HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

20+ fotó Dubajról, ami láttán nem tudod, hogy irigykedj vagy a fejed csóváld inkább

Ez a város egyik másikhoz sem hasonlít. 🇦🇪

  Az Emírségek legnagyobb városa szinte minden ember számára a „luxus” és a „gazdagság” szavak szinonimájává vált. Bár rengeteg képet és videót láthatunk róla az interneten, ennek ellenére Dubaj bármikor képes sokkolni a személyes látogatóba érkező turistákat. Ebben a városban vannak olyan automaták, amikből aranyrudakat és aranyérméket lehet felvenni, a városban szétszórva pedig több százezer dolláros, elhagyatott szuperautókkal találkozhatunk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, miért nem viszi el senki ezeket a méregdrága kocsikat, és egy tucat egyéb érdekes tényt is összegyűjtöttünk Dubaj életéről.

  1 Dubajban sok az arany. Nagyon sok.

  Embed from Getty Images

  Ez Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa ad otthont a világ legforgalmasabb aranypiacának, ezért Dubajt gyakran szokták „City if Gold” néven becézni. Némelyik ilyen üzlet több mint 40 éve működik. Egyébként a világ legnehezebb aranygyűrűjét is az Emirátusokban készítették, a súlya 64 kg volt.

  2 Még az automatákból is aranyrudakat árulnak.

  d94cba56a7a9ffe8ff6585d4e6
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Sok felhőkarcoló félig üres.

  Dubai

  Az építkezési láz miatt az ingatlanpiac túltelített lett. A kínálat messze meghaladta a keresletet, és ennek ellenére a felhőkarcolókat továbbra is őrült ütemben építik, mivel a pár évtizede elindult építkezési hullámot viszonylag nehéz leállítani. Ennek ellenére azonban a házak csak egy részét értékesítik, és mivel ezeket gazdag emberek vásárolják, ezért még az eladott lakások is az év nagy részében üresen állnak.

  4 Egyébként olyan őrült tempóban zajlik Dubajban az építkezés, hogy egy időben a világ összes építési darujának 25%-a itt volt megtalálható.

  Embed from Getty Images

  5 Dubaj bevásárlóközpontja, a Dubai Mall olyan hatalmas, hogy taxik közlekednek benne.

  f5d2d559b9b1c282c10c7527ba

  A Dubai Mall a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. Teljes területe valamivel több, mint 502 ezer négyzetméter, 2011-ben és 2012-ben pedig a Dubai Mall volt a világ leglátogatottabb vásárlási és szabadidős központja.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Ebben a városban a pávák olyan gyakoriak, mint máshol a sirályok. Békés állatok, legtöbbször csendben járják az utakat.

  7 A jelenlétükre a világon valószínűleg sehol máshol nem látható közlekedési táblák is felhívják a figyelmet.

  4c7fd65843b722922af16dc366

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.