HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

20+ érdekes tény a nagyvilágból, amit legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna

  Földünk és az egész világegyetem telis-tele van érdekességekkel, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Ezek egy részét persze annak rendje és módja szerint meg is tanítják nekünk a szüleink és a tanáraink, ám akadnak olyan érdekességek, melyekkel nem, vagy csak alig-alig ismerkedünk meg az idők során. Ezek közül próbáltuk most meg összegyűjteni egy kalappal.

  HIRDETÉS
  1. 1


  2. 2


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3


  4. 4


  5. 5


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6


  7. 7


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8


  9. 9


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 10


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 11


  3. 12


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 13


  5. 14


  6. 15


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 16


  8. 17


  9. 18


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

32 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 17,998
  Rendszeres látogatóTörzsvendégBeszélgetésindítóKommentkirály10 hozzászólásBejegyzéskészítő
  Érdekes, pont a legmeredekebb kijelentéseknél nincs forrás... 🙄
  • Hát igen, de ha így nézzük, akkor elég sok gyümölcsöt és zöldséget. Narancs, mandarin, kivi, hagyma, stb. Szerintem itt konkrétan az ételekre gondoltak, ott azért ritkább az ilyesmi.
   • De majdnem az összes tortát is belülről kifelé esszük.
 • Melyik hőmérsékleti skálán sikerült elérni ( melegedés után ) -346 fokot ha az abszolút 0 az -273 fok?
  • 133,790
   Első reakcióDivatdiktátorHeadlinerSorozatlövőGIF-KirályBest-SellerCukipofaNetkukacKiemelt felhasználó20 hozzászólásBeszélgetésindítóElső hozzászólásElső bejegyzésÖregmotorosFigyelemelterelőKulcsjátékosPosztnindzsaIgazságosztóKvízmesterTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólásAlkotóBejegyzéskészítőCsapatjátékosKvízmesterBestseller íróMozinézőTizedik szavazatSzázszorszép100. oldalSzavazatszámláló
   Az abszolút nulla fok egy nemzetközi megállapodás alapján létrehozott érték a Földön készített tanulmányok alapján. Ez a Neptunuszon alighanem irreleváns.
   • Az abszolut nulla egy fizikai hatar, nem onkenyesen megvalasztott valami. A skala igen, de azon a skalan, amit valasztottunk -273 a leheto legalacsonyabb homerseklet.
   • Te nagyon hülye vagy......A hetedik/nyolcadik osztályos tananyag......Az abszolút 0 az nem önkényesen kikiáltott érték. Benne van a nevében is: ABSZOLÚT....
 • Én a pizzát mindig a külső szélének az egyik sarkánál szoktam elkezdeni enni. Sohasem a kör közepét, mert ha kintről haladok a belseje felé akkor a legfinomabb része marad utoljára. 
 • Ha az atomokra így hat az abszolút nulla fok, mi a jóistennel lehet hidegebbet mérni atomokkal, honnan tudják, mennyire hűlhetett le az abszolút nulla fok után? Én értem azt, hogy az abszolút nulla fok az nem jelenti a leghidegebbet, annál hidegebben mit is csinálnak az atomok? Ugyanúgy nem mozognak sehová, csak még hidegebb van. De mi a pöccsel mérünk hidegebbet, ha már onnantól kezdve az atomok, pl a hőmérő mérője nem fog másként viselkedni?
  • Ezt valószínűleg "okosan" kiszámolták bölcs tudósok, akiknek az idejét és a tudását azért fizetik (fizetjük), hogy olyan dolgokkal foglalkozzanak, ami itt nekünk a Földön oly mindegy. Miközben a Föld nevű bolygón is található egy csomó dolog amiről fogalmunk sincs. 
  • Az abszolút nulla Celsius fokon válik csepfolyóssá a levegő. Hidegebb attól még lehet.
 • A legtöbb "tény" elég nagy hülyeség, a többi vagy tévedés, vagy nyilvánvaló és/vagy érdektelen.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.