HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 dolog, amit a légiutas-kísérők szerint sosem szabad csinálnunk egy repülőn

  A repülőgép fedélzetén történő viselkedésnek számos írott és íratlan szabálya van, melyeket főként a biztonsági intézkedések miatt kell betartani és szigorúan ellenőrizni. Bár az emberek többsége a legfontosabb ilyen szabályokkal tisztában van, azért vannak olyan utasok, akiknek a hajmeresztő húzásaitól még a tapasztalt légiutas-kísérők is ledermednek olykor.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál átolvastuk a légiutaskísérők blogjait és nyilatkozatait, hogy összeállíthassunk egy listát azokról a dolgokról, melyekre mindenkinek oda kellene figyelnie azért, hogy kényelmesebb és biztonságosabb legyen az utazás.

  Ülés közben

  Repülőgép szabályok

  • Ha a légiutas-kísérők azt kérik, hogy leszállás vagy felszállás közben húzd fel az árnyékolót az ablakon, akkor tedd is meg. Ilyenkor kvázi Te leszel a légiutas-kísérő szeme, és azonnal figyelmeztetned kell a gép személyzetét, ha valami rendelleneset tapasztalsz az ablakon kívül.
  • Ha kényelmetlen, hogy az előtted ülő utas túlságosan hátrahajtja a székét, akkor ne kezdj el vitatkozni vele, és pláne ne próbáld meg ebbe belevonni a légiutas-kísérőket. Az ülések jó okkal addig dönthetők, ameddig, direkt úgy lettek megtervezve, hogy a benne és mögötte ülő számára is kényelmes legyen, épp ezért minden utasnak joga van hozzá, hogy addig döntse hátra az ülést, amíg az engedi.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Stewardess szabályok

  • Ne nyomd meg a légiutas-kísérő hívó gombot minden ok nélkül. A személyzet mindig nagyon elfoglalt, ezért kizárólag olyan esetben használd ezt a gombot, ha szükséged van valamire, vagy engedélyt szeretnél tőlük kérni valamihez.
  • Ne kérd meg a személyzetet, hogy dobják ki a szemetedet, hacsak nem épp azért mennek keresztül a gépen, hogy összeszedjék azokat az utasoktól. Ellenkező esetben nem tudják hova tenni a szemetet, és fölöslegesen zavarod őket, illetve a többi utast.

  Amikor hív a természet

  Légiutas kísérő szabályok

  • Na öblítsd le a vécét, miközben még rajta ülsz. Ilyenkor olyan vákuum keletkezhet, hogy fel sem tudsz majd állni tőle. Egy légiutaskísérő visszaemlékezett egy ilyen esetre, amikor az utas annyira rászorult a vécére, hogy a személyzetnek együtt, közös erővel kellett kiszabadítani onnan. Ez azon túl, hogy megalázó volt az utas számára, a légiutas-kísérőket is ledöbbentette.
  • Ne húzz le a vécén a pelenkákat és az egyéb dolgokat, például tamponokat, mert könnyen eldugíthatják a vezetéket, ezáltal elérhetetlenné téve a mosdót más utasok számára.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Háziállat a fedélzeten

  Repülési szabályok

  • Ne próbáld meg felcsempészni a háziállatod a repülőre. A személyzet nagy valószínűséggel észre fogja venni, és ilyenkor kérdés nélkül leszállítanak.
  • Másik véglet az, amikor olyan társasággal utazunk, ahol megengedett a háziállatok fedélzeten történő szállítása. Ezt főként azoknak kell figyelembe venniük, akik allergiások a háziállatokra. Ilyenkor ugyanis fontos, hogy mindig tartsanak maguknál allergiás gyógyszer, a légitársaság ugyanis nem fog tudni mit kezdeni azzal, ha a járaton velük együtt egy háziállat is fog utazni, amire esetleg allergiásak. Súlyosabb esetben elültetik egy kicsit távolabb, de a problémát sokszor ez sem oldja meg teljesen.

  Kézipoggyász

  Repülés szabályok

  • Mindig tedd be a csomagodat a poggyásztartóba vagy az ülés alá. Már egy nagyobb méretű hátizsák is komoly veszélyt jelent a gépen ülő emberekre egy erősebb légörvény vagy vészhelyzet esetén. Olyan légiutaskísérő is volt, akinek majdnem letépte egyszer a fejét egy ilyen elszabadult poggyász a fedélzeten.
  • Ha a kézipoggyászod elfér az előtted lévő ülés alatt, akkor ne tedd fel fölöslegesen a poggyásztartóba, ezzel ugyanis csak foglalod a helyet mások elől, akiknek a kézipoggyásza esetleg nem fér be az ülés alá.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.