HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

13 egyértelmű bizonyíték rá, hogy minden, amit tudunk, az fenekestül felfordul Ausztráliában

  Mindig, amikor azt hinnéd, hogy már mindent tudsz Ausztráliáról, akkor jön néhány új tény, ami segít rádöbbenni: mennyire nem ismered valójában ezt a különleges országot. Van itt például több mint 5 ezer kilométer hosszú kerítés, tündérkenyér, és olyan legyek is, amik nagyobb fejfájást okoznak az embereknek, mint az óriáspókok.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál egyszerre csodáljuk és féljük ezt a különleges országot, de kíváncsiságunkból fakadóan összegyűjtöttünk néhány érdekességet, melyeket csak nagyon kevesen tudhatnak Ausztráliáról.

  1. 1 Ausztráliában van egy 5614 km hosszú kerítés.


   A "dingókerítést" még 1885-ben építették, hogy távol tartsák vele a kártékony dingókat a létfontosságú termőföldektől, illetve megvédjék az ott legelő birkákat.

   Ugyanitt van egyébként egy "nyúlkerítés" is: ezt 1901 és 1907 között építették, és "csak" 3256 km hosszú.

  2. 2 A legyek több gondot okoznak az embereknek, mint az óriáspókok.

   ©  JonRichfield / Wikimedia Commons ©  Emilio_floris / Wikimedia Commons 

   Az ausztrál házakban gyakran találkozni félelmetes óriáspókokkal, de meglepő módon ezek nem okoznak olyan sok fejtörést az embereknek, sőt: ezek a pókok elpusztítják a legyeket, szúnyogokat és csótányokat is a házakban. Sokkal nagyobb gondot jelentenek az apró, de vérszomjas homoklegyek, amik gyakran terrorizálják az ausztrál strandokon pihenő embereket: harapásaik rettenetesen viszketnek, begyulladnak, és nagyon lassan gyógyulnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Ausztráliában külön ünnepe van a meztelen kertészkedésnek.


   Az ausztrálok májusban ünneplik az úgynevezett meztelen kertészkedés világnapját: ilyenkor kerti szerszámokkal, gyümölcsökkel és zöldségekkel a kezükben, de ruha nélkül mennek ki a telkeikre. Általában képeket is posztolnak erről a közösségi oldalakra, amiken a kezük ügyébe akadó eszközökkel takarják ki a testük különböző részeit.

  4. 4 A házimacskák nem mehetnek a szabadba póráz nélkül.


   Nyugat-Ausztráliában létezik egy olyan törvény, ami megtiltja a házimacskáknak, hogy póráz nélkül tartózkodjanak a szabadban. Erre a törvényre a helyi vadvilág védelme érdekében volt szükség, mivel a macskák komoly veszélyt jelentenek a madarakra, rágcsálókra és egyéb aprótestű állatokra.

  5. 5 Az üzletek korán bezárnak.


   Az Ausztráliába érkező emberek gyakran meglepődnek azon, hogy még a nagy üzletek, bevásárlóközpontok és kávézók is milyen korán zárnak. Queensland államban például az ilyen létesítmények mindennap jellemzően 16:00 és 17:00 között zárnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Az Ugg csizma benti cipő, amit illetlenség az utcán viselni.


   Az ausztrálok az Ugg-ot benti cipőnek tartják: melegek és kényelmesek, amik segítenek túlélni a hideg teleket - merthogy igen, Ausztráliában sincsen mindig perzselő forróság.

   • Ausztráliában élek. Itt az Ugg csizmák helyettesítik a papucsokat. Mivel a házakban sokszor nincs központi fűtés, ezért semmi sem véd a hidegtől, csak a melegen öltözés. Ezeket a cipőket az utcán viselni illetlenség, általában csak a "bogan"-ok (~trógerek) csinálják. ©  austral_i_ya / Instagram
  7. 7 Jobb, ha nem említed az elért eredményeidet az interjú során.


   Az ausztrálok nem szeretik azokat, akik dicsekednek. A jelenség még külön nevet is kapott - magas mák szindrómának hívják, amikor valaki szándékosan lekicsinyel másokat a saját sikereivel és eredményeivel.

   • Itt az interjún jobb, ha nem említed, hogy felsőfokú végzettséged van, főleg, ha esetleg képzettebb vagy, mint az interjút tartó személy vagy a bent lévő vezetők. ©  austral_i_ya / Instagram

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.