HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgokReddit

20 alkalom, amikor az emberek szokatlan dologra bukkantak és az internethez fordultak segítségért

  A világ talán már soha nem fog kifogyni azokból a rejtélyekből és rejtvényekből, melyek újra és újra feladják nekünk a leckét. Ráncos tojás? Fáról lógó űrlény szerű valami?

  HIRDETÉS

  Értelmezhetetlen antik konyhai eszköz? Ezek mind-mind olyan dolgok, melyekre normális esetben sosem találhatnánk választ magunktól – már persze, ha nem létezne a Reddit.com „whatisthisthing” nevű fóruma, ahol emberek tízezrei várják izgatottan, hogy segítsenek a végére járni az általunk talált furcsaságoknak. A most következő esetekben is ez történt.

  1. 1 ,,Mi ez a spirál alakú valami a bontatlan üveg szószban?"


   Bár ez a sárga spirál első ránézésre meglehetősen ijesztőnek tűnik, valójában nem kell aggódni. A rejtélyét könnyedén megoldották: ez csak egy borsmag, ami gyakran megtalálható a fűszeres ételekben. A borsmagok különböző formájúak lehetnek, némelyik közülük például emberi fül formájú.

  2. 2 ,,A Negev-sivatagban találtuk, tudja valaki, hogy milyen kő lehet? Világít, ha fény éri.”


   A Reddit felhasználók szerint ez a „mágikus” kő valójában egy zöld kalcit. A geológusok szerint minden ásványi anyag tükrözheti a fényt, de némelyikük – beleértve a kalcitot is – képes elnyelni, majd felszabadítani azt. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy ha fénnyel feltöltődik, utána a sötétben ragyogni kezd.

  3. 3 ,,Nem tudom, hogy mi lehet ez, de porszívózás után pár napon belül ismét megjelenik..."


   A válaszadók között ugyan nem volt egyhangú egyetértés, de nagy valószínűséggel az ajtókeret szigetelését szétszedő hangyák és termeszek okozhatják a jelenséget.

  4. 4 ,,Az édesanyám és a barátnőm találta ezt a valamit a tengerparton. Mi lehet ez?!"


   Ez az első ránézésre földönkívüli teremtménynek tűnő valami igazából egy tengeri rózsa. Bár partra vetve meglehetősen ijesztő, a vízben egészen lélegzetelállító látványt nyújt.

  5. 5 ,,Miért néz ki úgy ez a tojás, mintha erek futnának a héj alatt?!"


   A tojáshéj vénáit a madár valamilyen vírusos betegsége, például hörghurut okozhatja. Ha maga a tojás nincs megrepedve, akkor minden probléma nélkül fogyasztható.

  6. 6 ,,Ezt a zárt zacskóban található gél állagú anyagban található ovális fém darabot egy hátizsákban találtuk Új-Zélandon.”


   Első ránézésre meglehetősen titokzatos ez a tasak, ám az egyik internetes felhasználó szerint ez egy újrafelhasználható kézmelegítő, és több ezren értettek vele egyet.

  7. 7 ,,A mexikói Zihuatanejo tengerpartján találtuk. Úgy néz ki, mintha valaminek a magja lenne.”


   És az is. Pontosabban ez egy bengáli bársonybab.

  8. 8 ,,Egy 17. századi kastély tárolójában találtuk. Van valami ötlet, hogy mi lehet?!”


   Ez a furcsa múltbéli készülék valószínűleg egy olyan generátor, amit statikus elektromosság előállítására használtak. Az egyik hozzászóló szerint ez egy Holtz-gép, ami főleg a 18. század második felében volt népszerű.

  9. 9 ,,A Mississippi-folyóban találtuk. Talán valami gomba lehet, de sosem láttam még hasonlót."


   A Reddit felhasználók hamar megoldották a rejtélyt: ez egy mohaállat-kolónia. Ezek a mikroszkopikus vízi élőlények sziklákra és ágakra tapadva élnek, együtt pedig ilyen látványos képződményeket alkotnak.

  10. 10 ,,Apám találta, a tóparti házunknál mosta partra a víz."


   Úgy néz ki, mint egy hatalmas borostyán, de túl nagy és tökéletes ahhoz, hogy az legyen. Egyes emberek szerint valamilyen fenyőből kifolyt majd megszilárdult gyanta lehet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.