HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 kevesek által ismert építmény, ami a megjelenésével és funkcionalitásával lenyűgöz mindenkit

Hozzászoktunk már, hogy az anyatermészet mindig képes valami új és meglepő dolgot alkotni, ami csodálattal tölt el, de nem szabad elmenni szó nélkül amellett a tény mellett, hogy azért az emberek is tanultak egy-két dolgot az elmúlt néhány ezer évben.
🔥 2 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Erre pedig keresve sem találhatnánk jobb bizonyítékot, mint a most következő 15 fotó, amin olyan épületeket és építményeket gyűjtöttünk össze itt a Liked.hu-nál, amik vagy a megjelenésükkel, vagy a funkcionalitásukkal, de bárkit képesek lenyűgözni.

  1. 1 Márványbánya Görögországban.


  2. 2 Az Asinelli-torony és a Garisenda-torony - Bologna, Olaszország.


   A tornyok 1109-ben épültek, és az építési technológiák figyelmen kívül hagyása miatt mindkét torony észrevehetően dőlt. A Garisenda-torony (48 méter) elhajlásának mértéke 3,2 méter, ezért az eredetileg 60-70 méteres torony méretét többször is csökkenteni kellett az évszázadok során. Az Asinelli-torony a maga 97 méteres magasságával a világ megmagasabb ferde tornya - összehasonlításképpen a Pisai ferde torony magassága "csak" 57 méter.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Bejárat a svájci Zugi-tó víz alatti obszervatóriumába.


  4. 4 Az Appennini Kolosszus (10 méter) - Firenze, Olaszország.


  5. 5 Színes lakónegyed Tibetben.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Lego-híd - Wuppertal, Németország.


  7. 7 Mont Saint-Michel sziget-erőd, Franciaország


  8. 8 Qiyi City Forest Garden lakótelep - Csengdu, Kína


   Megbukott, de rendkívül látványos projekt. A terveknek megfelelően az erkélyeken található élő növényzet javította volna a környék levegőjének minőségét, ám a potenciális lakókat elijesztette a növények által odavonzott rovarok száma. Mára a gondozatlan növényzet teljesen beborította az épületeket, amik így pont úgy néznek ki, mint egy poszt-apokaliptikus film egyik jelenete.

  9. 9 Wat Rong Khun, avagy a "Fehér templom" - Thaiföld


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Peking - Hongkong - Makaó gyorsforgalmi út.


   Az út valójában csak 4 sávos mindkét irányba, vagyis összesen 8, azonban az ellenőrző pontokon 50 sávra bővül, majd ismét 4-re csökken.

  11. 11 The Churchill Arms Pub - Kensington, London


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Bejárat a Norvégiában található Spitzbergák Nemzetközi Magbunkerba.


   A bunkerben 130 méter mélyen, egy hegy gyomrában tárolják a világ minden tájáról összegyűjtött növények magjait, hogy egy esetleges apokalipszis után az emberiség újra életet teremthessen a Földön.

  13. 13 Kard alakú híd az izlandi Snaefellsnes Nemzeti Parkban.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A franciaországi Espaces d'Abraxas lakótelep.


  15. 15 Végítélet oszlopok.


   A hat darab 6 méter magas gránitlapot az Egyesült Államok Georgia államában állították fel egy névtelen megrendelő megbízásából. A táblákon 8 különböző nyelven olvashatók utasítások a jövő lakóinak, hogy egy esetleges apokalipszis után hogyan lehet helyreállítani a civilizációt a Földön. Az emlékmű egyben naptár iránytű és óra is. Közvetlenül mellette egy időkapszulát ástak el az utókor számára.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • (9. kép)  Azt olvastam hogy a lakók többsége elköltözött. Miért nem vágták ki a bokrokat, fákat az erkélyről? Előbb -utóbb a növényzet szétfeszíti a betont, és elkezdi  a ház elemészteni magát.
 • A "15" képhez. Legalább nézzenek utána miről írnak. Nem apokalipszisről szól, hanem egy sátánista iránymutatás! Ha végig olvassák akár a mostani helyzetre is ki lehet vetíteni!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.