindezt 10 méter magasan, a fák között meghúzódó függőhíd-labirintuson keresztül tehetnénk?! Ghánában ez sem lehetetlen. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az életre szóló séta közben trópusi madarak repdesnek és majmok ugrálnak alattunk-fölöttünk.

 2. 2 Hussaini függőhíd, Pakisztán


  Ezen a hídon a lécek közti lyukak nagyobbak, mint maguk a lécek, ezért csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Storseisundet-híd, Norvégia


  Ezt a furcsa, mégis lenyűgöző tekergő hidat a helyiek csak „részeg hídnak” hívják – nem is ok nélkül.

 4. 4 Cầu khỉ (Majomhíd), Vietnám


  A többek között Vietnámot is keresztül szelő Mekong-folyón sok helyen találkozhatunk ehhez hasonló „majomhidakkal”. Nem véletlen a névválasztás, a helyiek ugyanis úgy tartják, hogy csak a majmok képesek gond nélkül használni, noha a valóságban egyébként a helyiek és a turisták is komolyabb nehézségek nélkül használják ezeket az ingatag szerkezeteket.

 5. 5 Quepos-híd, Costa Rica


  Ezt a hidat a „halál hídjának” is szokás nevezni, nem véletlenül: a forgalom ugyanis továbbra is töretlenül halad rajta annak ellenére, hogy a híd fele már leomlott és használatra alkalmatlan.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 ,,A halhatatlanok hídja", Kína


  Ha elég bátor vagy hozzá, hogy a hegyeket összekötő mini-hídon keresztül elérd a hegytetőt, a felhők közül lélegzetelállító kilátás nyílik a környező tájakra, amitől tényleg halhatatlannak érzi magát az ember.

 7. 7 Kuandinsky-híd, Oroszorzág


  Ezt a Vityim-folyó fölé épült hidat tényleg csak a legbátrabbak használják. Nincs korlátja, ráadásul hajszál híján épp olyan széles, hogy egy autó elférjen rajta. Veszélyessége miatt egyre népszerűbb az adrenalin-hajhász extrém turisták körében.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 8 A "megtévesztés hídja", Washington


  Akár gyalogosan, akár autóval megyünk keresztül rajta, a fél kilométer magasan húzódó híd mindenképpen életre szóló élményt fog jelenteni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 A Pontchartrain-tó hídja, Louisiana


  A világ leghosszabb vízi-hídja, ami csak 5 méterrel van magasabban, mint a tó vízfelszíne. Gyalog nem tanácsos útnak indulni rajta, a híd ugyanis 38.35 km hosszú.

 10. 10 U Bein-híd - Amarapura, Mianmar


  Ennek a gyaloghídnak a különlegessége, hogy a „híd” megnevezés túlzás, ugyanis sohasem készült el teljesen. Ettől függetlenül mégis turisztikai attrakcióvá vált, a turisták előszeretettel szelfiznek a több mint 1 kilométer hosszú félkész szerkezeten.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!