HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 híd a nagyvilágból, amitől egyszerre marad tátva a szád és kezd el remegni a lábad

A világ tele van olyan ember alkotta csodákkal, melyek puszta nézése is szavakkal leírhatatlan örömet tud okozni. Gondoljunk csak például a mesébe illő olasz falukra, az amerikai nagyvárosok hatalmasságára vagy épp a Távol-Kelet semmi máshoz sem fogható épületkülönlegességeire. Akadnak azonban olyan ember alkotta csodák is, melyek azontúl, hogy ámulatba ejtenek, még a lábainkat is megremegtetik.

  HIRDETÉS

  A most következő 20 lélegzetelállító híd éppen ilyen, ezért aki fél a magasságtól, az jobb, ha néhány lépést hátrébb lép a képernyőtől.

  1. 1 Ghánai erdei függőhíd


   Mindannyian szeretjük a nagy erdei sétákat, de mit szólnátok hozzá, ha mindezt 10 méter magasan, a fák között meghúzódó függőhíd-labirintuson keresztül tehetnénk?! Ghánában ez sem lehetetlen. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az életre szóló séta közben trópusi madarak repdesnek és majmok ugrálnak alattunk-fölöttünk.

  2. 2 Hussaini függőhíd, Pakisztán


   Ezen a hídon a lécek közti lyukak nagyobbak, mint maguk a lécek, ezért csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Storseisundet-híd, Norvégia


   Ezt a furcsa, mégis lenyűgöző tekergő hidat a helyiek csak „részeg hídnak” hívják – nem is ok nélkül.

  4. 4 Cầu khỉ (Majomhíd), Vietnám


   A többek között Vietnámot is keresztül szelő Mekong-folyón sok helyen találkozhatunk ehhez hasonló „majomhidakkal”. Nem véletlen a névválasztás, a helyiek ugyanis úgy tartják, hogy csak a majmok képesek gond nélkül használni, noha a valóságban egyébként a helyiek és a turisták is komolyabb nehézségek nélkül használják ezeket az ingatag szerkezeteket.

  5. 5 Quepos-híd, Costa Rica


   Ezt a hidat a „halál hídjának” is szokás nevezni, nem véletlenül: a forgalom ugyanis továbbra is töretlenül halad rajta annak ellenére, hogy a híd fele már leomlott és használatra alkalmatlan.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 ,,A halhatatlanok hídja", Kína


   Ha elég bátor vagy hozzá, hogy a hegyeket összekötő mini-hídon keresztül elérd a hegytetőt, a felhők közül lélegzetelállító kilátás nyílik a környező tájakra, amitől tényleg halhatatlannak érzi magát az ember.

  7. 7 Kuandinsky-híd, Oroszorzág


   Ezt a Vityim-folyó fölé épült hidat tényleg csak a legbátrabbak használják. Nincs korlátja, ráadásul hajszál híján épp olyan széles, hogy egy autó elférjen rajta. Veszélyessége miatt egyre népszerűbb az adrenalin-hajhász extrém turisták körében.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 A "megtévesztés hídja", Washington


   Akár gyalogosan, akár autóval megyünk keresztül rajta, a fél kilométer magasan húzódó híd mindenképpen életre szóló élményt fog jelenteni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A Pontchartrain-tó hídja, Louisiana


   A világ leghosszabb vízi-hídja, ami csak 5 méterrel van magasabban, mint a tó vízfelszíne. Gyalog nem tanácsos útnak indulni rajta, a híd ugyanis 38.35 km hosszú.

  10. 10 U Bein-híd - Amarapura, Mianmar


   Ennek a gyaloghídnak a különlegessége, hogy a „híd” megnevezés túlzás, ugyanis sohasem készült el teljesen. Ettől függetlenül mégis turisztikai attrakcióvá vált, a turisták előszeretettel szelfiznek a több mint 1 kilométer hosszú félkész szerkezeten.

  11. 11 Függőhíd Costa Rica esőerdejében


   Nincs is jobb módja a világ egyik legkülönlegesebb trópusi erdőjének felfedezésére, mint ez a panelház magasságban húzódó függőhíd. Ha erre jársz, azért legyél óvatos: a híd ugyanis helyenként hiányos vagy épp repedezett – egyszóval minden meg van benne, amit egy ilyen félelmetes erdei függőhídtól várna az ember.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Híd a Királyi Szurdok felett, Colorado


   Ez a hátborzongató híd nemcsak az Egyesült Államok legmagasabb függőhídja, de a története is érdekes. 1929-ben épült, de 50 évig nem volt rajta stabilizáló vezeték, ezért gyakorlatilag életveszélyes volt a használata.

  13. 13 Sunshine Skyway-híd, Florida


   A híd szokatlan formája nem véletlen: alatta ugyanis el kell férniük az Egyesült Államokba érkező hatalmas tartályhajónak. Volt már egy elődje, azonban az nem bizonyult elég magasnak, és amikor 1987-ben egy tartályhajó nekiütközött, életveszélyessé vált, ezért le kellett bontani.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A floridai Hétmérföldes híd


   Ennek a hídnak nemcsak a mérete elképesztő, de a szerkezete is: ellent kell állnia ugyanis a hurrikánoknak, ami Floridában egy teljesen hétköznapi dolog.

  15. 15 Eshima Ohashi-híd, Japán


   Ha ezt a hidat használod, akkor spórolhatsz kicsit a hullámvasutazás költségét, az élményt mégis megkapod. Annak ellenére, hogy a híd szörnyen meredeknek tűnik, az emelkedő mindössze 6,1%-os, ám mivel a magassága valamivel több mint 40 méter, ezért meglehetősen ijesztő.

  16. 16 Langkawi-híd, Malajzia


   A Langkawi Sky Bridge 120 méterrel a föld felett húzódik és többször is megerősítő karbantartást kellett rajta végezni, ami alatt teljesen lezárták a turisták elől. Most bárki számára nyitva áll, a kérdés már csak az, hogy elég bátrak vagyunk-e hozzá.

  17. 17 Ojuela függőhíd, Mexikó


   Az 1898-ban épült hidat eredetileg arany és ezüst szállítására használták. Ma a turisták és a helyi lakosok egyaránt napi szinten használják, a kérdés csak az, hogy meddig: a szerkezete ugyanis erősen megrongálódott és nincs pénz a felújítására. Szeles idő esetén a híd szemmel láthatóan hullámzik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 Carrick-a-Rede kötélhíd – Ballintoy, Észak-Írország


   A híd sziklák és víz felett húzódik, 30 méteres magasságban. Noha ez az egyetlen út a szárazföld felé, az emberek néha annyira félnek átkelni rajta, hogy megvárják a 3-4 óránként induló hajókat és inkább azzal térnek vissza a szárazföldre.

  19. 19 Európa legmagasabb függőhídja - Titlis-híd, Svájc


   Az egy méter széles és 100 méter hosszú függőhíd 500 méteres magasságban húzódik az Alpok felett. Hátborzongató látványa ellenére a világ egyik legbiztonságosabb hegyi függőhídja, ami nem is meglepő, hiszen Svájcról beszélünk.

  20. 20 A Sidu-folyó hídja, Kína


   Nem is lenne teljes a listánk ennek a monumentális acélszerkezetnek a megemlítése nélkül, ami nem mellesleg a világ legmagasabb hídja is egyben. A 2009-ben épült híd Sanghajt köti össze Csungkinggel, létrehozása pedig valamivel több mint 100 millió dollárt emésztett fel. Nem volt hiába: ez minden idők egyik legerősebb hídja, ami gyakorlatilag minden természeti erőnek (földrengés, tájfun, stb.) ellenáll.

   Az 1222 méter hosszú híd a legmagasabb pontján 900 méterrel a szárazföld fölött húzódik. Ez az a magasság, ahol már mindegy, hogy tériszonyos-e az ember vagy sem…ez így is úgy is rémisztő.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu