HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

21 érdekes felfedezés, ami még azokat is zavarba hozza, akik már sok mindent láttak

  Az internet egyik legnagyobb csodája, hogy a segítségével tényleg bármire választ kaphatunk. Találtál valami érdekes dolgot a nagyszüleid házában, amiről nem tudod, hogy micsoda?! Az enciklopédiákban történő felesleges keresgélés helyett csak posztolj róla egy képet például a Reddit.com „WhatIsThisThing” nevű fórumába, ahol közel egymillió felhasználó várja, hogy segítsen megfejteni a különböző rejtélyes tárgyak mivoltát.

  HIRDETÉS

  Az alábbi emberek is ide posztolták kérdéseiket, melyeket a közösségi oldal felhasználói kivétel nélkül meg is válaszoltak.

  1. 1 ,,Miért állítható a helyzetük ezeknek a ruhafogasoknak ebben a nyilvános WC-ben?!"


   Ezek úgynevezett „akasztásbiztos ruhafogasok”, melyeket főként pszichiátriai és ehhez hasonló intézetekben szoktak használni, hogy a betegek ne akaszthassák fel magukat rájuk és ne tehessenek kárt magukban a segítségükkel. Létezik ugyanilyen biztonsági korlát és kilincs is:

  2. 2 ,,Miért ilyen "eres" ez a tojás?"


   A hörghurut betegségben szenvedő tyúkok raknak ilyen tojást. Furcsa kinézete ellenére az emberek számára teljesen biztonságos a fogyasztása.

  3. 3 ,,A vacsorámban, egy szelet húsban találtam ezt a furcsa eszközt..."


   Ez egy sertésekhez és szarvasmarhákhoz használt nyomkövető.

  4. 4 ,,Chilébe utaztam a nyáron és ott láttam, hogy a boltokban minden Pringles chips logója ki van takarva egy kék matricával. Miért?!"


   A Pringles két chilei törvény miatt kényszerül cenzúrázni a termékeit: az egyik, hogy minden egészségre káros élelmiszert külön matricával kell ellátni. A másik, hogy az ilyen egészségre káros élelmiszerek nem használhatnak rajzfilm figurákat (és egyéb gyerekek figyelmét felkeltő szimbólumokat) a csomagolásukon. A Pringles chips nagybajuszos férfifejet ábrázoló logója pedig ez esetben annak számít.

  5. 5 ,,Mi a neve ennek a természeti jelenségnek?"


   Ez az ún. melléknap (parhelia) vagy naphalo, ami egy halojelenségek körébe tartozó légköri fénytünemény, mely a napkorongtól két oldalon elhelyezkedő fényes foltok formájában jelentkezik.

  6. 6 ,,Mi értelme ennek az eszköznek?!"


   Ez egy úgynevezett 'USB-kondom', ami meggátolja, hogy zsarolóvírusok kerüljenek a telefonunkra, miközben a laptopunkra csatlakoztatjuk. Erről bővebben a ComputerWorld cikkében olvashattok magyar nyelven.

  7. 7 ,,Ezekkel találkoztam egy lengyel erdőben. Mik ezek?!"


   Ez egy régi piezométer - ilyennel mérik a talajvíz szintjét.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Sziasztok! A 6-os képen valóban egy állat-chip látható, de sertésbe és szarvasmarhába ilyet nem tesznek. Ez egy kutyában volt. :( 
 • Helo! A 16-os kép biztosan nem egy “pisztric“-gombáról készült, azok a taplófélék családjába tartoznak (és amúgy sem nőknek bele így zöld növényzetbe) ez valószínüleg inkább egyfajta poliuretán hab ami már pár napos. 
  • Nem purhab, és nem is pisztricgomba. De valamilyen gomba lesz az, csak teljesen benőtte azt, amin van.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.