HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TV

16 apró, de fontos filmes részlet, amit sosem vettünk észre a mozikban

A legtöbben valószínűleg meg vagyunk győződve arról, hogy mindent tudunk, amit csak a kedvenc filmjeinkről tudni lehet, és már semmi sem képes meglepni velük kapcsolatban. Akadnak azonban olyan dolgok, melyeket csak a legszemfülesebb tévénézők vehettek észre. Ezek néha vicces utalások festményekre, néha finom célozgatások, amiknek köszönhetően teljesen más szemszögből tekintünk a történetre.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mi már valószínűleg sosem unjuk meg a mozifilmekbe rejtett izgalmas titkokat, időről-időre pedig igyekszünk is ezeket bemutatni. Most is ezt tettük.

  1. 1 Az 1989-es Batman film egyik jelenetében Joker (Jack Nicholson) felhívja a figyelmet Thomas Gainsborough „A kék fiú” című festményére. Pontosan ugyanez a kép lóg Joker lakásában a 2019-es Joker filmben.   Vicces, mert ez a kép inspirálta egyébként Tarantino-t a „Django elszabadul” című film főhősének ruhájának megálmodásakor.

  2. 2 A Joker-film vége felé a mentőautó hátulja megváltozik, és kísértetiesen hasonlít Joker mosolyára.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Az Élősködők című filmben amikor a háziasszony és az új házvezetőnő az asztalnál ül, érdekes részlet jelenik meg: az asztal körül lévő székek száma ugyanis jelzi, hogy valójában hány ember tartózkodik a házban: négy Pakov, négy Kimov, az egykori házvezetőnő és a férj.


  4. 4 Amikor Brad Pitt a „Volt egyszer egy Hollywood” című filmben vezet, látható, hogy az autó sebességmérője nullát mutat. Ismerve Quentin Tarantino-t, valamint a filmek iránti szenvedélyét, ez valamiféle szándékos hiba lehet, mivel az ilyen jelenetek forgatása során az autókat általában egy speciális teherautón mozgatják.


  5. 5 A WALL-E című rajzfilm nyitójelenetében láthatjuk, hogy a szeméthegyek tetején szélerőművek vannak – vagyis az emberiség rájött, hogy környezetbarátabb energiatermelést kell használnia, de már túl késő volt.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Harry Potter és a Titkok Kamrája című filmben van egy olyan jelenet, ahol Harry gyertyafénynél ír Tom Denem naplójába, ő pedig válaszol neki. Amikor Harry bekerül a naplóba, minden fekete-fehérnek tűnik, de észrevehetjük a gyertyafény pislákolását a sziluettekben.


  7. 7 Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben Joel azt mondja, hogy nem nézhet idegen ember szemébe, de amikor az emlékei kitörlése után találkozik Celementine-nel, mégis a nő szemébe néz, ami azt jelenti, hogy az emlékei nem tűntek el teljesen.


  8. 8 Az Agymanók című mesefilmben minden érzelem megjelenése jól átgondolt: a harag olyan, mint egy tégla, az undor olyan, mint egy brokkoli, a félelem olyan, mint egy feszült ideg, a szomorúság pedig mint egy könnycsepp.


  9. 9 A Mad Max: a harag útja című filmben Furiosa teherautót vezet, az ajtaján pedig egy csontváz kéz látható – valószínűleg így tartotta volna a kezét, ha nem veszti el.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 A „Hang nélkül” című film egy poszt-apokaliptikus világban zajlik, ahol az emberek szuperhallású szörnyekkel harcolnak. Az egyik jelenetben láthatjuk, ahogy a boltban minden élelmiszert kifosztottak, kivéve a chipseket, mivel ezeket túl hangos lenne ellopni és elfogyasztani egyaránt.


  11. 11 A Tőrbe ejtve című filmben Harlan Tromby arcképe észrevehetően megváltozott: a film vége felé, amikor a bűnöző elfogták, elégedett vigyor jelent meg a kastély tulajdonosának arcán.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A Hihetetlen család című filmben Bob, a családfő utálja az irodai munkáját és a kellemetlen irodáját. Az egyik jelenetben láthatjuk, hogy egy hatalmas cső elfoglalja az irodájának nagy részét, vagyis tényleg felettébb kellemetlen neki ez a környezet.


  13. 13 Az Amerikai szépség című film főszereplője utálja a munkáját, és a film készítői ezt különböző vizuális technikák segítségével ki is hangsúlyozzák. Ebben a jelenetben például a számítógép monitorján tükröződő személy olyan, mint egy börtöncella rácsai mögött tengődő rab.


  14. 14 A Verdák című mesefilmben a felhők gumiabroncs nyom alakúak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  15. 15 Emlékszel, amikor a Reszkessetek betörők! című filmben a rabló Harry rendőrként száll ki a McCalister házhoz, hogy felderítse a terepet? A figyelmes nézőknek feltűnhetett, hogy a nyakkendőjén lévő nyakkendőtű fegyver formájú.


  16. 16 A Marvel kapitány című filmben utalást láthatunk Tarantino „Kutyaszorítóban” című kultuszfilmjére. Az egyik jelenetben Talos ugyanolyan üdítőt iszik, mint Mr. Blondin Tarantino filmjében. A Marvel kapitány rendezői ezt azzal magyarázták, hogy Tarantino köztudottan szereti az ilyen utalásokat, és neki akartak kedveskedni.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.