15 titokzatos hely a Földön, ahová egy átlagember soha nem tehetné be a lábát

Vannak dolgok, amelyekért automatikusan börtönbüntetés jár, ezzel tulajdonképpen mindenki tisztában van, immár évszázadok óta. Akadnak azonban olyan súlyos következményekkel járó tettek, melyek szigorúan nézve nem feltétlenül számítanak komoly bűncselekménynek, (hiszen gyakorlatilag csak besétálunk valahova) mégis főben járó bűnként kezelik őket.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most 15 ilyen helyet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, melyeket a saját biztonságunk érdekében érdemes messziről elkerülni.

 1. 1 Bohém Liget (Monte Rio, Kalifornia)


  A kaliforniai Bohemian Grove névre keresztelt zártkörű klub ad otthont az Amerikai Egyesült Államok legbefolyásosabb embereinek őrült bulijának, immáron évtizedek óta. A dollármilliárdos üzletemberek itt a világtól és kameráktól távol lehetnek önmaguk, részegedhetnek le a sárgaföldig, vagy épp amihez kedvük szottyan, ugyanis itt nincsenek szabályok. Illetve de, egy valami: ha meghívó nélkül érkezünk, akkor bizony azonnal letartóztatnak bennünket.

 2. 2 Royal Air Force Menwith Hill, Anglia


  Anglia legnagyobb légibázisa, mely a Nemzetbiztonsági Hivatal központja is egyben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Lascaux-i barlang, Franciaország


  A Lascaux-barlang (Dordogne, Franciaország) darabszám és a műalkotások értéke szerint egyike a legjelentősebb őskori festett barlangoknak. A festmények és karcolatok nagy része a magdaléni korszakból való, azaz 15-17 ezeréves. Egyike a Vézère-völgyi festett barlangoknak, amelyek a Világörökség részét képezik. Bár sokáig bárki számára látogatható volt, 1963-ban lezárták, hogy segítsenek megőrizni a benne található pótolhatatlan történelmi kincseket. Azóta, ha valaki engedély nélkül próbál meg bejutni, azonnal csattan a bilincs a kezén.

 4. 4 Surtsey-sziget, Izland


  A Surtsey-sziget egy Izland partjaitól délre található vulkanikus eredetű sziget, amely az ország legdélebbi pontja is egyben. Egy, a tenger alatt 130 méter mélyen kezdődő vulkánkitörés hozta létre, amely 1963. november 14-én érte el a felszínt. A kitörés valószínűleg pár nappal korábban kezdődött és 1967. június 5-éig tartott. A sziget ekkor érte el legnagyobb területét (2,7 km²), ám azóta mérete a szél és a hullámzás eróziós tevékenysége miatt folyamatosan csökken. 2002-ben mindössze 1,4 km² volt a felszíne. Civilek számára életveszélyes és szigorúan tiltott a megközelítése.

 5. 5 Spitzbergák Nemzetközi Magbunker


  A Spitzbergák Nemzetközi Magbunker egy magtároló a norvégiai Spitzbergákon. A norvég kormány hozta létre egy hegy belsejében abból a célból, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén. Több méteres betonfalak és egy komplett hegy védi az idegen betolakodóktól és az esetleges támadásoktól.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 North Sentinel Island


  Ez az Andaman- és Nicobar-szigeteken található hely kivételt képez a többi közül, itt ugyanis nagy valószínűséggel nem letartóztatnak bennünket, hanem meg is ölnek. A szigetet bennszülött törzsek lakják, akik saját maguk és kultúrájuk védelme érdekében minden egyes betolakodót nyílesővel sújtanak. Aki valamilyen okból mégis ide téved, az valószínűleg többet nem hagyja el élve a szigetet.

 7. 7 51-es körzet


  A legismertebb és legrejtélyesebb helyek egyike, amely már sok film és regény alapjául szolgált. A katonai bázisra senki sem juthat be, nincs rajta az állami térképeken és felette átrepülni is tilos. Sokan az ufo-kutatás otthonának, mások a kísérleti repülőgépek központjának tartják. A tiltott területre való behatolást nagyjából 600 dolláros pénzbírsággal honorálják, de volt már rá példa, hogy az FBI eredt a kíváncsiskodó nyomába.

 8. 8 A 39-es szoba


  Észak-Korea hemzseg a tiltott helyektől és nagyjából mindenhova külön engedéllyel, vagy kísérettel juthatsz be. A 39-es szobát övezi az egyik legnagyobb titok az országban. A feltételezéssel ellentétben, nem egy helyiséget jelent a megnevezés, hanem egy 70-es években létrehozott szervezetet. A legtöbb pletyka arról szól, hogy ez a 100 fős szervezet gyártja a legtökéletesebb hamis dollárokat és drogokat, majd pedig terítik el azokat a keleti piacra.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
1 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

One comment -

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 8,733
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  nyócker egyes részeibe se érdemes
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!