HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

16 kutyafajta, ami igazi nehézsúlyú herkules

Ezek a legnagyobb méretű kutyák a világon.

  A nagytestű kutyák rengeteg szeretetet tudnak adni, ez közismert. De mi a helyzet vajon azokkal az óriáskutyákkal, amikhez képest egy átlagos labrador vagy husky eltörpül? Akár hiszed, akár nem, ezek a hatalmas háziállatok is épp olyan szeretetre éhesek és gyengédek, mint kisebb méretű társaik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most meghívunk titeket egy utazásra, melyben megismertetjük veletek a világ legnagyobb kutyafajtáit. Ezek a hatalmas kutyusok bárkinek az életét képesek kitölteni. Szó szerint.

  1. 16 Skót szarvasagár (35-50 kilogramm)


   Ezt a fajtát korábban kizárólag hajtóvadászatra használták, de ma már háziállatként tartják. Elképesztő méretük ellenére a testfelépítésük sovány, ezért a súlyuk nem feltétlenül arányos a méretükkel.

  2. 15 Kuvasz (40-52 kilogramm)


   A kuvasz egy ősi magyar kutyafajta, amit a legelők őrzésére használtak az őseink. Eléggé önfejű fajta, és nem mutat különösebb érdeklődést a játékok vagy feladatok iránt. Szereti kívülről szemlélni az őt körülvevő világot. Egy kuvasznak olyan gazdira van szüksége, aki jártas az őrzőkutyák tartásában.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 14 Bernáthegyi (38-55 kilogramm)


   A bernáthegyiek ragaszkodó és kedves kutyák, akik szeretik a gyerekeket. Ez a fajta a svájci Alpokban született. A 11. században ezeket az állatokat a Szent Bernát templomban tenyésztették, a nevüket is innen kapták.

  4. 13 Komondor (40-60 kilogramm)


   A komondornak szokatlan bundája van, ami miatt gyakran "raszta kutyának" nevezik. Kiváló őrzőkutya, erős védő tulajdonságokkal. Nem véletlen, hogy az őseink már régóta használják az otthonaik és állataik őrzésére Magyarországon.

  5. 12 Ír farkaskutya (50-55 kilogramm)


   Az elegáns, kissé félelmetes, de jóképű kutyusokat nyugodt és kedves hajlam jellemzi. Ennek a kutyának az első említése egy római konzultól származik, még 391-ből.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 11 Újfundlandi (54-68 kilogramm)


   Az újfundlandi egy hatalmas nagy kutyafajta, ami szereti az embereket és más állatokat. Eredetileg Kanadában munkakutyának használták, idővel azonban az emberek rájöttek, hogy alkalmasabb a háziállat szerepre, mivel rendkívül ragaszkodó és barátságos típus. Ennek ellenére ez a kutyafajta a mai napig képes kibírni a komoly fizikai megterheléseket is. Ennek a kutyának a mancsain úszóhártyák vannak a lábujjak között, ami lehetővé teszi, hogy kiválóan ússzon a vízben.

  7. 10 Leonbergi (41-77 kilogramm)


   Ez a meglehetősen impozáns kutya 1946-ban jelent meg Németországban. Nevét a városról kapta, amiben tenyésztették. Létrehozásukhoz a landseer kutyafajtát keresztezték bernáthegyivel, majd pireneusi hegyikutyával. Ennek köszönhetően jött létre ez a hatalmas, oroszlánra emlékeztető kutyafajta.

  8. 9 Nápolyi masztiff (50-70 kilogramm)


   A nápolyi masztiff egy erős kutya, ami még az ókori római arénákat is megjárta annak idején.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.