Dél Koreai érdekességek

12 bizonyíték rá, hogy a jövő már elérkezett, de Dél-Koreában kell keresni

2021-ben mindenki a dél-koreai moziról beszélt: a The Squid Game című Netflixes sorozat ugyanis minden korábbi nézettségi rekordot megdöntött. Ez az ország azonban nemcsak a filmkészítés terén ért el kiemelkedő sikereket az elmúlt években, hasonlóan kiválóak a divat, a zene és természetesen a technika világában is.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szerettük volna közelebbről is megismerni ezt az országot, aminek a neve ma már egyet jelent a technika fejlődésével, ezért szétnéztünk a közösségi oldalakon és a legnépszerűbb blogokon, hogy megmutathassuk, mennyire a világ előtt jár Dél-Korea.

 1. 1 A szemétválogatást Dél-Koreában nagyon komolyan veszik.


  Dél-Koreában a rosszul kidobott szelektív hulladékért pénzbírság jár, mely akár az 1000 dollárt is elérheti. Itt minden hulladékot szigorúan külön kell gyűjteni az alapján, hogy milyen anyagból készült: papír, műanyag, üveg, celofán, szövet.

 2. 2 Szinte mindenhol elektromos zárak vannak.


  A koreaiaknak nincs szükségük kulcsra, ha be akarnak jutni az otthonukba, elég egy speciális kártya vagy pin kód is, mivel itt a legtöbb zár elektronikus. Egyébként ezek a zárak beépített akkumulátorral működnek, úgyhogy egy esetleges áramszünet nem befolyásolja a működésüket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Gyakran találkozhatunk robotokkal.


  Dél-Korea a világ egyik vezető országa a robotika terén. Itt a robotokat számos területen használják: vannak például robot baristák, szakácsok, sofőrök, és segédek a turistalátványosságok és nagyobb forgalmú nyilvános helyek környékén.

 4. 4 Dél-Koreában készre csomagolt ételeket kaphatunk.


  Ha úgy döntesz, hogy főznél valami finomat, miközben Koreában tartózkodsz, nem kell az üzletben bolyonganod, hogy minden összetevőt megkeress. Itt ugyanis a legnépszerűbb ételeket előre csomagolva is megtalálhatjuk. Ezekben a csomagokban minden hozzájuk szükséges alapanyag és fűszer megtalálható, nekünk már csak el kell készítenünk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 A koreaiaknak nem kell pakolászniuk költözéskor.


  A dél-koreai költöztetőcégek munkadíjába benne van az is, hogy házhoz jönnek és mindent összecsomagolnak helyettünk. A lakosok számára ezért a költözés egy gondtalan átállás. Az albérletbe költözéskor egyébként a bérlők egy csomag matricát kapnak, melyeket az összekarcolt, meghibásodott bútorokra vagy eszközökre kell ragasztaniuk, hogy az ingatlan tulajdonosa tudja, mit kell megjavíttatnia.

 6. 6 A dél-koreaiak szeretik az intelligens technológiát.


  A koreaiak szeretik a többfunkciós háztartási gépeket. A hűtőszekrények ajtaja például gyakran beépített képernyővel felszerelt, ami megmutatja, hogy mi található a hűtőben anélkül, hogy ki kellene nyitnunk az ajtót. Intelligens WC-k is vannak egyébként, melyeknek az ülőkéje melegíthető, a bidé funkciója személyre szabható, stb.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
1 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

One comment -

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Három hetes dél koreai tartózkodásom alatt sok hasonlót tapasztaltam. Igen igy igaz, és csodálattal néztem, hogy mennyi ötletes dolog van, ami nem pénz kérdés, hanem törődés az emberek jóléte érdekében. Élveztem a készételeket, amit a hűtő pultból kivéve, majd az ott található mikróban melegitve , helyben el is fogyaszthattam. Tiszta, gusztusos és és nagyon jóizű ételek voltak több fogással
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!