HIRDETÉS BEZÁRÁS

15+ érdekesség Kanadából, amitől tátva marad a szád, ha nem vagy helyi ember

Kanada a hatalmas méreteiről, a hűvös időjárásáról, a jégkorongról, az udvariasságáról és a juharszirupról ismert. Természetesen Kanada valójában sokkal több ennél, ám ezt csak azok az emberek tudhatják, akik huzamosabb ideig itt élnek. Hozzá kell tenni, hogy nem sok ilyen ember van, Kanada ugyanis a világ egyik legalacsonyabb népsűrűségű országa. Talán pont ennek is köszönhető, hogy az erdőben sétálva rengeteg érdekességgel találkozhatunk.
🔥 2 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál szerettük volna egy kicsit jobban megismerni Kanadát és azt, hogy miért rajonganak érte annyira az emberek, ezért összegyűjtöttünk néhány érdekes fotót és tényt, ami rávilágít minderre.

  • Kanadában az önéletrajzban nem szokás feltüntetni a nemet, életkort, családi állapotot és fotót sem kell mellékelni magunkról. Kivéve persze, ha modellnek vagy színésznek jelentkezünk.
  1. 1 ,,Azt hiszem, ez a legnagyobb hullám, amit az Angol-öbölben láttam."


  2. 2 Láttál már rózsa formájú gombát? Délnyugat Ontarióban ilyet is látni.


   • Hihetetlennek hangzik, de Kanadában az ontariói rendőrség képviselői szerint tilos a ragtapaszok nyilvános helyen történő eltávolítása. Nem valószínű, hogy eljárást indítanak ellenünk ennek a törvénynek a megsértése miatt, de a szabály az szabály.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 ,,Találtam egy juhar ízű Coca-Colát Kanadában."


   • Amikor a kanadaiak sétálni mennek, gyakran visznek magukkal egy táskát, hogy összeszedjék az utcán a szemetesekből és kukákból kirepült szemetet. A helyiek így tartják tisztán a környezetüket.
  4. 4 ,,Hatalmas lábakat készítettem egy befagyott tavon Észak-Ontarioban. Egy órával később 5 szarvas jött ide és megszagolgatták őket."


   • Nagyon népszerűek itt az úgynevezett U-Pick gazdaságok, ahol a látogatók fizethetnek a bogyók, zöldségek és gyümölcsök önálló leszedéséért. Szórakozásként tekintenek erre, és gyakran egész családostul szerveznek ilyen programot.
  5. 5 ,,Ontarióban és Quebecben zacskóban kapjuk a tejet. Ezért minden házban van egy ilyen kis zsebcsipesz a kinyitáshoz. Csak mondom, hogy ne kelljen megkérdezned, miért van minden házban ilyen, ha erre jársz."


   • Ha nem vagyunk otthon, amikor a futár csomagot hoz, akkor a csomagot egyszerűen a tornácon vagy a bejárati ajtó előtt hagyja. Nem kell aggódni emiatt: a bizalom és a tisztesség a kanadaiak vérében van, senki sem fogja ellopni a csomagot, amíg hazaérünk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 ,,A szomszédom most adta nekem ennek a növénynek a magját. Azt mondta, hogy a levelei és a virágai is ehetők."


  7. 7 ,,Valaki meg tudja mondani, hogy mire használják ezt a követ? Kanadába, British Columbiában találtam."


  8. 8 Kanadában nincs 13. emelet. Vagyis egyszerűen 14. emeletnek hívják.


   • Kanadában a pénzmosást szó szerint lehet venni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a kanadai pénz műanyagból készül, így szinte lehetetlen elszakítani vagy összegyűrni. Kis is moshatjuk őket, ha úgy tartja kedvünk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 ,,Tegnap megtaláltuk Vancouver legvörösebb juharfáját. Nézd, milyen csodálatos!"


   • Kanadában népszerűek az előfizetéses üzletek: a vásárlóknak éves előfizetést kell vásárolniuk, hogy bemehessenek ezekbe. Az ilyen előfizetések általában 60-120 dollárba kerül, viszont ezekben az üzletekben utána jóval olcsóbban, nagykereskedelmi áron tudják beszerezni a különféle termékeket.
  10. 10 ,,Egy megkövesedett fát találtam egy kanadai erdőben. Polírozás után nagyon szép lett."


  11. 11 Sarki fény Kanadában.


   • Oshawában tilos fára mászni. A helyi hatóságok 2008-ban fogadtak el egy ilyen törvényt, mely szerint más idegen tárgyakat is tilos felakasztani a fákra. A hatóságok így óvják a környezetet és az emberek biztonságát.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Valaki a kanadai gárda egyenruhája mintájára festette át ezt a tűzcsapot Nova Scotia-ban.


   • Kanadában fizetősek az óvodák, ráadásul ezek költsége a gyermek életkorától függ: minél fiatalabb, annál többet kell fizetni. Ha a szülőknek sok gyermekük van, akkor az ő óvodáztatásuk egy olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának.
  13. 13 Üdvözlünk Kanadában.


   • Egy konnektor kicseréléséért itt körülbelül 120-140 dollárt kell fizetnünk a villanyszerelőnek, és törvény tiltja, hogy magunk végezzük el. A hatóságok így próbálnak vigyázni az emberek testi épségére, mivel sok ezzel kapcsolatos baleset volt korábban.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 ,,Egy ragadozó növény, amivel Kanadában találkoztam az egyik ösvényen."


  15. 15 Jegesmedvére figyelmeztető táblák a kanadai Churchillben.


  16. 16 És itt van egy igazi jegesmedve Churchillben.


   • A kanadaiak olyan gyakran kérnek bocsánatot és elnézést, hogy 2009-ben a hatóságok elfogadtak egy olyan törvényt, miszerint a bocsánatkérést nem lehet felhasználni a bűnösség beismerésének bizonyítékaként.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 ,,Ha Kanadában találkozol egy ilyen formájú sültkrumplival, ingyen jegyet kapsz egy nemzeti jégkorongmérkőzésre. A jegyeket maga a McCain (a sültkrumpli gyártója) fogja elküldeni, ha lefotózod és feltöltöd az oldalukra a hokiütő formájú sültkrumplit."


   • Egyszer egy buszon ültem, amikor egy nő aludt mellettem. A sofőr egy idő után megállt a busszal, odasétált ehhez a nőhöz, finoman felébresztette, majd közölte vele, hogy éles kanyarok lesznek (szerpentin) és nem akarja, hogy véletlenül eldőljön vagy megsérüljön. A sofőr munkakörébe egyébként egyáltalán nem tartozik ez bele, kizárólag jószándékból csinálta. © richardsson / Pikabu
  18. 18 ,,Egy jávorszarvas betörte az iskolánk ablakát. Ez a nap is nagyon kanadai módon kezdődött!"


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 2.) Na persze.;   6.) A csalán is az. Jó étvágyat!;  10.) Gyanúsan hasonlít az achát nevű ásványra.
  • 10 biztosan nem fa és nem achát, ezt ritmikus kiválásnak hívjuk az ásványtanban.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.