HIRDETÉS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

20 dolog, amin gyakran elcsodálkoznak az Ázsiába érkező turisták

  A világ egy gyönyörű, változatos hely, de kétség sem fér hozzá, hogy az ázsiai kontinensen egy kicsit még változatosabb, mint máshol. Templomok, ahol imádják a patkányokat? Vécékagylóban desszertet szolgáló éttermek? Átlátszó Coca Cola?!

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most ilyen és ehhez hasonló ázsiai sajátosságokat gyűjtöttünk össze, melyekkel csak és kizárólag Ázsiában találkozhatnak a turisták.

  1. 1 Vannak napok, amikor egy kicsit mindannyian antiszociálisabbnak érezzük magunkat az átlagosnál, és szeretnénk elkerülni az emberekkel történő kapcsolatteremtést. A Szingapúrban létrehozott tüskés mellény elegáns megoldást jelenthet a problémánkra.


  2. 2 Japánban és Kínában Coca-Cola Clear néven kínált átlátszó kóla kapható.


  3. 3 Képzeld el, hogy egy ilyen irodaházba kell bejárnod dolgozni nap mint nap. Ez kínai Wujinban található Lotus Building.


  4. 4 Nagoro egy Japán szellemváros, ahol nem élnek emberek, csak és kizárólag egy idős japán hölgy, Ayano Tsukimi által készített babák találhatók.


  5. 5 Indiában sok állatot szentként kezelnek, például a patkányokat, amiket a Karni Mata templomban egyenesen imádnak az emberek.


  6. 6 Japánban annyira tisztelik a természetet, hogy ezt az állomást egy öreg fa köré építették, csakhogy ne kelljen kivágniuk.


  7. 7 A világ legbüdösebb gyümölcsének tartott durián Ázsia egyik jellegzetessége. Egyesek szerint a szaga olyan mint a rothadó zoknié, és az íze sem különb.


  8. 8 Ázsiában ötletes megoldást találtak a kókuszdiók kinyitására.


  9. 9 Az ázsiai Ikeákban teljesen természetes, hogy az emberek alszanak egy kellemeset a boltokban, hogy így próbálják ki a megvásárolni kívánt ágyakat.


  10. 10 Ebben a kínai étteremben egy apró vécében szolgálják fel a desszertet.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 11 Ezek a „Szuperfa” névre keresztelt fa-szerű struktúrák nemcsak tisztítják a levegőt, de árnyékolóként is funkcionálnak a szingapúri Gardens by the Bay növénykertben, hogy a látogatóknak ne a tűző napon kelljen sétálniuk.


  2. 12 A Nattō (erjesztett szójabab) erőteljes íze és ragadós textúrája miatt az egyik legundorítóbb étel Japánban.


  3. 13 Mivel kevés benzinkút található az országban és azok is nagy távolságra egymástól, ezért Indonéziában és a Fülöp-szigeteken az idős hölgyek üdítős palackokba töltött üzemanyagot árulnak az útmenti standokon, csak úgy, mint nálunk például a málnát vagy a dinnyét a nyári szezonban.


  4. 14 Dél-Koreában a buszmegállók padjai télen fűtöttek.


  5. 15 A Dél-Koreában található Mr. Toilet House igyekszik felhívni az emberek figyelmét, hogy milyen alul értékelt a modern vécék kényelme az életünkben.


  6. 16 Mesterséges vízesés egy kínai felhőkarcolón. Csak a működéséhez szükséges energiaköltség ~100 dollár óránként.


  7. 17 Ázsiában a kerékpárok és robogók szállítási kapacitásának nincs felső határa.


  8. 18 A thaiföldi Bangkokban található Maeklong piac különlegessége, hogy egy forgalmas vasútvonal szeli ketté, így az árusoknak minden szerelvény érkezésekor "össze kell húzniuk" magukat.


  9. 19 A Ganguro, amely szó szerinti fordításban „fekete arcot” jelent, egy szélsőséges smink-divat Japánban, amikor is a lányok a felismerhetetlenségig elváltoztatják az arcukat.


  10. 20 A kínai plázákban ún. „férj-tárolók” találhatók. Ezek tulajdonképpen apró kapszulák, ahol a férjek videojátékozással és tévénézéssel üthetik el az időt, amíg a feleségük vásárol.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.