HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

16 bizonyíték rá, hogy az Egyesült Királyság nagyon különbözik a világ többi részétől

Az Egyesült Királyság tele van titkokkal és legendákkal, melyek sokszor nem csak a turistákat, de magukat a briteket is nagy meglepetésként éri. Tudtad például, hogy Henrik és Vilmos herceg részt vettek a Csillagok háborúja forgatásán? Hallottál már arról, hogy mi a kapcsolat a brit királynő és Drakula gróf között? Tudod esetleg, hogy miért használja a brit katonaság Britney Spears egyik zeneszámát a kalózok ellen?

  HIRDETÉS

  Nem baj ha nem, a Liked.hu-nál ugyanis most ilyen és ehhez hasonló meglepő tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Királyságról, melyek közül néhány még talán a történelem tanárokat is nagy meglepetésként éri.

  1. 1 A Buckingham-palotát egy régi bordélyház helyére építették. Manapság a palotában több mint 700 szoba található, melyek közt van 19 nyilvános szoba, 52 királyi és vendégszoba, valamint 188 alkalmazotti szoba, 92 hivatali szoba és 78 fürdőszoba.


  2. 2 II. Erzsébet királynő Drakula gróf távoli rokona: a királynő nagymamája kapcsolatban állt a gróf egyik fiával.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Hivatalosan csak 2010-ben törölték el a rabszolgaságot az Egyesült Királyságban. Egészen eddig ugyanis nem volt olyan törvény, ami kriminalizálta volna a kötelező munkát.

   2437060 image crop 1992x1329 1573554250 728 e400c2ef52 1580497623
   bbc

  4. 4 Henrik és Vilmos herceg részt vettek a Csillagok háborúja forgatásán.

   2436460 92179660 3b3f67cf50b1ff7287264406beaf90ab4394ff5a 1500 1 1573745237 728 face4ccf46 1580497623
   bbc

  5. 5 III. Henrik angol királynak volt egy házi jegesmedvéje, ami a Temze partján élt. Az állatot a norvég királyi családtól kapták ajándékba, és bár a tower környékén pórázon tartották, a Temzében kedvére úszkálhatott.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A londoni metrót eredetileg el akarták árasztani vízzel, hogy föld alatti hajózási útvonalat hozzanak létre. Végül azonban úgy döntöttek, hogy egy elektromos vasúti rendszert építenek, mely mind a mai napig létezik.


     

  7. 7 A madarak megváltoztatták a londoni időt: 1949-ben egy ekkora madárraj landolt a torony percmutatóján, hogy a súlyuk miatt 5 percet késni kezdett az ikonikus Big Ben óratorony órája.

   2436960 image crop 612x689 1573731879 728 5c31916c5f 1580497623

     

  8. 8 Bírságot kaphatsz, ha vasárnap moziba mész: egy ma is hatályban lévő régi észak-ír törvény szerint vasárnap tilos moziba menni. 50 fontos pénzbírság jár a törvényszegőknek.


  9. 9 Még a helyiek sem tudják kimondani ennek a vidéki városnak a nevét.


   Az 58 betűből álló Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch település az Egyesült Királyság leghosszabb nevű települése. A település Wales-ben található, és a neve lefordítva nagyjából annyit tesz: „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom”.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Több indiai étterem található Londonban, mint a legtöbb indiai városban.


  11. 11 A Britney Spears dalokat a brit katonaság fegyverként használja a kalózok ellen: az „Oops, I did it again” és a „Baby one more time” című slágerekkel kergették el a kalózokat a kelet-afrikai partvidéktől.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Az Egyesült Királyságban fel lehet bérelni embereket, hogy jöjjenek el a temetésünkre, és sírjanak értünk. Egy óra sírás 45 fontba kerül.


  13. 13 A labdarúgást az angol gazdák találták ki. Egy régi legenda szerint a labdarúgást véletlenül találták fel az angolszász gazdák, amikor az ültetvényükön rugdosni kezdtek egy dán koponyát, hogy ezzel fejezzék ki a dánokkal szembeni ellenszenvüket. A játékot ekkor még „dán-fej rúgás”-nak hívták.


  14. 14 Londonban található egy aranyos "szendvics-harc" emlékmű, ami mögött valójában szomorú tragédia áll.


   London legkisebb szobra a Philpot Lane épület bejáratánál található. Két egeret ábrázol, amint marakodnak egy sajt felett. A kis szobor mögötti történet azonban nagyon tragikus: az épület építése közben két munkás összeveszett egy szendvicsen, ám az állvány, amin álltak, nem bírta el a harcot, és összedőlt, a munkásokat a törmelék alá temetve. Egyikük sem élte túl, a szendvicset pedig később egy egér lopta el a törmelék alól.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  15. 15 Az angolok nem mossák el teljesen az edényeket. Egyszerűen mosogatószeres vízbe áztatják, majd a végén áttörlik őket.


   „Amikor megláttam, hogy a brit barátom a mosogatószerben áztatott edényeket alapos mosás nélkül pakolja el a szekrénybe, megkérdeztem, hogy miért nem mossa el őket rendesen, hiszen így csupa vegyi anyagot fog enni. Erre a nő így válaszolt: „Anyám is egész életében ilyenekből evett, és én is. Még élünk, és egészségesek vagyunk, úgyhogy semmi bajod nem lesz tőle” – mesélte élményét az orosz YouTuber, Jenny Mamedova.

  16. 16 Külön csapok vannak a hideg és meleg víznek, nem véletlenül.


   A két csappal felszerelt mosdók fő oka eredetileg a tiszta ivóvíz megőrzése volt. Az Egyesült Királyságban régen használatos régi gázbojlerek (ez a más országokra is igaz) hajlamosak voltak belül elrozsdásodni és emiatt beszennyezni az ivóvizet.

   Így a garantáltan tiszta és iható minőségű víz kizárólag a hideg csapon keresztül volt elérhető, mivel az egyenesen a kutakból érkezett. Ez az oka annak, hogy sokszor még a mai napig is a tradícionális angol mosdó egy külön hideg és külön meleg csapból áll.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

10 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nagyon különbözik a világ többi részétől? A Bözsi és a Drakula rokonsága miatt? Jaaa, végülis igeeen
 • "Az Egyesült Királyságban fel lehet bérelni embereket, hogy jöjjenek el a temetésünkre, és sírjanak értünk. Egy óra sírás 45 fontba kerül." - Nálunk ezt az öreglányok ingyen megteszik!
 • 4eshez : Azok a képek tök újak, 1977ben hogy lehettek volna ott, nem voltak ilyen öregeke ...
 • Magyarországon akkor csak halucináció a külön hideg-meleg vizes csap megoldás?? 
 • drakula nem volt gróf,csak a filmben.Vlad Tepes havasalföldi fejedelem volt

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.