HIRDETÉS BEZÁRÁS

16 háziasított macskafajta, amiről valószínűleg még sosem hallottál

  A véletlenszerű és szándékos mutáció eredményeképpen évről-évre jelennek meg az egyre furcsább és egyre hihetetlenebb külsejű macskafajták. Rövid szőrű, kopasz, sárga szemű, állófülű, kajlafülű, párduchoz hasonló…ma már tényleg mindeféle-fajta macska létezik.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán most néhány kevésbé ismert macskafajtát gyűjtöttünk nektek össze, melyeknek lehet, hogy még csak a nevét sem hallottátok korábban.

  1. 1 Amerikai drótszőrű macska


   Az amerikai drótszőrű macska rendkívül ellenálló a betegségekkel szemben. Okos és kíváncsi állat, a legjobb pedig, ha kertesházban tartjuk, mivel hihetetlenül nagy a mozgás és mászásigénye. Lakásban is tartható, ám csak abban az esetben, ha jól felszerelt játszóbirodalmat biztosítunk számára. Nagyon ritka macskafajta, amelyet csak néhány tenyésztő tenyészt az USA-ban, Kanadában, Japánban és Németországban.

  2. 2 Sokoke macska


   A Sokoke egy intelligens és rendkívül mozgékony macskafajta. Büszke és szabadságszerető macska, ami nagy teret igényel. Lehet az kert vagy lakás, számára mindegy csak a mozgásigényét valahogyan le tudja vezetni. Az idegenekkel szemben kissé bizalmatlan, de a gazdikkal barátságos és játékos.

  3. 3 Nebelung


   Egy igen ritka, Amerikából származó macskafajta. Természete félénk, szelíd, befelé forduló, így kezdő gazdiknak nem javasolt. Nem bírja a stresszt, így kizárólag nyugodt családi környezetbe való cica.

  4. 4 Napóleon macska (minuet)


   A napóleon cicák a négy lábon járó kedvesség és gyengédség megtestesítői. Rendkívül könnyen alkalmazkodó családi kedvenc, amely gyermekek és más háziállatok nagyszerű társa lehet.

  5. 5 LaPerm


   Egy különösen gyengéd és ember-orientált macska. Ha egyedül érzi magát, gyakran előfordul, hogy követi gazdáját egy kis szeretgetés kicsikarásáért. Ha olyan családba kerül, ahol napközben egyedül kell lennie, akkor gondoskodni kell róla, hogy legyen egy társa, ugyanis nem bírja az egyedüllétet. Ezt a göndör szőrű különleges macskafajtát 1982-ben tenyésztették ki az USA-ban.

  6. 6 Tiffany macska


   A Chantilly-Tiffany egy igazi társ. Egy olyan kedvenc, amely szeret részt venni a családi életben és képes a gazdit mindaddig követni, amíg fel nem veszi és meg nem szeretgeti. Mindenki számára egyaránt javasolt macskafajta.

  7. 7 Bombay


   Egy szép és ritka macskafajta. Megjelenését illetően nagyban hasonlít egy miniatűr fekete párduchoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy csak kívülről hasonlít egy párducra, mert természete jellemzően pont az ellenkezője: élvezi a szeretgetést, nagyon békés, gyengéd és kellemes társ. Kutyaszerű macskának is szokták nevezni, mivel szeret pórázon sétálni. Eredete az 50-es évekre vezethető vissza, Kentuckyból származik és Nikki Horner nevéhez fűződik.

  8. 8 Skót lógófülű macska


   Egy cicafajta, amelynek a fülei két hetes korukban lekonyulnak. Könnyen alkalmazkodó, kíváncsi természeti. Szereti tudni, hogy mi zajlik körülötte és meglepően jól tanítható macskafajta.

  9. 9 Amerikai görbefülű


   Egy igazi ölben ülő, simogatni való cica, amely mindemellett még imád játszani is. Az egyébként amerikai görbefülű macska rendkívül kiegyensúlyozott személyiségű, jó természetű. Rendkívül ritka fajta, különösen az Egyesült Államokon kívül. Csintalan, játékos, kellemes társ, aki csak a legritkább alkalmakkor "szólal meg".

  10. 10 Selkirk rex


   A Selkirk rex egy új macskafajta. Eredetileg az Egyesült Államokban fedezték fel. Érdekes göndör szőre miatt úgy néz ki, mint egy puha plüss játékmackó. Külleme egészen egyedülálló, a göndör fajták között a legfeltűnőbb. Igazi látványosság. Nagyon kedvesek és szeretik az ember közelségét. Engedelmes, nyugodt, nagyon jó családtag.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.