HIRDETÉS BEZÁRÁS

16 kutyafajta, ami igazi nehézsúlyú herkules

Ezek a legnagyobb méretű kutyák a világon.

  A nagytestű kutyák rengeteg szeretetet tudnak adni, ez közismert. De mi a helyzet vajon azokkal az óriáskutyákkal, amikhez képest egy átlagos labrador vagy husky eltörpül? Akár hiszed, akár nem, ezek a hatalmas háziállatok is épp olyan szeretetre éhesek és gyengédek, mint kisebb méretű társaik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most meghívunk titeket egy utazásra, melyben megismertetjük veletek a világ legnagyobb kutyafajtáit. Ezek a hatalmas kutyusok bárkinek az életét képesek kitölteni. Szó szerint.

  1. 16 Skót szarvasagár (35-50 kilogramm)


   Ezt a fajtát korábban kizárólag hajtóvadászatra használták, de ma már háziállatként tartják. Elképesztő méretük ellenére a testfelépítésük sovány, ezért a súlyuk nem feltétlenül arányos a méretükkel.

  2. 15 Kuvasz (40-52 kilogramm)


   A kuvasz egy ősi magyar kutyafajta, amit a legelők őrzésére használtak az őseink. Eléggé önfejű fajta, és nem mutat különösebb érdeklődést a játékok vagy feladatok iránt. Szereti kívülről szemlélni az őt körülvevő világot. Egy kuvasznak olyan gazdira van szüksége, aki jártas az őrzőkutyák tartásában.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 14 Bernáthegyi (38-55 kilogramm)


   A bernáthegyiek ragaszkodó és kedves kutyák, akik szeretik a gyerekeket. Ez a fajta a svájci Alpokban született. A 11. században ezeket az állatokat a Szent Bernát templomban tenyésztették, a nevüket is innen kapták.

  4. 13 Komondor (40-60 kilogramm)


   A komondornak szokatlan bundája van, ami miatt gyakran "raszta kutyának" nevezik. Kiváló őrzőkutya, erős védő tulajdonságokkal. Nem véletlen, hogy az őseink már régóta használják az otthonaik és állataik őrzésére Magyarországon.

  5. 12 Ír farkaskutya (50-55 kilogramm)


   Az elegáns, kissé félelmetes, de jóképű kutyusokat nyugodt és kedves hajlam jellemzi. Ennek a kutyának az első említése egy római konzultól származik, még 391-ből.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 11 Újfundlandi (54-68 kilogramm)


   Az újfundlandi egy hatalmas nagy kutyafajta, ami szereti az embereket és más állatokat. Eredetileg Kanadában munkakutyának használták, idővel azonban az emberek rájöttek, hogy alkalmasabb a háziállat szerepre, mivel rendkívül ragaszkodó és barátságos típus. Ennek ellenére ez a kutyafajta a mai napig képes kibírni a komoly fizikai megterheléseket is. Ennek a kutyának a mancsain úszóhártyák vannak a lábujjak között, ami lehetővé teszi, hogy kiválóan ússzon a vízben.

  7. 10 Leonbergi (41-77 kilogramm)


   Ez a meglehetősen impozáns kutya 1946-ban jelent meg Németországban. Nevét a városról kapta, amiben tenyésztették. Létrehozásukhoz a landseer kutyafajtát keresztezték bernáthegyivel, majd pireneusi hegyikutyával. Ennek köszönhetően jött létre ez a hatalmas, oroszlánra emlékeztető kutyafajta.

  8. 9 Nápolyi masztiff (50-70 kilogramm)


   A nápolyi masztiff egy erős kutya, ami még az ókori római arénákat is megjárta annak idején.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 8 Kaukázusi juhászkutya (50-70 kilogramm)


   Ha megbízható házőrzőre van szükséged, aki a személyes biztonságodról is gondoskodik, akkor a kaukázusi juhászkutya lehet az egyik legjobb választás. Ez a fajta abszolút rettenthetetlen. Az egyik legrégibb kutyafajtának tartják, ami a pásztorkutyákból származik.

  2. 7 Közép-ázsiai juhászkutya (40-80 kilogramm)


   A közép-ázsiai juhászkutya azon kevés fajták egyike, mely nem tenyésztők által, hanem teljesen önállóan alakult ki. Ez a kutya Közép-Ázsiából származik, a kutatók szerint pedig több mint 4000 éves.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 6 Dán dog (63-79 kilogramm)


   A dán dogok olyan kutyák, amik mind magasságban, mind testsúlyban igazi nehézsúlyú bajnoknak számítanak. Ezeknek az állatoknak a magassága négylábon állva is elérheti a 90 centimétert, átlagos testsúlyuk pedig 70 kilogramm körüli. Azoknak, akik ilyen kutyát választanak, tudniuk kell, hogy ezek a kutyák nem igazán vannak tisztában a méreteikkel, ezért játék közben gyakran úgy ugranak az emberekre, mintha apró kiskutyák lennének.

  4. 5 Tosza inu (40-90 kilogramm)


   A Tosa Inu vagy japán masztiff egy hűséges és nagyon intelligens kutya, amelyet a 19. század végén tenyésztettek ki a japán Tosa tartományban, kutyaviadalra. Mára megbízható baráttá és igazi őrzővédővé változott, makacs személyiséggel, ezért a gazdájának kellő figyelmet kell fordítani a kutya nevelésére.

  5. 4 Tibeti masztiff (48-82 kilogramm)


   A tibeti masztiff egy legendás kutya, csodálatos elmével és kiváló őrző tulajdonságokkal. Korábban ez a kutya odaadóan szolgálta a tibeti szerzeteseket és nomádokat. Az első információk a fajta képviselőiről az ókor elején jelentek meg. Még Arisztotelész is csodálta ennek a kutyafajtának a tulajdonságait.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 3 Spanyol masztiff (50-85 kilogramm)


   A spanyol masztiffnál intelligensebb és hatékonyabb kutyát nehéz találni. A kutyát ősi pásztor- és őrfajtákból tenyésztették ki, ami lehetővé tette számára, hogy kiváló biztonsági tulajdonságokat és kitartást szerezzen.

  7. 2 Boerboel (60-90 kilogramm)

   1656515001 8c7dd922ad47494fc02c388e12c00eac

   A Boerboel született sportoló és őrzővédő, akit kifejezetten azért tenyésztettek ki, hogy megvédje az emberi tulajdont. A huszadik században a fajta a kihalás szélén állt, de a lelkes kutyabarátok miatt sikerült helyreállítani a populációt.

  8. 1 Angol masztiff (60-115 kilogramm)


   Az angol masztiff egy régi angol kutyafajta, amit hatalmas súly és sportos testfelépítés jellemez. A világ egyik legnagyobbjának tartják. Félelmetes megjelenésük ellenére a masztiffok nagyon barátságos és gyengéd természetűek. A barátságos óriások súlya elérheti a 100 kilogrammot. A különösen nagy egyedek folyamatosan rekordokat döntögetnek, ezeknek a kutyáknak a súlya a 130 kilogrammot is elérheti.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.