HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

14 észbontó tény, amiről a biológia tanáraink mélyen hallgattak

Teljesen mindegy, hogy hány Tudás fája magazint olvastunk fiatalkorunkban, vagy hogy hány órát ültünk iskola után a National Geographic Channelt bámulva, akkor is biztos, hogy lesznek olyan dolgok, amik képesek még meglepetést okozni a természetben. Tudtad például, hogy az orrszarvúk nyávognak? Hát azt, hogy a kenguruk valóságos fitnesz-Istenek?

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mindig figyelemmel követjük az anyatermészet csodáit, de ennek ellenére számos olyan dolog van, ami még nekünk is nagy meglepetést okoz. Cikkünkben most 14 ilyen dolgot gyűjtöttünk össze, és csak remélni tudjuk, hogy számotokra is olyan izgalmas meglepetést okoznak majd, mint nekünk.

  1. 1 A fokföldi szirtiborz az elefánt legközelebbi ma is élő rokona.


  2. 2 A nőstény kenguruk vonzónak találják az izmos testet, ezért a hímek a bicepszükkel próbálják felkelteni az érdeklődésüket.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A kamikaze hangyák felrobbantják magukat, ha vesztésre állnak a harcban, ezzel ragadós anyagot szórva az ellenfélre, aki így mozgásképtelenné válik.


  4. 4 A bolygó legnagyobb élő szervezete egy gomba: az Egyesült Államokban található Malur Természetvédelmi Területen fekszik, és 880 hektáron nyúlik szét a föld alatt. Becslések szerint ez a hatalmas gomba nagyjából 2400 éves.


  5. 5 A Tithorea tarricina nevű pillangó bábjai úgy néznek ki, mint az arany ékszerek.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A tengeri csillagok nagyon ügyes ragadozók: felnyitják a kagylók házát, bemásznak hozzájuk, és a saját házukban eszik meg őket.


  7. 7 A nagy ámbráscetek függőlegesen alszanak.


  8. 8 A kis orrszarvúk a macskákhoz hasonló módon nyávognak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A fekete gémek tulajdonképpen húsevő napernyők Afrikából. Szárnyukkal árnyékot vetnek a vízen, ezzel hűvösbe csalogatva a halakat, hogy így könnyedén lecsaphassanak rájuk.

   2eb71855b592a9be0101cdf105

  10. 10 A hím eunuch pókok életükben egyszer párosodnak, és párzás után letörik mind a két - immár feleslegessé vált - nemiszervüket.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 A hím ördöghalak sokkal kisebbek, mint a nőstények. A nőstény ördöghalak testét szívva táplálkoznak, míg végül teljesen hozzájuk nem nőnek.


  12. 12 A vámpír amőba kilyukasztja az algák sejtjeinek falát, majd kiszívja azok összes tartalmát.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 Ezt az aranyos, nagy szemű, mélytengeri puhatestűt vámpírtintahalnak hívják. Szerves maradványokkal táplálkozik.


  14. 14 Ha sikerül megfognunk egy cápa orrát, majd óvatosan a hátára fordítanunk, akkor transzba ejthetjük.   Bónusz: Új-Zéland partjainál a búvárok egy ritka tengeri lényt fedeztek fel. Kiderült, hogy ez a piroszóma tulajdonképpen egy összefüggő organizmus, amit több kisebb élőlény alkot, és képes világítani is tud.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ezt a címet nem értem, hogy ,,mélyen hallgatnak"... Itt semmilyen emberiség ellen elkövetett titok nem derül ki. Egyszerűen túl sok információ van, melyből csak a legátfogóbbakat lehet átadni a tanulóknak. Ezek csak érdekességek.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.