HIRDETÉS

19 tény a világ minden tájáról, ami azonnal kibővíti a látókörödet

Teljesen mindegy, hogy egy ember hány könyvet olvas, akár a világ összes enciklopédiáját is kiolvashatnánk, akkor is biztosan lesz valami, amiről még sohasem hallottunk. Például az, hogy van egy japán cég, ami kocka alakú csomagolásban árulja a pólókat, vagy az a tény, hogy minden évben szeptember 9-én születik a legtöbb ember. És fogadjunk, hogy azt sem tudod, hogyan tárolják az evőeszközöket a méregdrága szuperjachtokon.


 1. 11 A japán Muji cég kocka formában csomagolja a pólóit. Az egyik vevő szerint így mindig szörnyen gyűrött póló kerül elő a csomagból.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 12 Palmanova - a város, ami 9 szögű csillag alakban épült.


  Olaszországban, Udine tartományban található Palmanova városka, amit 1593-ban alapított a Velencei Köztársaság kormánya egy példaértékű erődépítési projekt részeként. A város és az erőd is szabályos 9 szögű csillag alakban épült. Közel 5500 ember él ebben a nagyon szokatlan formájú kisvárosban.

 3. 13 A legnagyobb kínai bevásárló és szórakoztató központokok parkolóinál rendszám alapú autókereső eszközök találhatók. Csak be kell írni a rendszámot, a gép pedig megmutatja, hogy pontosan melyik emeleten és hol parkol a kocsi, illetve, hogy hogyan juthatunk el oda.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 14 A Szabadság-szobor eredetileg vörös volt, és nem zöld.

  471e3e53fa999018e36fe9c43f

  A vékony rézlemezekkel borított szobor kezdetben vöröses színű volt, de már 1900-ban elkezdett bezöldülni a réz oxidációja miatt, majd nagyjából 6 év alatt végül teljesen bezöldült. A szakértők javaslatára egy időben festékkel próbálták javítani a szerkezet külső és belső oldalát, de az egyre növekvő közfelháborodás miatt a hatóságok inkább úgy döntöttek, hogy hagyják úgy, ahogy van.

 5. 15 Kanadában a párnacsata elismert küzdősport.


  A sportág 2004-ben jelent meg Torontóban, amikor megalakult a Párnabirkózó Liga. 2011-ben végül a különös kegyetlensége miatt felszámolták, a résztvevők ugyanis gyakran vágásokat és zúzódásokat szenvedtek, de komolyabb sérülések is előfordultak, beleértve az agyrázkódást, a kiütött szemeket és fogakat, illetve az elszakadt izmokat.

 6. 16 A medvék okosabbak, mint gondolnánk.

  208d0958868de2f2e3a278146c

  A barna medvék agya a testméretéhez mérve az egyik legnagyobb az összes létező ragadozó közül. A tudósok felfedezték, hogy a medvék tudják, hogyan kell használni a szerszámokat, és például egy kő segítségével felnyitni egy kagylót, vagy fadarabbal megvakarni a hátukat. Ehhez magas kognitív képességekre van szükség.

 7. 17 A Wikipedia statikus elektromosságról szóló cikkében ilyen vicces fotó van.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 18 Wayne Allwine és Rassi Taylor szinkronszínészek, akik Mickey egér és Minnie egér hangját adták a képernyőn, a való életben tényleg egy pár voltak.


 9. 19 A magyar származású Csupó Gábor nevéhez fűződik az egyik leghíresebb animációs sorozat, a Simpson család.  Bónusz: a Pringles 20 év után először újította meg a logóját.

  2020 végén a Kellogg Pringles márkájú cége 20 év után először változtatta meg a cég logójában is látható kabalafigura kinézetét. Az új változat jóval minimalistábbra sikeredett, mint az elődje.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
14
1 hozzászólás, 14 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!