HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 irodaszer, ami a japánoknál régóta megszokott, nálunk viszont ismeretlen csodának számít

A technológiai fejlődésben nagyjából száz lépéssel a többi ország előtt járó Japán nem egyszer lepett már meg minket azzal, hogy milyen egyszerű és mégis zseniális módon könnyítik meg az ott élő emberek életét. Ez a fajta világszemlélet pedig a japán élet minden területén nyomon követhető, így természetesen a oktatásban is, ahol végsőkig kigondolt hasznos cikkek széles választékával igyekszik megkönnyíteni a diákok életét.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mindig meglepődve figyeljük a japánnal kapcsolatos dolgokat, és nem volt ez másként most sem, amikor a szokatlan japán tanszereket tanulmányoztuk. Szerencsére ma már szinte minden ilyen cikk megrendelhető az interneten keresztül.

  1. 1 Ceruzatartó


   Egy apró gumieszköz, ami segít a kisgyermekeknek megtanulni, hogyan kell helyesen tartani az ujjukat a tollon vagy ceruzán, miközben írnak.

  2. 2 Ceruza hosszabbító


   Ezzel az eszközzel akkor is kényelmesen használhatók a ceruzák, amikor már csak nagyon kicsi van belőlük hátra, de szeretnénk teljesen elhasználni őket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Ceruzakupakok


   Ezek az aranyos kupakok megvédik a ceruza hegyét a töréstől, a többi tárgyat pedig a ceruzák által hagyott nyomoktól és karcolásoktól.

  4. 4 Radír


   Japánban a radírokat sem úgy kell elképzelni, mint a világ többi részén. Itt nagyon népszerűek a szokatlan külsejű radírok, különösen az ízletes desszertnek tűnő radírok örvendenek hatalmas népszerűségnek. Persze az ilyen különleges radírok kevésbé számítanak újdonságnak, de érdemes megjegyezni, hogy Japánban még ezek is elképesztően részletgazdagok és élethűek.

  5. 5 Kétoldalas szövegkiemelő


   Ennek  kiemelőnek a hegy két részre van osztva: az egyikkel erősebb, a másikkal gyengébb erejű színnel tudjuk kiemelni a különféle szövegeket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Vízzel higítható zsírkréta


   Ezek a zsírkréták eltérnek attól, amiket mi a boltok polcain láthatunk. Száraz állapotban ezek is csak sima zsírkréták, de vízzel higítva könnyen festékké válnak, amibe ecsetet mártva festhetünk.

  7. 7 Letörölhető tintájú toll


   Míg a legtöbb diák világszerte golyóstollat és hibajavítót használ, addig a japán gyerekek általában olyan speciális tollal írnak, melynek a tintája könnyedén törölhető. Az ilyen tollak mára a japán írószerboltok elengedhetetlen elemévé váltak. Ezen a linken egyébként te is vásárolhatsz egyet magadnak.

  8. 8 Vékony gél toll


   A japánok számára rendkívül fontos a kézírás szépsége, ezért a boltokban tűhegyes tollakkal is találkozhatunk. Az ilyen íróeszközök hegye jelentősen kisebb, mint az általunk ismert tollaké, ezért sokkal vékonyabb és szebb szöveget lehet írni a segítségükkel. Ezen a linken tudsz ilyet vásárolni, ha érdekel.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Kalligráf ecset


   Külsőre ez az elem leginkább egy tollra vagy filctollra hasonlít, a valóságban azonban egy vékony bojt van a végén, aminek a segítségével például kiváló kalligráf minták rajzolhatók.

  10. 10 Töltőtoll


   Az ilyen tollak valószínűleg sokunk számára ismerősek, különösen talán a szüleink számára. Manapság is lehet persze kapni ilyen töltőtollakat, ám japánban egy kicsit tovább gondolták és praktikusabbá tették őket, ezért sokkal egyszerűbb és felhasználóbarátabb lett a használatuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 Átlátszó vonalzó jelölésekkel


   A vonalzón lévő vonalak és négyzetek lehetővé teszik a még pontosabb rajzok készítését, igazodva a jegyzetfüzetek mintájához. Ezenkívül a vonalzó hátoldalának felülete bordázott, ami megakadályozza, hogy a vonalzó véletlenül elcsússzon a füzetben.

  12. 12 Összecsukható vonalzó


   Egyszerű: a vonalzó kinyitásával a mérési terület növekszik. Alakzatok esetén a kívánt helyre rakva akár szögmérőként is használható.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 Kapcsok nélküli tűzőgép


   Ez a tűzőgép egyszerűen kilyukasztja a papírt, majd összehúzza a széleket, hogy a papírok egymásba illeszkedjenek és szorosan tartják egymást. Ennek az eszköznek a használatához semmilyen kapocsra vagy egyéb eszközre sincs szükség.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.