HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 állat, akiktől gyakran félünk, pedig ártalmatlanok

Az állatvilágban gyakran találkozni olyan lényekkel, melyek első ránézésre rendkívül rémisztőnek tűnnek, de valójában teljesen ártalmatlanok az emberekre. Néhány ilyen lény a félelmetes méretével, mások az éles fogaikkal vagy éppen a hatalmas agyaraikkal rémítenek minket halálra. Valójában azonban ezeknek a lényeknek több félnivalójuk van az emberektől, mint fordítva.
🔥 3 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Igaz a mondás: látszat néha csal. A Liked.hu-nál most 13 állatot szeretnénk nektek bemutatni, melyek bár első ránézésre veszélyesnek tűnnek, valójában nem tudnak ártani az embereknek.

  1. 1 Óriáscápa


   Ezeknek az állatoknak a szája sokunk rémálma lehet, pedig valójában nincs mitől félnünk. Más ragadozó cápákkal ellentétben az óriáscápa kizárólag planktonokkal és gerinctelenekkel táplálkozik. Méretét tekintve egyébként a második legnagyobb halfajta a bolygón: 12 méter hosszú is lehet, a súlya pedig az 5 tonnát is eléri.

  2. 2 Vörös királysikló


   A vörös királysiklót sokszor veszélyesnek gondolják, mivel nagyon hasonlít az egyik legmérgesebb kígyóra, a korallkígyóra. Mindkettő piros, fekete és sárga színű, ám amíg az egyik teljesen ártalmatlan az emberre, addig a másik halálos veszélyt jelent.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Scotoplanes


   A magyarul csak tengeri disznóként hívott scotoplanes egy nagyon furcsa külsejű vízi állat. Ezek a lények a cső alakú lábaiknak köszönhetően mozognak, és bár sokakat megrémíthet a szokatlan kinézetük, valójában kizárólag szerves részecskékkel táplálkoznak és teljesen veszélytelenek az emberekre.

  4. 4 Manta rája


   Ez a világ legnagyob rájája, mely akár a 7 métert is elérheti. Hatalmas mérete és bizarr külseje ellenére mégsem jelent veszélyt a búvárokra, mivel kizárólag apró tengeri állatokkal, például planktonokkal táplálkozik.

  5. 5 Keselyű

   3b7e305203b18ef6b5f036fc78

   A keselyűk sokakat megrémíthetnek a kopasz, toll nélküli fejük és hatalmas szárnyaik miatt, ráadásul rossz szokásuk, hogy mindig ott tűnnek fel, ahogy egy állat tetem van a közelben. Ezek a ragadozómadarak azonban veszélytelenek az emberekre, általában dögökkel táplálkoznak, a karmaik pedig meglehetősen rövidek, ezért sokkal inkább járásra, mintsem ölésre lettek kitalálva.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Cetcápa

   c7a47f540ba214fe5eceeb008e

   A cetcápa a világ legnagyobb hala. A nőstények mérete a 20 métert is elérheti, míg a hímek ennél valamivel kisebbek. Ezek a tengeri óriások sem veszélyesek az emberekre.

  7. 7 Ostorlábúak

   cdefec5c0ca17930853ffe74bc

   Ezek az ijesztő állatok úgy néznek ki, mint egy pók és egy skorpió bizarr hibridje, ezért az emberekben könnyen undort és félelmet ébreszthetnek egyszerre, pedig ezek a lények egyáltalán nem veszélyesek és nem is agresszívak. Nincs bennük méreg, ezért semmilyen veszélyt sem jelentenek az emberekre.

  8. 8 Herkulesbogár


   Ez a lenyűgöző bogár akár 17 centiméter hosszúra is megnőhet, ezzel pedig az egyik legnagyobb ma is élő bogár a Földön. Az ijesztő szarva ellenére teljesen ártalmatlan, ráadásul növényevő és főleg gyümölcsökkel táplálkozik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Sárgafarkú skorpió

   2c96685dd3a040ad7775fae441

   A sárgafarkú skorpió körülbelül 4 centiméter hosszúra nő meg és az összes Földközi-tenger, illetve az Adriai-tenger körül fekvő országban megtalálhatók. Bár rendkívül ijesztően néznek ki, az emberben nem tesz kárt a szúrása.

  10. 10 Kínai óriásszalamandra


   A kínai óriásszalamandra akár 1,8 méter hosszúra is megnőhet, ezzel a világ egyik legnagyobb kétéltűje. Ez a lenyűgöző állat főleg rovarokkal, kis halakkal és más kétéltűkkel táplálkozik. A faj a szennyezés és az orvvadászat miatt mára veszélyeztetetté vált.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 Oposszum

   e32f74577db814ddbef9981f44

   Az oposszumok talán a legártatlanabb és leghasznosabb állatok, melyek közvetlenül az emberek közelségében élnek. Gyakran tekintik őket kártevőknek, mivel sokszor felborítják a kukákat, de ritkán jelentenek veszélyt, valójában csak a dolgukat végzik.

   Sokan összetévesztik őket a nagyra nőtt patkányokkal a fehér pofájuk és szőrtelen farkuk miatt. Gyakorlatilag bármit képesek megemészteni, beleértve az elpusztult állatok csontjait is, így segítenek megfékezni például a különféle betegségek terjedését.

  12. 12 Tarantula


   Vannak, akik azonnal libabőrösek lesznek egy tarantula láttán. Ezt a reakciót általában a pók szőrös teste és hosszú lábai okozzák. Ezek a pókok azonban teljesen ártalmatlanok az emberekre: bár szélsőséges helyzetekben megcsíphetnek, a mérgük valójában gyengébb, mint a méheké. A pókok szerelmesei ezért gyakran házikedvencként tartják őket.

  13. 13 Gaviál


   A gaviál mindenben hasonlít egy krokodilra, leszámítva a keskeny és hosszú orrát. Gyakran azt hiszik, hogy ezek az állatok is veszélyesek az emberekre, azonban az állkapcsuk túlságosan törékeny és gyenge ahhoz, hogy komolyabb kárt tudjon okozni egy emberben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,814
  Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólás
  Az eredeti "cikk"-ben, ami valószínüleg angol nyelven íródott, véletlenül nem a "usually" szó szerepelt? Mert jelen esetben inkább jelentené az "általában"-t, minta "gyakrant"-t. Értelmetlen a kijelentés, hogy "gyakran félünk". Ilyen nincs. Valaki vagy fél valamitől, vagy nem. Nincs olyan, hogy tegnap féltem, ma nem, de holnap és holnapután újra fogok félni. Általában félünk....szerintem
  • Először is. Van olyan, hogy ma félek de holnap már nem fogok. Másodszor pedig, az helyes, hogy "gyakran félünk", mert ez úgy általában vonatkozik az emberekre, vagyis azt jelenti, hogy "gyakori az olyan ember, aki...". De ez egyébként teljesen helyes így.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.