HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

19 lenyűgöző kém-kütyü a hidegháború idejéről

  Ki ne ült volna már nyál csorgatva egy James Bond film előtt, csodálattal adózva a filmben használt (akkor) high-tech kémcuccok iránt?! Talán nem is gondolnánk, de ezeknek a kém-kütyüknek bizony roppant nagy szerepük volt a hidegháború idején, a nagyhatalmak gyakorlatilag egymással versenyezve készítették a jobbnál-jobban álcázható, speciális holmikat az ügynököknek. Mi most ezekből válogatva gyűjtöttünk össze 19 roppant érdekes darabot.

  HIRDETÉS
  1. 1 A ,,halál csókja”.


   Táskában, zsebben könnyedén elférő, rúzsnak álcázott fegyver. Az ügynökök között ,,halál csókja” néven vált ismertté.

  2. 2 Gombkamera.


   1970-ben a KGB által használt, gombnak álcázott kamera, melynek ,,irányító szerkezete” az ügynökök zsebében volt elrejtve.

  3. 3 Kém-esernyő.


   Gyakorlatilag egy esernyőnek álcázott fegyver, ami nagyon népszerű volt a kémek között a hidegháború idején. Többek között Georgi Markov bolgár írót is egy ilyen fegyverrel mérgezték meg.

  4. 4 A ,,rektális-Houdini”.


   Ahogy a gyúnyneve is sugallja, egy jóval kellemetlenebb kém-cuccról van szó. Ezt a kapszulát az ügynökök végbelébe rejtették, kiszedve pedig gyakorlatilag egy teljes értékű “svájci-bicskát” kaptak, amivel bármilyen szorult helyzetből kivághatták magukat.

  5. 5 Szemüvegbe rejtett cianid kapszula, hogy az ügynökök a fájdalmas kínvallatás helyett, gyorsan és fájdalommentesen végezhessenek magukkal.


  6. 6 ,,Kéksav” pisztoly.


   Apró fegyver, mellyel hidrogén-cianidot (régies nevén: kéksav) lőhettek a kiszemelt célpontokra, akik ezáltal azonnal, kezdetben nyom nélkül elhunytak.

  7. 7 Cipőbe rejtett lehallgatóegység.


  8. 8 Ürüléknek álcázott adóvevő.


   Az ügynökök ezt elhelyezve tudtak – gyakorlatilag – láthatatlanul jelezni a pilótáknak, hogy mely területeket kell bombázni egy esetleges háborús helyzet esetén.

  9. 9 Pipa-pisztoly.


  10. 10 Órának álcázott fényképezőgép. A német háború utáni hírszerzők fegyvertára.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.