HIRDETÉS
ÉrdekességekFilmek és TV

20 érdekes tény a Csillagok háborúja című filmről, ami után sürgősen újra akarod majd nézni

Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné vagy legalábbis ne látta volna életében egyszer valamelyik Csillagok háborúja epizódot. Bármennyire is rabjai vagyunk azonban az ,,erőnek", még a legfanatikusabb Star Wars-rajongókat is érhetik meglepetések.

  HIRDETÉS

  Ehhez pedig nem is kell messzire mennünk, elég csupán rákukkantani az alább található listára, melyen a legfurcsább és legérdekesebb Csillagok háborúja tényeket gyűjtöttük egy kalap alá, melyekről valószínűleg még Te sem hallottál korábban.

  1. 1 Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló színész, Alec Guiness azt hitte, hogy a Star Wars filmek ,,tündérmesés szarságok" lesznek.


     

  2. 2 Harrison Ford-nak összesen 2,6 millió forintnak megfelelő dollárt fizettek a Csillagok háborúja IV: Egy új remény című epizódban nyújtott alakításáért.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Peter Cushing, a Wilhuff Tarkin tábornokot megszemélyesítő színész olyan kényelmetlennek érezte a cipőjét, hogy számos jelenetben inkább papucsban szerepelt és ragaszkodott hozzá, hogy ne látszódjanak a lábai a felvételeken.


  4. 4 A 'TIE Fighter' nevezetű csillagvadászok hangját az elefántok hívóhangjának és a nedves aszfalton vezetett személyautó hangjának kombinálásából hozták létre.


  5. 5 Steven Spielberg fogadást kötött George Lucas-szal, melynek tétje a Csillagok háborúja után járó jogdíjak százalékos elosztása volt. Spielberg ennek köszönhetően azóta több millió dollárt nyert már ezzel a fogadással.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A szemétzúzós jelenet során Mark Hamill olyan sokáig tartotta vissza a lélegzetét, hogy vérömleny keletkezett az arcán, ezért ebben a jelenetben kizárólag csak az arcának egyik oldalát láthatjuk.


  7. 7 A Tatooine bolygó megformálásához használt épületek közül sok még most is Tunéziában áll. Néhányban ráadásul még mind a mai napig laknak is.


  8. 8 Luke Skywalker neve az eredeti tervek szerint Luke Starkiller lett volna.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A Csillagok háborúja IV. epizódjának elején elfogott űrhajó valójában az Ezeréves sólyom egyik kezdetleges vázlata alapján készült.


  10. 10 A Jawa nyelv valójában a ma is használt Zulu nyelv felgyorsított változatán alapszik.


  11. 11 Soha nem derült ki, hogy pontosan milyen fajhoz is tartozik Yoda.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A kezdeti tervek szerint Yoda szerepét egy maszkos majom játszotta volna.


     

  13. 13 Az a szó, hogy "ewok", egyszer sem hangzott el egyik Csillagok háborúja epizódban sem.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Luke lézerkardja a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér című epizódban eredetileg kék színű lett volna, ami stimmelt is volna, hiszen a korábbi részekben is ilyen fénykarddal láthattuk. Ám mivel az eredeti fegyverét az 5. rész végén elveszíti, ezért George Lucas félt, hogy egy újabb kék lézerkard megzavarná a közönséget, ezért az ő kérésére inkább zöld színűre cserélték.


  15. 15 A 'Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér' című epizódnak nagyon sokáig "A jedi visszavág" volt a neve, számtalan poszter és reklámfilm is készült ezzel a névvel.


  16. 16 Az IG-88-as fejvadász droid teljes egészében újrahasznosított kellékekből készült. A fejét például az egyik másik jelenetben látható italadagolók adták.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 A kommunikátor, amit Qui-Gon Jinn használt, valójában a Gillette Sensor Excel nevezetű női borotva egy átalakított változata.


  18. 18 A Naboo bolygón látható látványos vízeséses jeleneteket valójában nem vízzel, hanem sóval hozták létre.


  19. 19 A Csillagok háborúja egyik korai vázlata szerint R2-D2 angolul (nálunk nyilván magyarul) beszélt volna. Furcsa elképzelni, nem?!


  20. 20 Anakin Skywalker/Darth Vader szerepét a Csillagok háborúja filmekben hat különböző ember játszotta: David Prowse, James Earl Jones, Bob Anderson, Sebastian Shaw, Jake Lloyd, és Hayden Christensen.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 0
  1: tulajdon képen igaza van/volt, mivel a Star Wars az nagyon nem science fiction....
  • Nos, akkor vajon "tulajdon képen" micsoda? De tényleg, kinek a tulajdonában lévő  képről beszélsz?
  • ... és akkor hol is volt az igazság? Sir Alec Guiness tulajdon képén, vagy valaki más tulajdon képén?
 • 20: James Earl Jones a hangját adta, ő maga a kamerák előtt nem jelent meg a figurát alakítva. Amúgy Revenge of the jedi = A jedi bosszúja. 
 • 9,810
  Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendégTársalgóKommentkirály
  Amúgy az érdekes, hogy akkor pl. én, aki sose láttam mást az egész franchise-ból, mint a IV., V., VI.-ot, majd az I., II., III.-at, honnan ismerhetem az "ewok" szót.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.