HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a klímaváltozás nem vicc

A városokat elárasztja a víz, az erdők porig égnek, a gleccserek pedig elolvadnak – épp, mint a katasztrófafilmekben. A filmekkel ellentétben azonban a valódi emberek cselekedetei csak évről-évre tovább rontják a helyzetet. Ez azért is szomorú, mert ahogy a klíma aktivisták is mondják: „Nincs B bolygónk”. A katasztrófafilmekben egy szerencsés véletlen folytán mindig megmenekül a világ, ám a mindennapokban erre vajmi kevés az esély.
🔥 39 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük és bemutatjuk az elmúlt évek legsúlyosabb és leglátványosabb éghajlatváltozás szülte problémákat, melyek ha nem képesek felnyitni az emberek szemét, akkor valószínűleg már semmi sem fogja tudni, maximum akkor, amikor már túl késő lesz bármit is tenni ellene. Már ha még nem az, persze.

  1. 1 Pedersen gleccser, Alaszka: 100 évvel ezelőtt és most.


  2. 2 A gyönyörű Viktória-vízesésből aprócska patak vált.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A világ városait nagyobb árvizek sújtják, mint valaha.


  4. 4 Az erdőtüzeknek köszönhetően a világ minden táján hatalmas mennyiségben veszítjük el az életet adó erdőinket (és állatainkat).


  5. 5 Az izlandi Okjokull-gleccser 2019. augusztusában megszűnt létezni.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Az éghajlatváltozás 89%-kal csökkentette az új korallok számát a Nagy-korallzátonyon.


  7. 7 Ez a hatalmas gleccser mára vízzé változott.


  8. 8 Mindössze 6 év alatt a chilei Aculeo-tó eltűnt, mintha soha nem is létezett volna.


  9. 9 A Theewaterskloof-gát, ami egykor Dél-Afrikában volt, mára szintén a múlté.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 A Gangesz folyó áradása miatt az emberek hajléktalanokká váltak.


  11. 11 Az Urmia-tó teljesen bevörösödött, és valószínűleg rövid időn belül szintén el fog tűnni.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Az erdők világszerte lángolnak, a legfájóbb közülük talán a "Föld tüdejének" is emlegetett Amazonas menti őserdők leégése volt.


  13. 13 A Mississippi folyó áradása egy egész nagyvárost temetett víz alá.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A Grinnell-gleccsert ma már aligha lehet "gleccsernek" nevezni.


  15. 15 Alig 3 év alatt a kaliforniai Oroville-tó majdnem teljesen kiszáradt.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

39 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • ezekből 4 nem mostanio jelenség és nem egyedüli, pl Viktória vizesés mindig is ilyn  volt-és olyan is..
 • Sajnos egy folyamat el indult amit már nem tudunk meg álitani sajnos az emberiségnek nagyon össze kellene fogni hogy ez a folyamat meg aljon.
  • Sajnos előbb írni kéne az embereknek megtanulni. Akkor talán megállíthatnánk a folyamatot. Egyébként a klímaváltozás mindenképp bekövetkezne. De ez csak az én véleményem. 
   • Tehát azt állítod, hogy az embernek semmi köze a klímaváltozáshoz? 
  • A klíma változás nem most indult el, mindig is volt ez egy folyamatos dolog, most az történt hogy az ember hatására ez a folyamat felgyorsult, és ezt nem lehet visszafordítani csak lelassítani
   • Mindig volt az igaz,de ami az utolsó 100 évben történt változás az év ezredek alatt szokott bekövetkezni.A szaharában is erdők és folyók voltak valaha de a változás irtó lassú volt annyira,hogy minden és mindenki tudott hozzá alkalmazkodni.Most meg a vonatokat lefúja a szél a sínről,a skandinávok rövid nadrágban járnak indiában megfagynak és nem sorolom.Mindig volt kirívó eset de sajnos mostmár minden hétre jut 2-3 ami nem véletlen.
 • Ha ennyire tudjuk, hogy mi okozza ezeket a visszafordíthatatlan,az emberiség és az élővilág számára halálos folyamatokat, miért nem vezetnek be drasztikusabb szankciókat. Pl. amely gyártási területen megoldható, a műanyag palackokat visszaváltható-, vagy üveg palackokra cserélni, kötelezzék rá a cégeket. De persze, megértem, így kényelmesebb, mivel nem kell fertőtleníteni a visszárut, egyszerűbb legyártani és azonnal tölteni. Pl.: Gyerekkoromban a boltok polcain a tej visszaváltható üvegben, az üdítők visszaváltható műanyag palackokban sorakoztak. És az sem lenne rossz ötlet, ha a gyümölcsökhöz és a zöldségekhez pénzért vásárolható, többször felhasználható hálót adnának. Aki nem hajlandó megvenni, az vigye haza a kosarában, vagy ahogy gondolja. Lenne szerintem ezeken kívül is sok ötletünk, amennyiben komolyabban vennénk és egy kicsit összefognánk. De az ember túl kényelmes. És amíg a műanyag zacskó a zöldség osztályon a szánkba lóg, nem fogjuk a hálót megvásárolni. Ezért kéne drasztikusabb, szigorúbb változásokat bevezetni és nem megvárni a kipusztulást! Mert akkor már késő! Sz..ból nem fogunk bolygót építeni, de most még van esély!!!
  • 1 teher hajó 1 napi útjával annyi károsanyagot bocsát ki mint 1 kissebb város autói....
  • Pont azért mert akik okozzák szarnak bele.Amerikára gondoltam kiléptek a klíma szabályozó intezkedésökből.Úgy hogy a nagymama nyugodtan mehet a boltba tejért az unokáknak 9000 köbcentis autójával.Nem számít mennyi és milyen gázt bocsát ki a kocsija.Ezt beszorozuk 250 millióval de ez csak az autó.De monthatnánk kis hazánkat mindenki panaszkodik aztán nem lehet kimenni az utakra annyi a jármű.
   • Az kemeny nagymama, a legnagyobb munkakocsi a Ford-e es 7300 kobcentis (Ford Super duty 2020) Altalaban a nagyik itt az allamokba jappan kiskocsikat vezetnek nagyon lassan :-). 
   • Huh... 9000-es? A nagyi tankkal jár bevásárolni vagy csak kamionnal?
 • Az Oroville tó mesterséges, a természethez semmi közeÉrdekes, hogy az égő bolíviai esőerdőkkel már senki sem foglalkozott, csak Brazíliával. Ausztráliában is sokkal nagyobb baj van, mégsem hallunk a gazdagok adományairól
  • Én sok olyan cikket olvastam, ahol a gazdagok adnak Ausztráliának pénzügyi segítséget önzetlenül.
 • Az a baj, hogy az összes tetű, akinek ebben döntési joga van, ha negyon szar lesz a helyzet a pénzéval élhetőbb helyre fog elmenni. Az is parasztság, hogy a csomó barom ebből politikai kérdést csinál. Klímakatasztrófa csak egy fajta van.
 • A klímaváltozást egyféleképpen lehet megállítani: Ha az emberiség 90 százalékát kiirtjuk! Ezen már dolgoznak pár éve, csak minket nem avatnak be, mert mi vagyunk a klímaváltozás okai. Azzal, hogy egyáltalán lélegzünk, táplálkozunk és élünk, ezzel már előidézzük a klímaváltozást.
  • A klímaváltozást sehogy nem lehet megállítani, hisz geológiai és csillagászati okai vannak. Éppúgy, mint az elmúlt 4 milliárd év során bármikor.
 • "A növényi alapú étrend valószínűleg a létező legjobb módja annak, hogy csökkentsd a Föld bolygóra nehezedő ökolábnyomodat, nem csak az üvegházhatást okozó gázokat, hanem a globális savasodást, az eutrofizációt, a földhasználatot és a vízhasználatot is beleértve. Ez sokkal nagyobb mértékű eredménnyel járna, mint a repülőutakról való lemondás vagy egy elektromos autó használata." - Poore
 • Már csak a multi nagytőkének kellene tenni valamit! Addig mi nem sokat tehetünk...
  • Konkrétan semmit. Sem érte, sem ellene. Geológiai és csillagászati okokra nem tudunk hatással lenni.
 • Velencénél mindig elfelejtik megemlíteni, hogy nem kizárólag a tenger okozza a magas vízállást,hanem jelentősen befolyásolja a Pó folyó beömlésének megváltoztatása. Ez sem mai probléma .
  • Én 22 cm-et tippeltem első ránézésre. Azzal a vitorlással nem lehetett egyszerű a mólóhoz manőverezni
 • A Mars is évről évre melegszik, pedig ott elég kicsi az ipari tevékenység. 
  • A Föld éghajlata "alapesetben" jóval melegebb, mint amihez mi emberek hozzászoktunk. Igazából most megyünk még csak kifelé az utolsó jégkorszakból. A Föld saját ideje szerint 10-12e év egyáltalán nem egy jelentős időtartam, de még az a durván 1,5 millió év sem, amióta először piszkáltuk meg valamilyen eszközzel a felszínét (mármint véletlenül, ha szegény homo habilis éppen leejtette).
 • Sok képnél a téli-nyàri állapotot hozzák fel példának.  De azért örülök, mert ha felmerül a globális felmelegedés  téma, akkor csendesedik a covid terjedés.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.