HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

14 érdekes tény azoknak, akik azt hitték, hogy már mindent tudnak a világról

Milyen állatnak van kék színű vére és hogyan hasznosíthatjuk a mindennapokban? Mi az az ultratiszta víz és mi történik velünk, ha megisszuk? Hol van a legcsendesebb hely a Földön? Mi értelmük van a zenei skálát jelölő alaphangoknak?!

  HIRDETÉS

  Az alábbi cikkben ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekre segítünk most választ találni.

  1. 1 A zenei skálát jelölő alaphangok nem csak értelmetlen betűk - ezek rövidítések.


   A zenei jelölések rendszerét először Arezzói Guidó (990-1050) kezdte el használni, aki a himnusz sorainak kezdő szótagjait emelte ki, hogy az énekesek könnyebben megjegyezhessék azt.

  2. 2 Erzsébet királynőnek van egy pánikgomb a táskájában.


   Amikor a királynőnek segítségre van szüksége ahhoz, hogy gyorsan, de mégis tapintatosan szakítson meg egy beszélgetést valakivel, akkor a táskájában lapuló „pánikgombhoz” fordul. A gomb jelet küld az asszisztenseknek, akik közbeavatkoznak, és elhívják a királynőt, mintha fontos dolga lenne.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Legalább három ember még mindig vastüdővel él a Földön.


   Azért mondjuk, hogy „még mindig”, mert ezt a technológiát már 60 éve nem használják. A „vastüdő” valójában egy kb. 300 kilogrammos fém kapszula, ami nyomást gyakorol a testre, és segít a légzési nehézségekkel küzdő embereken. A képen látható férfi 1952-ben betegedett meg - 6 éves korában - és azóta ebben a kapszulában él.

  4. 4 A lakosság számához arányosítva Fehéroroszországot érte a legnagyobb veszteség a második világháború alatt.


   A teljes lakosság negyede (minden negyedik ember!) elhunyt a háborúban.

  5. 5 Nem, nem egy okostelefon-chip látható az alábbi képen, ez a Chilében található Salar de Atacama sósivatagról készült műholdkép.


   Bár igaz ami igaz, van köze az okostelefonokhoz, mivel a teljes világ lítiumtartalékának 27%-a itt található, ami – többek között például – az okostelefonok akkumulátorának gyártásához szükséges.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Az ultratiszta ivóvíztől meghalhatunk.


   Az ivóvíz hasznos, kivéve, ha 99,99999%-os tisztaságú, ultra tiszta vizet tartalmaz – mely teljesen mentes az ásványi anyagoktól. Néhány pohár ilyen víz képes megölni egy felnőtt embert, mivel nincs ami pótolja a víz hatására a sejtekből és szövetekből távozó ásványi anyagokat.

  7. 7 A világ legcsendesebb szobájában az is hallhatóvá válik, ahogy a vér áramlik az ereinkben.


   Ez a kamra a minnesotai Orfield laboratóriumhoz tartozik. Az átlagosan csendesnek gondolt szobák általában 30 decibel körüli zajszinttel rendelkeznek, ám a világ legcsendesebb helye annyira csendes, hogy mínuszos zajszintet kapott, egészen pontosan -9 decibelt, ami annyit tesz, hogy a szobában semmit sem hallani, csak a testünkből érkező hangokat.

  8. 8 Ahhoz, hogy kiderítsük, egy gyémánt valódi-e, csak rá kell lehelnünk.


   A hamis bepárásodik, az igazi nem.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Amikor 1911-ben ellopták a Mona Lisa-t a Louvre-ból, több ember jött el megnézni a festmény üres helyét, mint előtte a képet.


  10. 10 Steve Jobs többször is találkozott az apjával úgy, hogy nem is tudták egymásról, hogy rokonok.


   Steve Jobs-ot fiatal korában örökbe adták, majd a sors fintoraként mégis összesodorta az élet őt az apjával, Abdulfattah John Jandali-vel, akivel remek kapcsolatot ápoltak anélkül, hogy bármelyikük is tudta volna, hogy rokonok. 

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 A Mexikóvárosban található Torre Mayor nevezetű felhőkarcoló hivatalosan is a világ legbiztonságosabb épülete.


   Az 57 emeletes felhőkarcolót direkt úgy építették, hogy a Richter-skála szerinti 8,5-ös földrengésnek is könnyedén ellenálljon. Amikor 2003-ban 7,6-os erősségű földrengés volt a városban és sorra dőltek össze a házak és a felüljárók, az épületben tartózkodó emberek meg sem érezték a földrengést.

  12. 12 Egy brazil család egy nap elvesztette a teknősét, amit aztán 30 év múlva találtak meg, ÉPSÉGBEN.


   A rio de janeiro-i család tagjai házfelújítás közben vesztették el a teknősüket, akiről azt gondolták, hogy kimászott a nyitott ajtón. Amikor 30 év múlva ismét felújították az otthonukat, legnagyobb meglepetésükre a padláson találták meg a teknőst, épen és egészségesen. A helyszínre érkező szakemberek szerint a teknős a padláson található termeszek elfogyasztásával élhette túl ezt a három évtizedet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 A tőrfarkú rákfélék vére kék színű.


   Ez azért lehetséges, mert a tőrfarkú rákfélék vérében vas helyett réz van. Emellett a tőrfarkú rákok kék vére a valaha felfedezett legérzékenyebb a baktérium-indikátor, ezért legtöbbször ezen tesztelik gyógyszergyártó cégek legújabb gyógyszereit, mivel így egyszerű és csaknem azonnali eredményt kaphatnak. Sajnos ez azonban a tőrfarkú rákfélék életébe kerül, így mára a kihalás veszélyezteti ezt a fajt.

  14. 14 1989-ben a milliárdos Richard Branson egy UFO alakú légballonnal szállt fel az égre.


   A Virgin Airways milliárdos tulajdonosa ezzel akarta megtréfálni az angol embereket április 1-jén, ám a szerencsétlen időjárási viszonyoknak köszönhetően nem tudott London belvárosában (a Hyde Park-ban) földet érni, hanem a város szélén, egy focipályán kellett leraknia a ballont. A terve azért így is sikerült: több százan hívták a rendőrséget azzal a panasszal, hogy UFO-t láttak az égbolton.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Meg ha tudnatok a szamokat is ... a vilaghaborus kepen mindent osszekevertetek, semmi se helyes 😂😂😂
  • Annak a listának nem az a lényege, hogy sorrendben legyenek a számok, hanem hogy az adott ország összlakosságához képest hány százaléka halt meg a háborúban. Nyilván sokkal több szovjet katona halt meg, csak még ott kb. 180 millió volt a lakosság, addig Fehéroroszországban kb. 9-10 millió, vagyis az ország kb negyede vesztette életét a háborúban.
   • A második háborúkor nem volt külön állam  Fehéroroszország, a Szovjetúnió része volt.
   • Igen, szövetségi köztársaság volt. De Ukrajnával, Oroszországgal együtt pl. külön képviselete volt az ENSZ-nél a Szovjetunió mellett. De a balti államok is a Szovjetunióhoz tartoztak akkor már.A táblázat a jelenlegi államokat veszi alapul.
 • A 2-es mekkora hülyeség. 🤣 Látom van fantáziája az újságírónak...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.