HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

17 meglepő tény az állatokról, amit nem tanítottak meg nekünk az iskolában

Kevesen tudjuk, miért olyan különleges a zsiráfok nyelve, vagy hogy hogyan is vedlenek pontosan a kígyók, ha még sosem láttunk ilyet a saját szemünkkel. Valószínűleg még a biológia és az érdekes tények szerelmesei sem tudják, hogyan néz ki a libák szájpadlása, vagy hogy milyen különleges látványt nyújt a heterokrómiás kutyák szeme, ha vakuval fényképezzük őket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál szeretjük minden nap új és érdekes információkkal tágítani az ismereteinket, mai cikkünkben pedig az állatvilágba ástuk bele magunkat úgy, ahogy az iskolai biológia tankönyvek sosem tették.

  1. 1 Aki nem tudta: a libák speciális szájpadlása segít nekik a fűszálak és az emberek tépkedésében.


  2. 2 ,,A kutyámnak heterokrómiája van, és így néz ki a szeme, amikor valami rávilágít."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Így vedli le a bőrét egy királykobra.


  4. 4 Krokodil papa a hátán hordja a kölykeit.


   Leggyakrabban a szülők óvatosan a szájukban hordják az utódaikat, de vannak olyan krokodilok is, amik inkább ezt az utat választják.

  5. 5 Ha egy darázs úgy dönt, hogy nem kedvel téged, feromonokat permetez rád, amitől a többi darázs sem fog téged kedvelni.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Az elefántok ormánya annyira rugalmas, hogy képesek vele felvenni egy érmét a földről, de akár megfogni egy egész fát is.


  7. 7 Az elefántok képesek leégni a napon, ezért sarat dobálnak magukra, hogy megvédjék magukat.


  8. 8 A zsiráfok nyelve melanint termel, amitől szinte teljesen fekete színűvé válik. Erre azért van szükség, mert máskülönben leégne a napon, mivel a zsiráfok az idejük nagy részét kinyújtott nyelvvel a fák levelei között matatva töltik.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A világ minden táján fellelhető farkasok körülbelül 21 különböző dialektusban kommunikálnak.


  10. 10 A kardszárnyú delfin nagymamák segítenek felnevelni az unokáikat.


   A kardszárnyú delfinen azon kevés emlősök közé tartoznak, melyek a nőstényei menopauzában szenvednek. A tudósok megfigyelték, hogy a fiatal unokákat gyakran a nagymamák nevelik, vélhetően azért, mert ezek az idős kardszárnyú delfinek már nem tudnak további utódot nemzeni, viszont akkora tudásanyag halmozódott fel bennük az évek során, ami hatalmas segítség lehet a fiatal egyedek fejlődése során. A tudósok azt is megfigyelték, hogy a nagymama halálát követő 2 éven belül a kardszárnyú delfin unokák halálozási kockázata jelentősen megemelkedik.

  11. 11 A tehenek és kecskék az emberekhez hasonlóan, általában egy-egy borjúnak adnak életet, de előfordulnak olyan esetek, amikor hármas vagy akár négyes ikreket is szülnek.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A kínai homokóra pókok (cyclocosmia) veszélyesetén függőleges odúkat ásnak és a potrohuk segítségével zárják el a nyílását.


  13. 13 Nem minden imádkozósáska néz ki úgy, ahogy megszoktuk. Ez itt például egy virágos imádkozósáska. (pseudocreobotra wahlbergii)


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A fogságban élő mérgező békák nem mérgezőek. A vadonban csak azért termelnek mérget, mert főleg hangyákkal táplálkoznak, a hangyák pedig mindenféle mérgező növénnyel táplálkoznak.


   A békák egyébként a bőrükön lévő mirigyek segítségével választják ki a mikroszkopikus mennyiségű mérget, mely akár 20 ember megölésére is elegendő. A nyílméregbékák mérgére nincs ellenszer.

  15. 15 A sárgahasú gőte olyan toxint bocsát ki, amely 10 000-szer mérgezőbb, mint a cianid.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  16. 16 Így néz ki egy bébipolip.


  17. 17 Így pedig egy bébipapagáj.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • "A tehenek és kecskék az emberekhez hasonlóan, általában egy-egy borjúnak adnak életet, de előfordulnak olyan esetek, amikor hármas vagy akár négyes ikreket is szülnek."Ez azért így nem teljesen igaz. A kecskékre pont, hogy jellemző a többet ellés. Az egyes ellés igazából annyira nem is gyakori. Nem ritka a négyes ellés sem, sőt! A 6-os ellés is elő szokott fordulni. Persze az más kérdés, hogy fel is tudja e nevelni a gidákat.Továbbá se a kecske, se az ember nem borjút hoz a világra :D
  • Nekem is az jutott eszembe, emlékezetes nap lenne a szülészeten... az ember és az ő borja :D

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.