HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 titokzatos hely a Földön, ahová egy átlagember soha nem tehetné be a lábát

Vannak dolgok, amelyekért automatikusan börtönbüntetés jár, ezzel tulajdonképpen mindenki tisztában van, immár évszázadok óta. Akadnak azonban olyan súlyos következményekkel járó tettek, melyek szigorúan nézve nem feltétlenül számítanak komoly bűncselekménynek, (hiszen gyakorlatilag csak besétálunk valahova) mégis főben járó bűnként kezelik őket.
Szólj hozzá

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 15 ilyen helyet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, melyeket a saját biztonságunk érdekében érdemes messziről elkerülni.

  1. 1 Bohém Liget (Monte Rio, Kalifornia)


   A kaliforniai Bohemian Grove névre keresztelt zártkörű klub ad otthont az Amerikai Egyesült Államok legbefolyásosabb embereinek őrült bulijának, immáron évtizedek óta. A dollármilliárdos üzletemberek itt a világtól és kameráktól távol lehetnek önmaguk, részegedhetnek le a sárgaföldig, vagy épp amihez kedvük szottyan, ugyanis itt nincsenek szabályok. Illetve de, egy valami: ha meghívó nélkül érkezünk, akkor bizony azonnal letartóztatnak bennünket.

  2. 2 Royal Air Force Menwith Hill, Anglia


   Anglia legnagyobb légibázisa, mely a Nemzetbiztonsági Hivatal központja is egyben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Lascaux-i barlang, Franciaország


   A Lascaux-barlang (Dordogne, Franciaország) darabszám és a műalkotások értéke szerint egyike a legjelentősebb őskori festett barlangoknak. A festmények és karcolatok nagy része a magdaléni korszakból való, azaz 15-17 ezeréves. Egyike a Vézère-völgyi festett barlangoknak, amelyek a Világörökség részét képezik. Bár sokáig bárki számára látogatható volt, 1963-ban lezárták, hogy segítsenek megőrizni a benne található pótolhatatlan történelmi kincseket. Azóta, ha valaki engedély nélkül próbál meg bejutni, azonnal csattan a bilincs a kezén.

  4. 4 Surtsey-sziget, Izland


   A Surtsey-sziget egy Izland partjaitól délre található vulkanikus eredetű sziget, amely az ország legdélebbi pontja is egyben. Egy, a tenger alatt 130 méter mélyen kezdődő vulkánkitörés hozta létre, amely 1963. november 14-én érte el a felszínt. A kitörés valószínűleg pár nappal korábban kezdődött és 1967. június 5-éig tartott. A sziget ekkor érte el legnagyobb területét (2,7 km²), ám azóta mérete a szél és a hullámzás eróziós tevékenysége miatt folyamatosan csökken. 2002-ben mindössze 1,4 km² volt a felszíne. Civilek számára életveszélyes és szigorúan tiltott a megközelítése.

  5. 5 Spitzbergák Nemzetközi Magbunker


   A Spitzbergák Nemzetközi Magbunker egy magtároló a norvégiai Spitzbergákon. A norvég kormány hozta létre egy hegy belsejében abból a célból, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén. Több méteres betonfalak és egy komplett hegy védi az idegen betolakodóktól és az esetleges támadásoktól.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 North Sentinel Island


   Ez az Andaman- és Nicobar-szigeteken található hely kivételt képez a többi közül, itt ugyanis nagy valószínűséggel nem letartóztatnak bennünket, hanem meg is ölnek. A szigetet bennszülött törzsek lakják, akik saját maguk és kultúrájuk védelme érdekében minden egyes betolakodót nyílesővel sújtanak. Aki valamilyen okból mégis ide téved, az valószínűleg többet nem hagyja el élve a szigetet.

  7. 7 51-es körzet


   A legismertebb és legrejtélyesebb helyek egyike, amely már sok film és regény alapjául szolgált. A katonai bázisra senki sem juthat be, nincs rajta az állami térképeken és felette átrepülni is tilos. Sokan az ufo-kutatás otthonának, mások a kísérleti repülőgépek központjának tartják. A tiltott területre való behatolást nagyjából 600 dolláros pénzbírsággal honorálják, de volt már rá példa, hogy az FBI eredt a kíváncsiskodó nyomába.

  8. 8 A 39-es szoba


   Észak-Korea hemzseg a tiltott helyektől és nagyjából mindenhova külön engedéllyel, vagy kísérettel juthatsz be. A 39-es szobát övezi az egyik legnagyobb titok az országban. A feltételezéssel ellentétben, nem egy helyiséget jelent a megnevezés, hanem egy 70-es években létrehozott szervezetet. A legtöbb pletyka arról szól, hogy ez a 100 fős szervezet gyártja a legtökéletesebb hamis dollárokat és drogokat, majd pedig terítik el azokat a keleti piacra.

  9. 9 Sioni Szűz Mária templom, Etiópia


   A világ egyik legjobban őrzött temploma, melybe csak és kizárólag néhány szerzetesnek van belépési engedélye. Az óriási védelem nem véletlen, egyes legendák szerint ugyanis itt őrzik a frigyládát.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Vatikáni titkos levéltár


   A vatikáni titkos levéltárban a Vatikán Államban található. Általában történelmi szempontból fontos, esetenként súlyosnak ítélt esetek dokumentumainak tárolására hozták létre az archívumot. Becslések szerint a polcok hossza nyolcvanöt kilométer lehet. Az archívum tartalmaz olyan állami papírokat, levelezéseket, pápai üzleti könyveket, és sok egyéb dokumentumokat is, amelyeket az egyház halmozott fel az évszázadok során.

  11. 11 Ilha da Queimada Grande-sziget, Brazília


   A ,,kígyók-szigete” néven is ismert, köszönhetően annak, hogy (sok más faj mellett) több mint 2000 lándzsakígyó él a szigeten. Ezeknek a kígyóknak a piaci értékük majdhogynem felbecsülhetetlen, éppen ezért a brazil kormány lezáratta a turisták elől, ráadásul 24 órában őrzik, hogy a csempészek ne tehessenek kárt a sziget élővilágában.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Niihau-sziget, Hawaii


   Niihau, becenevén „A tiltott sziget” az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii állam egyik szigete; a nyolc nagyobb sziget közül a legészakibb. Az egyik legrégibb lakott sziget, amely a huszonkilenc kilométerre nyugatra fekvő Kauai születése után keletkezett. Területe mindössze 181 négyzetkilométer, legmagasabb pontja a 390 méter magas Pani’au. Területének zöme száraz, szinte sivatagos, eső alig esik. A tiltott belépésnek nagyon egyszerű oka van: a sziget ugyanis Amerikai Haditengerészet tulajdonát képezi.

  13. 13 White’s Gentlemen’s Club


   A White’s egy londoni úriemberek számára létrehozott klub, mely a Chesterfield út 4. alatt található. London legexkluzívabb úri klubja, melyet csak és kizárólag meghívásos alapon lehet látogatni. Aki meghívó nélkül próbál meg bejutni, letartóztatják.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Kínai kémmúzeum (Nanking, Kína)


   A kínai titkosszolgálatok munkáját bemutató kémmúzeum nyílt a kelet-kínai Nankingban (Nanjing). A több mint nyolc évtized hírszerzési eszközeit felvonultató tárlatra külföldieknek tilos a bemenet.

  15. 15 Heard-sziget, Ausztrália


   A Heard-sziget egy lakatlan sziget az Indiai-óceán déli részén, a déli sarkkör közelében. Ausztrália külbirtoka 1947 óta. A szigetcsoport területe 372 km² és két aktív vulkán található rajta. 1997. december 26-a óta a Világörökség része. Kizárólag 400 embernek van jogosultsága, hogy ide látogasson, ám mivel meglehetősen zord az időjárása és az ide vezető tengeri út maga is felér egy öngyilkossággal, ezért senki nem is szívesen látogatja.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,109
  Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  nyócker egyes részeibe se érdemes

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.