15 balszerencsés feltaláló, akinek végül a saját találmánya okozta a halálát

Egy feltaláló életében nincs is annál izgalmasabb pillanat, mint amikor a korábban csak a fejben létező szerkezet végül alakot ölt, és az első éles tesztelésre vár. Sajnos azonban ezek a tesztek nem mindig úgy sikerülnek, ahogy azt a feltalálók szeretnék.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük azokat a szerencsétlen eseményeket a múltból, amikor a zseniális feltalálókkal a saját találmányuk végzett.

 1. 1 J.G. Parry Thomas


  J. G. Parry-Thomas autómérnök volt, aki 1927-ben a saját maga által épített versenyautójában lelte halálát. A férfi épp sebességrekordot állított fel, mikor a jármű megcsúszott és balesetet szenvedett. Ha ez nem lenne elég, ráadásul egy év múlva meg is döntötték az élete árán felállított sebességrekordot.

 2. 2 Thomas Midgely Jr.


  Thomas Midgely Jr. gépészmérnök és kiváló kémikus volt. 1927. március 3-án reggel holtan találták. A saját speciális, gyermekbénulásos betegek kezelésére szolgáló szerkezete ugyanis a nyaka köré tekeredett és megfojtotta őt álmában.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Horace Lawson Hunley


  Horace Lawson Hunley ügyvéd volt, ám az amerikai polgárháború idején három tengeralattjáró megtervezésében és építésében is segédkezett. Végül az első elkészült tengeralattjáróban lelte halálát, miközben az Alabama állambeli Mobile város partjainál tesztelte az újonnan vízre bocsájtott vas-szörnyeteget. Hunley 12 másik katonával együtt szenvedett végzetes balesetet.

 4. 4 William Bullock


  William Bullock egy továbbfejlesztett, ipari nyomtató feltalálásában segédkezett 1867-ben, ám a nyomtató bekapta a lábát és súlyosan megsebesítette. Pár héttel később a lába elfertőződött és meghalt.

 5. 5 Max Valier


  Max egy folyékony oxigénnel és kerozinnal hajtott rakétaautó feltalálásában segédkezett. A jármű teszteléskor lelte halálát, mikor a rosszul összeszerelt üzemanyagrendszer megadta magát és felrobbant.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Franz Reichelt


  Franz Reichelt egy osztrák származású szabó volt, aki élete utolsó éveit egy speciális ejtőernyő-kabát feltalálásának szentelte. Hogy bizonyíthassa annak működését, az Eiffel-torony tetejéről ugrott a mélybe, emberek ezrei szeme láttára. A találmány sajnálatosan cserbenhagyta őt.

 7. 7 Louis Slotin


  Louis Slotin fizikus épp a Manhattan-projekt keretén belül végzett kísérleteket urán és plutónium segítségével, amikor szörnyű égési sérülést és sugárszennyezést kapott. Mindennek ellenére, halála előtt még gyorsan papírra vetette kísérleteinek eredményét, hogy halála ne legyen hiábavaló.

 8. 8 Alekszandr Alekszandrovics Bogdanov


  Alekszandr Alekszandrovics Bogdanov nevéhez fűződik a világ első vérátömlesztése. Az orvos 1928-ban, egy önmagán végzett kísérlet során vesztette életét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
17
3 hozzászólás, 17 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 6. Nem a tetejéről, ugrott, csak az első "emeletről", de persze az is elég volt. Amúgy videó is van róla a neten.
 • "ráadásul egy év múlva meg is döntötték az élete árán felállított sebességrekordot." ,hogy mivan?????????? :)
  • A sebességrekord sikerült, de a megállás már nem. Az ő esetében nagyon találó a "megcsinálom, ha belehalok is" kifejezés.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!